El Chorro

El Chorro

El Chorro Malaga tartományban található, Alora közelében. Legnépszerűbb látnivalója Caminito del Rey. A Gaitanes-szurdokhoz való közelsége miatt Európa egyik fő turisztikai célpontja. Elsősorban a sziklamászók valamint a természeti látnivalók iránt fogékonyak, a nyugodt kikapcsolódást keresők körében kedvelt. El Chorro Malagától 70 km-re található, nagyjából 1 óra alatt érhető el.

El Chorro látnivalói

El Chorro egy lenyűgöző szépségű terület, egy szurdok és egy falu Alora közelében – része az Ardeales Természeti Parknak. Évente rengeteg látogató keresi fel különösen a nyári szezonban, hiszen ideális túrázásra, hegyi kerékpározásra, kempingezésre, illetve a közelben található fehér falvak felfedezésére. El Chorro Malagától 70 km-re található, nagyjából 1 óra alatt érhető el. El Chorro a siklóernyőzők/sárkányrepülők paradicsoma, és a kellemes éghajlata miatt egész évben alkalmas erre a sporttevékenységre. La Garganta turisztikai komplexum, amely kiváló szállást és étkezést biztosít.

Caminito del Rey

El Chorro számos látnivalót kínál. Egyike a Caminito del Rey amely a Los Gaitanes keskeny hágója felett található Az első víztározó El Chorro-nál található, amelyet 1921-ben fejeztek be, és az út a két vízi létesítmény összekötése miatt épült. A gaitanejoi szegélyt köti össze az El Chorro sziklaperemmel, lehetővé téve az építőanyagok és a munkások átkelését a két oldal között. A király útja ma Malaga tartomány egyik legnépszerűbb természeti látnivalója, látható a régi ösvény, és egyes új részei üvegpadlóval vannak ellátva.

El Chorro Caminito del Rey

Guadalhorce víztározói

Malagától 60 km-re észak-nyugatra található a három víztározó a Guadalhorce, a Guadalteba, és a legrégebbi Conde de Guadalhorce, Malaga vízellátása céljából hozták őket létre a múlt században. El Chorro falu alatt tekinthető meg a félelmetes La Garganta vízierőmű. El Chorro falut Conde de Guadalhorce gátja mellett hozták létre a víztározót építő munkások elszállásolása céljából. A Guadalhorce víztározót hét település veszi körül. Ma Andalúzia legszebb természeti látnivalói, Malagában landolva fentről is jól láthatók. Illetve a tavak mérete a Caminito del Rey ösvényről. A türkizkék vízű tavakat (Distrito de Los Lagos de Málaga) fenyőerdők,tölgyesek, és lenyűgöző szépségű szurdokok veszik körül.

El Chorro

Madármegfigyelés

Az El Chorro mára természetes paradicsomává vált a nagy ragadozó madaraknak is, keselyűknek és réti sasoknak. A terület (a földrajzi elhelyezkedése miatt) a költöző madarak vonulási útvonala mentén fekszik. Az egyik legfontosabb madármegfigyelő területként tartják számon.

Gaitanes-szoros

A Gaitanes-szoros egy kanyon, amelyet a tározók és El Chorro között a Guadalhorce folyó vájt ki. A kanyon több mint 3 km hosszú, egyes pontjain a 100 m-t éri el.

El Chorro megközelítése

Legkönnyebben Malaga felöl autóval közelíthető meg.

Illetve Malagából induló vonattal a María Zambrano pályaudvarról, de a vonatok közül csak néhány áll meg El Chorro állomásán.

Alora és Malaga között közlekedik a C2 elővárosi vonat (Cercanias), innen El Chorro az M-340-es busszal érhető el.

Fotók: Wikipedia, Pixabay

Ez is érdekelhet