Vidámparkok, élményparkok Malagában és környékén

estepona selwo aventura

Malaga strandjai és látnivalói évente több millió látogatót vonzanak, de a gyerekes családok is számtalan programot találnak a környéken. Torremolinosban található a Costa del Sol legnagyobb aquaparkja, és Európa egyik legmagasabb csúszdája, valamint a Crocodrilos Park. Az Estepona Selwo Aventura egy afrikai szafari hangulatát idézi. A Selwo Marina Benalmádenaban található, ahol a gyerekek együtt úszhatnak az oroszlánfókákkal.

Selwo Aventura – Estepona

A Selwo Aventura az egyik legjobb szabadidős tevékenység Andalúziában. A park összesen négy területre oszlik, ahol a több mint 2000 állatot egész közelről lehet megtekinteni. Az első területen egy nagy tavat láthatunk (Gateway to Nature), amely a hiúzok, krokodilok, és gepárdok élőhelye. A Central Village a nagy emlősöké, zsiráfoké, elefántoké és orrszarvúké. A Völgyek Útja terület az afrikai, ázsiai és amerikai állatoké, tevék, medvék, és bölények láthatók. A Big Canyon Európa egyik legnagyobb természetes madárháza, ahol darukat, gólyákat, és tukánokat láthatunk. A kalandtevékenységek útvonalán három nagy függőhíd, és 118 méteres Ziwa Zipline található. Ma már nem kell Afrikába utazni, hogy a szafari élményét megtapasztaljuk. A park legkülönlegesebb élménye a Safari Serengeti, ahol egy exkluzív terepjáróval utazva lehet felfedezni a rezervátumot, Afrika legismertebb vadállatait, a fehér orrszarvúkat, vízilovakat, zsiráfokat és zebrákat. A VIP Experience egy négy órás tevékenység, és egy ebéd menüt is magában foglal, a túra a Podlado Centraltól indul.

estepona selwo aventura

Selwo Marina – Benalmádena

A delfinárium a város központjában található közvetlen a La Paloma Parkban. Kedvelt látványossága a pingvin sziget, amelyben az élőhelyhez hasonló feltételek állnak rendelkezésre. A delfináriumban a gyerekek úszkálhatnak az oroszlánfókákkal is. Kombinált jegy keretében a Selwo Marina, az esteponai Selwo Aventura és a Teleférico, a Costa del Sol egyetlen siklója is látogatható.

Selwo Marina Benalmadena

Lobo Park – Antequera

A Lobo Park Antequerában található, a Sierra del Torcal hegység természetvédelmi területe közelében. A Vidámparkot az ibériai farkas kutatására, védelmére és gondozására hozták létre, és a látogatók számára hihetetlen élményt, és természet közeli kikapcsolódást nyújt. A farkasok a park tágas területén, 40 hektáron nagy kifutókban élnek. Úgy van kialakítva, hogy a természetes viselkedésük jól megfigyelhető legyen. Látható tundrai farkas, eurázsiai farkas, és ibériai farkas, amely csak az Ibériai-félszigeten fordul elő. Csütörtöktől vasárnapig vezetett farkastúrákon lehet részt venni. A farkas a föld leginkább szociális és csapatorientált állata, így jól megfigyelhető a farkas falka dinamikája is.

Lobo park Antequera

Aqualand – Torremolinos

Torremolinos nem csoda, hogy népszerű a családosok körében, itt található a Costa del Sol legnagyobb aquaparkja, az Aqualand: adrenalin élmény, és családi szórakozás, de a felnőttek is kikapcsolódhatnak a jakuzzi medencében. A hatalmas zöld területen rengeteg árnyékos rész is található, és még csúcsszezon idején sem tűnik túlzsúfoltnak. Összesen 14 vízi attrakciója van, Európa egyik legmagasabb csúszdája is található, ebből 15 csúszda gyerekeknek 19 pedig felnőttek számára is alkalmas. A Kamikaze 22 m-es lejtéssel igazi adrenalin élmény. Van Super Slalom, Boomerang, Speed Racer, Crazy Race, csöves kúpos ereszkedésű Crazy Cones, Multipistas, Twister, Black Hole, Anakonda stb. Az 1440 négyzetméteres hullámmedencében több mint egy méter magas hullámokban lehet ugrálni, vagy a Surf strand partján lazítani. A legkisebbek számára a Kidzworld egy vízi paradicsom: Aquatic gombából és gyerekparadicsomból álló területen biztonságos körülmények között medencejátékok, felfújható játékok és minicsiúszdák találhatók. Az Aqualandba Malaga, Benalmadena és számos tengerparti település közvetlen buszjáratokat kínál, Torremolinos belvárosától egy 10 perces sétával közelíthető meg.

Aqualand Torremolinos

Cocodrilos Park – Torremolinos

A Cocodrilos Park Torremolinos központjától negyedórára található, a Jardín Botánico mögött. Nagyjából 2 méteres távolságból gyönyörködhetünk ezekben a csodálatos lényekben, akik a 200 millió éves evolúciót is túlélték. A park egy nagy területen található, minden szakasza jól bejárható és belátható módon kapcsolódik egymáshoz, így a sétányokról is kilátópontokról jól megfigyelhető a krokodilok napi tevékenysége. Láthatók Amerikai alligátorok, Szemüveges kajmánok, és Nílusi krokodilok. A park egyéb lakó a különböző teknősök (Sulcata, Marginata), valamint Jemeni kaméleon és Szakállas sárkány. A park nyári hónapokban (július-augusztus) 11-18 óráig, szeptembertől júniusig naponta 11-17 óra között látogatható.

Cocodrilos Park Torremolinos

 

Ez is érdekelhet