Aqualand Torremolinos

Aqualand Torremolinos

A Torremolinosban található Aqualand Torremolinos a Costa del Sol legnagyobb víziparkja, ahol számos vízitúra és kikapcsolódás várja a családokat a legkisebbektől a legnagyobbakig. Legújabb látnivaló a Boomerang, kedvelt a napozóágyakkal határolt hullámmedence, de egy 18 lyukú minigolffal, és jacuzzi stílusú medencével is rendelkezik. Az Aqualand gyalogosan is megközelíthető a Montemar és a La Nogalera vasútállomástól. A közeli Cocodrilos Parkba kombinált jegyek is vásárolhatók.

Torremolinos Malaga és Benalmádena között található, a Costa del Sol egyik legfelkapottabb üdülőtelepülése. Az Aqualand korábbi neve Aquapark volt az első spanyolországi vízipark (1984), és nagyban hozzájárult a családos nyaralások felpörgéséhez a Costa del Solon.

Az Aqualand legjobb attrakciói

Az Aqualand a legfelkapottabb vízipark Malaga tartományban, kedvelt program a családos látogatók körében, hiszen a vízitúrák az adrenalin élmény mellett a felnőttek kikapcsolódását is biztosítják. A tágas zöld területen mindenki megtalálja a számára legkényelmesebb területet, rendelkezik egy étteremmel (La Palapa), szuvenír bolttal, fagylaltozóval, és még a nyári csúcsszezon alatt sem zsúfolt. Nagy árnyékos résszel rendelkezik, a medencék körül napozóágyak találhatók. A városközponttól kb. 20 perces sétára található, legkönnyebben autóval közelíthető meg – őrzött ingyenes parkolás biztosított-. De vonattal érkezve sétatávolságra helyezkedik el két vasútállomástól, így akár Malaga, vagy Fuengirola felöl is könnyen elérhető a gyakran közlekedő helyi vonatokkal (Cercanías). A nyári főszezonban a jegypénztáraknál hosszú sorok is kialakulhatnak, ezért érdemes előre online jegyet foglalni. A közelében található a Crocodile park, amely szintén a gyerekek kedvence.

 

Adrenalin Fun

Boomerang: 15 m magas csúszda a legmerészebbek számára, akár egyedül, vagy párosan is lehet az adrenalint élvezni.

Crazy Cones: A világszínvonalú attrakció kihagyhatatlan – csöves, kúpos ereszkedés, a kúpok belsejében körbe-körbe, és le-fel lehet ereszkedni.

Speed Racer: 8 sávos, egy nagy sebességű többversenyzős csúszda.

Multipistas: a nagysebességű csúszda 8 színes pályával rendelkezik.

Black Hole: nagysebességű 12 m hosszú, sötét cső alakú csúszda.

Kamikazee: a 22 m magas csúszda Európában a legmagasabb.

Crazy Race: 45 m hosszú puha csúszda.

Anaconda: 20 m hosszú kígyó csúszda.

Super Slalom: nagysebességű csúszda nagy kanyarokkal és zuhanásokkal

Twister: hosszú és lendületes ereszkedés az összefonódó csöveken.

Kidzworld

  • Acuatic mushroom
  • Children’s Paradise

A gyerekek számára kialakított vízivilág nem csak mulatságos, de biztonságos is. Minicsúszdák, medencejátékok, felfújható játékok, függőhidak találhatók, amelyek garantált szórakozást kínálnak, és egy vízimentő csapat gondoskodik a csöppségek biztonságáról.

Aqualand Torremolinos Malaga

Családi szórakozás

A Surf Beach egy 1440 m2-es hullámmedence, ahol a hullámok akár 1 m magasra is csaphatnak. A medence körül napernyők alatt és napozóágyakon lehet lazítani.

Chill out & play – Jakuzzi

A tágas buborékmedence a Gyermek Paradicsom közvetlen közelében található.

Ajándékbolt

Az ajándékboltban ajándéktárgyak (pl. írószer, plüssállat), valamint Aqualand logóval és más félelmetes látványosságok logóival ellátott pólók vásárolhatók. Ezenkívül minden olyan ruhanemű,  és kellék, amely a napozáshoz, vízi kalandhoz szükséges.

Étkezési lehetőség

A víziparkban számos helyen árusítanak hot dogot, pizzát, szendvicset, hamburgert, édességként pedig fagylaltot, palacsintát. Tematikus étterem a La Palapa, amely svédasztalos és á la carte menüt kínál.

Megközelítés

C/ Kuba, n.10. 29620 Torremolinos

Nyitvatartás

Az Aqualand Torremolinos nyitvatartása évszakfüggő, általában április-szeptember között tart nyitva, míg a többi hónapban zárva tart. A pontos nyitással az elérhető kedvezményekkel kapcsolatban érdemes a vízipark weboldalán a https://www.aqualand.es/torremolinos/en/opening-hours-and-prices/ alatt tájékozódni.

  • Április-május-június-szeptember hónapban: 11:00-18:00 óra között
  • Július-augusztus hónapban: 11:00-19:00 óra között tart nyitva.

Jegyár (online)

Jegyár 11-64 év között: 31 €

Jegyár 3-4 év között: 12 €

Jegyár 5-10 év között: 23 €

Családi csomag (2 felnőtt+2 gyermek): 104 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park felnőtt jegyár: 40 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park jegyár 3-4 év között: 17 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park jegyár 5-10 év között: 32 €

Az online jegyek a vásárlást követő napon használhatók fel, a kinyomtatott jegyet kell a bejáratnál bemutatni, illetve a telefonra letöltött jegyet felmutatni.

További információk

A túrák a parkzárás előtt 30 perccel zárnak. Az Aqualand területére tilos bevinni strandszéket, napernyőt, valamint üvegpalackot. A látogatás napján előfordulhat, hogy egyes attrakciók nem érhetők el, illetve az elérhetősége változhat. A Twister és a kamikaze minden nap 12:00-18:00 óra között működik. Az attrakciók használatánál minimum 115 cm-es testmagasság érvényes.

Fotók: Aqualand.es

Ez is érdekelhet