Legjobb programok Sevillában

Sevilla látnivalók

Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa, az ország déli részén található, fekvéséből fakadóan az év bármely részében ideális városlátogatásra. Nagyszerű tömegközlekedése és a gyalogos városközpontja miatt a nagy része gyalogosan is bejárható. Aki szeretné a turisták nyüzsgését elkerülni, számukra jó választás akár az előszezon, vagy az utószezon. Ha pedig az andalúz kultúrából szeretne egyedülálló élménnyel gazdagodni, akkor az áprilisi hagyományos Feira de Abril rendezvényre célszerű időzíteni.

Miért jó választás Sevilla?

Plaza de España

Míg a portói Lello könyvesbolt a Harry Potter rajongóknak a zarándokhelye, a sevillai Plaza de España a Star Wars rajongóknak a számára kötelező látnivaló. A zsidó negyed (Judeira) közelében található pazar félköríves tér a világkiállításra épült, és az építészetért rajongóknak is kellemes látványt nyújt. Mint háttér számos filmben szerepelt, de a Csillagok háborúja messze a leghíresebb ezek között. A gyerekek kedvelt elfoglaltsága a teret körülvevő csempés padok felfedezése: minden pad Spanyolország különböző tartományait jelöli, a rajtuk lévő egyedi térképen az adott terület legfontosabb városait játszva ismerhetik meg.

Sevilla Plaza de espana

Egy órás hajótúra a Guadalquivir folyón

Egy város varázsa leginkább különböző nézőpontokból és perspektívákból ragadható meg a legtökéletesebben. Számos lehetőség van akár egy órás városi körutazásra, kiscsoportos hajókirándulásra egy finom ital és vacsorával egybekötött (másfél-2 órás), de az egy órás öko körút is jól szemlélteti, hogy hogyan egyensúlyoz a város az új és a régi értékek között.

Feira de Abril

Az április harmadik hetében zajló mulatság jó lehetőség a város felfedezésére. Az egy hét alatt a lakók életébe, a féltve őrzött hagyományaikba és gasztronómiába lehet bepillantani. Az esemény az egyik leghíresebb Spanyolország szerte, színes flamenco ruhákkal, a szűk utcákban felvonulókkal, lehet találkozni. Az első vásárt (az állatállomány adásvétele céljából) 1847-ben rendezték, még csak 19 kis sátorban árusítottak. Napjainkban már 1500 utcaformában elhelyezett színes sátor (casetas) sorakozik. A nők gyönyörű pöttyös és csíkos ruhákat (volantes) viselnek, a flamenco-érzés miatt elengedhetetlenek az olyan kiegészítők, mint a virág és hajfésű a hajban és a nagy fülbevaló. A nagyheti körmenetek különösen Andalúziában, de Spanyolország szerte híresek.

Maria Luisa Park

A közeli Maria Luisa Park a város legfelkapottabb nyilvános parkja, különösen nyáron szép. A játszótéren a mászó szerkezeteken levezethetik a felesleges energiát, hintázhatnak, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetnek a szebbnél szebb növényben.

Flamenco show megtekintése és a Flamenco Tánc Múzeum

A flamenco tánc Andalúzia egyik, talán legismertebb hagyománya. Különösen azok számára jó szórakozás a Flamenco Tánc Múzeum megtekintése, akik a zenét és a táncot kedvelik. A múzeumot 2022-ben az előadások színvonala és Andalúzia kulturális értékeinek bemutatása miatt turisztikai látványossággá minősítették. Érdemes ellátogatni, (valamint egy kombinált jeggyel) egy flamenco bemutatót is megtekinteni a számtalan tablao (flamenco show helyszíne) egyikében.

Hol érdemes Sevillában megszállni?

El Arenal

Ha valaki központi helyre vágyik, akkor az El Arenal városrész a legjobb választás. Különösen akkor, ha csak pár napot tölt Sevillában és csak kevés idő áll rendelkezésre a nevezetességek felfedezéséhez. Az El Arenal előnye, hogy az összes főbb attrakció a közelben található: pár lépésre a bikaviadal arénától, alig pár percre a katedrálistól, de a Calle Sierpes bevásárló negyed is elérhető közelségben van. A folyó mellett remek tapasok, koktélbárok várják a vendégeket.

Barrio Santa Cruz

Ha valaki a legrégebbi városrészt preferálja, annak a Barrio Santa Cruz macskaköves utcái klasszikus andalúz erkélyekkel és rejtett teaszakkal rendelkező házaiban kínált szállások ajánlhatók. Közel van a katedrálishoz, és az Alcazar palotához.

Ez is érdekelhet