Crocodile Park

Crocodile Park Torremolinos

A torremolinosi Crocodile Park egy hüllőknek szentelt állatkert, ahol nílusi krokodilokkal, aligátorokkal lehet testközelből találkozni. Ezenkívül Európa legnagyobb krokodiljának kitömött teste is megtekinthető a Krokodil Múzeumban. A közeli Aqualandba és a Cocodrilos Parkba kombinált jegyek vásárolhatók.

A Costa de Solon található Torremolinos ma Európa egyik turisztikai célpontja, Malaga repülőterétől 10 perces autóútra található. Fő látnivalói a csodálatos strandok mellett az óvárosban található Calle San Miguel – amely a Malmok tornya mellett található, vagy az egykori légvédelmi bunkereket és átjárókat magába foglaló Battery Park. A családos nyaralók körében az Aqualand vízipark és a hüllőknek szentelt állatkert miatt kedvelt. Torremolinos akár Malaga, vagy a szomszédos Benalmadena felől könnyen megközelíthető akár autóval, de rendkívül jó a tömegközlekedés vasúton, vagy autóbusszal is.

Crocodile Park Torremolinos

Crocodile Park látnivalói

A Crocodile Park egy hüllőknek szentelt állatkert, ahol szórakoztató módon lehet megismerkedni a krokodilok világával és megőrzési lehetőségeikkel. Az állatok többsége nílusi krokodil, és a lakók nem csak kinézetükben, de temperamentumukban is eltérőek. A parkban három féle krokodilfaj található meg:

  • Nílusi krokodil
  • Szemüveges Caiman
  • Amerikai alligátor

Európa legnagyobb krokodilja

Paco 1999-ben érkezett Dél-Afrika egyik legnagyobb krokodil farmjáról. A nílusi krokodil 5 m hosszú, és 600 kg súlyú volt, és húsz évig volt a park híres lakója, 2018-ban pusztult el. A tekintélyes mérete miatt Európa legnagyobb krokodiljaként tartották számon. Testét szakértők tömték ki, így a Krokodil Múzeumban a mai napig látható a történelmi nagyságú nílusi krokodil példány.

Paco Crocodile Park Torremolinos

Érdekesség a nílusi krokodilok szaporodásáról

Paco egyik fia az állatkert lakója, bár mérete nem éri el az apjáét. A párzási időszak kezdetén az állkapcsának hangos csattogtatásával hódítja meg a nőstényt, akit a vízhez vonz, hogy ott párosodjanak. Egy hónap elteltével a leendő mama lyukat ás, és 30-70 tojást rak, majd földdel beborítja. A kis bébik 3 hónap múlva születnek meg, a nemüket az inkubáció alatti hőmérséklet befolyásolja – hímek lesznek 30 Celsius fok felett, alatta pedig valószínűleg nőstények. A park állatorvosai a mesterséges inkubáció segítségével a park populációját tudják ellenőrizni.

További lakók

  • Szakállas sárkány (pogona)
  • Jemeni kaméleon
  • Sulcatas teknős
  • Marginata teknős

Ősszel és télen a hidegvérű krokodilokat üvegházi környezetben tartják, és az év többi részében a medencékben és a napon élnek.

Programok

A parkban egész évben vezetett túrákon és kiállításokon lehet részt venni, amelynek során a látogatók megismerhetik a triász kor túlélőinek jellegzetességeit, és életkörülményeit. A vezetett látogatások ideje főszezonban (július-augusztus) 12:30, 14:00, 16:30, míg az év többi részében (szeptember-június) 12:30, 14:30, 16:30. A létesítmény mozgáskorlátozott látogatók számára is alkalmas.

2 park 1 jegy

Kedvezményes kombinált belépőjegyek válthatók a Cocodrilos Parkba és az Aquland Torremolinosba. A jegyek a vásárlást követő naptól érvényesek.

Megközelítés

C/ Kuba, n.14. 29620 Torremolinos

Nyitvatartás

Főszezon (július-augusztus): 11:00-18:00

Szeptember-június: 11:00-17:00

Jegyár (online)

Jegyár 11-64 év között: 17 €

Jegyár 3-4 év között: 10 €

Jegyár 5-10 év között: 12 €

Jegyár 65 év felett: 12 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park felnőtt jegyár: 40 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park jegyár 3-4 év között: 17 €

Kombinált jegy Aqualand+ Cocodrilos Park jegyár 5-10 év között: 32 €

Fotók: Cocodrilospark.com, YouTube

Ez is érdekelhet