Egynapos tengerparti kirándulás Sevillából

cadiz caleta beach

Sevilla tömegközlekedése kiváló, így a többnapos tartózkodás alatt érdemes a városból egynapos kiruccanásra is elindulni. Különösen nyáron a tengerpart nyújt felüdülést, és a Costa de la Luz mentén számos gyöngyszem található. Sevillához legközelebbi strand a Huelva tartományban lévő Matalascañas, mely a városközpontból rendszeresen közlekedő buszjáratokkal érhető el.

Tengerparti kirándulások Sevillából

Sokan úgy vélekednek, ha Sevillának tengerpartja lenne, akkor mindene meglenne, ami egy hosszabb nyaraláshoz ideális. Szerencsére a közelben számos gyönyörű strand van, amit vétek lenne kihagyni. Sevilla Európa egyik legmelegebb városa, hiszen évente kb. 300 napsütéses nappal rendelkezik, nyáron általában 40 Celsius fok feletti a hőmérséklet. Andalúzia több mint 1000 km-es partszakasszal rendelkezik, amely tele van különleges strandokkal, amelyek akár Sevillából is könnyen megközelíthetők akár vonattal vagy bérelt autóval.

Costa de la Luz dióhéjban

Costa de la luz Playa de La Caleta Cadiz

Dél-Spanyolország telis tele van fénnyel, jó hangulattal. Andalúzia olyan partokkal rendelkezik, amelyek érintetlenek és a természet szépsége és változatossága lenyűgözi a strandolókat, vagy a naplementében gyönyörködőket. A Costa de la Luz (Huelva és Cádiz tartományok városai) mentén hosszú aranyhomokos strandok találhatók. Bár főként a spanyolok körében népszerű, egyre több külföldi fedezi fel a szépségét. Jó tudni, hogy a meleg hónapokban – még az október is kellemes nagy a forgalom, de sok üzlet novembertől bezár. Időnként erős szél fúj (a levantei szél), de Cádiz strandjainál kevésbé erős. Kevésbé ismert, de a híres 007: halj meg egy másik napon című filmet Cádiz városában a La Caleta strandon forgatták – ikonikus jelenete, amikor Halle Berry kiemelkedik a habokból –.

Matalascañas, Huelva

Sevillához legközelebbi strand Matalascañas, amely a városközpontból rendszeresen közlekedő buszjáratokkal érhető el. Így az 5 km-es finom fehérhomokú strandterületet igen kedvelt, de méretéből adódóan sosem túlzsúfolt, és a tengerparti bárjaiban (Chiringitos) mindig zajlik az élet. Az egyik oldalán a Doñana Nemzeti park részét képező homokdűne-rendszer található, míg a másik oldalon a tengerparti sétány mentén modern épületek, apartmanok sorakoznak. A Doñana része az UNESCO Világörökségnek, és Európa legnagyobb ökológiai rezervátuma, egész évben látogatható. Évszaktól függően mindig valami mást nyújt, flamingók mellett olyan ritka állatok láthatók, mint az ibériai parlagi sas és az ibériai hiúz. A parttól alig pár méterre egy fejjel lefelé álló jelzőtorony áll (Torre de la Higuera). Korábban 5 jelzőtorony állt, amelyek az esetleges berber támadásokra figyelmeztettek.

la playa de matalascanas

Caños de Meca, Cádiz

A Cádiz tartományban a Costa de la Luz mentén számos gyöngyszem található, egyike Caños de Meca, ahol az aranyló homokos part mögötti erdővel borított sziklás vidék kontrasztja drámai képet nyújt. A közelben található a Trafalgar világítótotony, amely nevezetes a 19. századi trafalgari csatáról. A parton tengerre néző éttermek és bárok ideálisak a lazulásra, de strand a vízsportok kedvelői körében is népszerű.

Caños de Meca, Cádiz

Bolonia, Cádiz

A Cádizban fekvő Bolonia egyike Andalúzia legjobb strandjának. A Costa de la Luz mentén fekvő Playa egy érinthetetlen paradicsom, mivel kellő távolságra van Cádiztól, és Sevillától, ahhoz hogy zsúfolt, vagy éppen túl népszerű legyen. Az öböl egy részén átfújó élénk levante szél miatt kedvelt a szörfösök és a vízisport szerelmeseinek körében, a hatalmas homokos területe ideális családos nyaralók számára is. A homokdűne mögött találhatók a római kori romok a Baelo Claudio.

Bolonia, Cádiz

Ez is érdekelhet