Aranytorony

Aranytorony Sevilla

A Torre del Oro ma egy kicsi, de annál érdekesebb haditengerészeti múzeumnak ad otthont. Eredetileg egy 13. századi védőtorony volt, a Guadalquivir folyó bal partján áll, és a Giralda toronnyal együtt Sevilla legemblematikusabb jelképei.

A 36 m magas torony három részből áll. Az elsőt az Almohádok, a másodikat I. Pedro a „a kegyetlen” építtette, mindkettő rész kétszögletű. A harmadik része a 18. századból származik, henger alakú és egy kupola van a tetején. A torony a Barcas híd folyami bejáratát védte, valamint a különböző ipari tevékenységeknek otthont adó Arenál szárazföldi védelme volt a funkciója. A toronyból egy vastag lánc húzódott át a folyó túlpartjára, így vágva el az ellenséges hajók útját.

A Torre del Oro egy másik toronnyal a Torre de La Platával állt összeköttetésben a coracha néven ismert falszakaszokon keresztül. A falszakaszok pedig egészen az Alcazarig nyúltak el. Mielőtt múzeummá alakították volna át a tornyot kápolnaként és nemesek börtöneként és lőporraktárként használták. Ezenkívül a kikötői hatóságok és a haditengerészeti parancsnokság irodáinak is otthont adott. Az Aranytornyot 1931-ben művészettörténeti műemlékké nyilvánították. A Haditengerészeti Múzeum két emeletén láthatók a kiállítási tárgyak, és egy panoráma terasszal is rendelkezik. A múzeum ingyenesen látogatható, de jelképes adományként 3 €-t elfogadnak.

Aranytorony – Nyitvatartás

A Torre del Oro Museum ünnepnapok kivételével a következő időpontokban tart nyitva:

Hétfő-péntek: 9:30-17:00

Szombat- vasárnap: 10:30-19:00

Aranytorony Megközelítése

Sevilla, Paseo de Colón, s / n

 

 

Ez is érdekelhet