Kirándulások Sevilla környékén

Habár Sevilla rendkívül gazdag látnivalókban, a környéke is izgalmas felfedezni valókat kínál. Az ide látogatók általában Andalúzia többi világhírű nevezetességeit is megtekintik, a granadai Alhambra-t vagy a córdobai Nagy mecsetet a La Mezquitát. Érdemes a közeli, kevésbé ismert látnivalókat is felkeresni, mint a mór hangulatú fehér falvak, vagy a fallal körülvett Carmona.

Kihagyhatatlan látnivalók Sevilla közelében

Pueblos Blancos

A festői szépségű fehér falvak Andalúzia legszebb látnivalói közé tartoznak, Sevillából legkényelmesebben bérelt autóval közelíthetjük meg, de Ronda fő buszpályaudvaráról az összes Pueblos Blanco „fehér falu” felé közvetlen buszjáratokkal is eljuthatunk. A falvak nagy része a Sierra Nevada hegyláncai, és a környező hegyek mentén találhatók, néhány egymáshoz is közel fekszik.

Pueblos Blancos

Arcos de la Frontera

Az első, talán legnépszerűbb fehér falu Arcos de la Frontera egy dombtetőn található, az épületei pedig félkör ívben sorakoznak a domboldalon. Nevezetessége egy mór erőd, és az egykori mecset helyén állított vegyes stílusú Basílica de Santa María de la Asunción. A falu jelentős eseménye a híres húsvéti fiesta, valamint regionális konyhaművészete is elismert.

Arcos de la Frontera

Vejer de la Frontera

A tengertől alig tíz kilométerre, a Rió Barbates felett található a festői Vejer de la Frontera, amelyet a legszebb fehér falunak tartanak. Nem csak szédületes, tengerre nyíló panorámája miatt, hanem multikulturális öröksége kapcsán is: az erődített település hat évszázadon keresztül állt mór fennhatóság alatt, egyaránt őrzi a mór és a mudéjar építészeti stílus hagyományait. Fő nevezetességei a 10.-11. században épült mór kastély, a régi Judeira, valamint a Plaza de Españja és annak különlegesen szép szökőkútja.

Vejer de la Frontera

Itálica

Sevillától alig negyed órás autóútra található Italica, amely jelentős régészeti lelőhely. A települést a rómaiak i.e. 206-ban alapították, majd később Augustus császár idején várossá fejlődött, és pénzverésbe kezdtek. A területén, eredeti helyükön tekinthetők meg a régi utcák, épület maradványok és korabeli mozaikok.

Itálica

Carmona

A római falakkal körbevett Carmona csak 35 kilométerre fekszik Sevillától. A város fő látnivalói a mór erőd, az Alcázar del Rey Don Pedro, valamint a 15. századi katolikus templom már messziről is felhívják magukra a figyelmet. A híres sevillai kapu i.e. 9. századból, a karthágói korszakból fennmaradt ősi öröksége Carmonának.

Carmona

 

Córdoba

Córdoba városközpontja még napjainkban is őrzi a mór jellegét, a város legnépszerűbb látnivalója a La Mezquita, a Nagy Mecset. A templom az iszlám építészet egyik remeke, a helyén eredetileg egy keresztény templom állt, majd a mórok hatalmas mecsetet építettek a helyére, amelyben gyönyörű színes boltívek, és a hatalmas, összesen 850 oszlop látható. Córdoba másik fontos attrakciója az Alcázar palotaerőd, amely a katolikus uralkodók székhelye is volt. Az óvárosában macskaköves terek mentén hófehérre meszelt házakat láthatunk, kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a Judeira, az egykori zsidónegyed, amely napjainkban is Córdoba egyik legszebb és leghangulatosabb városrészének számít.

cordoba

Parque Nacional de Donaña

A természetkedvelők számára ideális kirándulás az UNESCO védettséggel rendelkező Parque Nacional de Donaña, amely Sevillától 35 kilométerre fekszik a Guadalquivir folyó deltájában. A delta homokos mocsara különleges madarak – flamingók, spanyol parlagi sasok és számos vándormadár faj védett övezete.

Parque Nacional de Donaña

Ez is érdekelhet