Santa Cruz negyed

Sevilla Barrio Santa Cruz

A Barrio Santa Cruz  Sevilla legnépszerűbb és legpezsgőbb városrésze, így méltán emlegetik a világ egyik legnyűgözőbb negyedeként. Sevilla történelmi és művészeti negyedét foglalja magában, a város legrégebbi részén a Real Alcazar mellett húzódik.

Az utcácskái macskakövekkel kirakottak, a házak lábazata jellegzetes élénk színű, és klasszikus andalúz erkélyei virággal borítottak, és a narancsfákkal szegélyezett terek találhatók. Olyan rejtett utcák, terek és sikátorok találhatók, ahol az ember úgy érzi, hogy megállt az idő, vagy egy új dimenzióba csöppent bele.

A negyedben találhatók a legszűkebb sikátorok, ezek közül is a Calle de los Besos, a Csókok utcája a legkeskenyebb. Minden sarkában valamilyen legenda terjed a levegőben a narancsvirágok illata mellett. A szíve a barokk világ egyik ékköve a Los Venerables kolostor. De az utcáin sétálva olyan 12. századból származó épületek találhatók, mint a Royal Citadels, az Indiai Archívum épülete, a katedrális, vagy a Városháza, és a Venerable kórház. A kerületet mintegy folyóként átszelő szűk utcákban láthatók a Santa Cruz és a Santa María parókiatemplomok, és a Santa María de Jesús kápolna épületei is. Nevezetes látnivaló még a negyedben a San José del Carmen és a La Encarnación kolostorépület.

A Santa Cruz negyedről érdemes tudni, hogy ide költöztették át Sevilla régi zsidónegyedét, de nevezetes arról, hogy a környék volt a helyszíne a Don Juan és Doña Inéz közti reménytelen szerelemnek.

Ez is érdekelhet