Fuengirola látnivalók

Fuengirola látnivalók

Fuengirola a Costa del Sol egyik legkedveltebb települése. Népszerűségét szolgáltatásai gazdagságának, és  könnyű megközelíthetőségének köszönheti. Fő látnivalója a mór eredetű Sohail kastély. A családosok számára kihagyhatatlan program a BioPark felkeresése. Autóbuszjárattal naponta nem csak a Costa del Sol településeire, hanem Sevilla felé is el lehet jutni.

Fuengirola legjobb látnivalói

Fuengirola az 1960-as évekig egy egyszerű halászfalu volt, manapság a turisták felkapott úti célja a Costa del Sol partvidékén. Klímája igen kellemes, nyáron tengerparti nyüzsgő hangulat, télen pedig a kellemes meleg és sok napsütés miatt kedvelt. Kiváló hotel és étterem választékkal rendelkezik, és népszerű a repülőtértől való távolsága miatt is.

Sohail kastély

Fő látnivalója a domb tetején álló 11. századi mór kastély a Castillo de Sohail, amelyet a 17. században a keresztények a város erődjévé alakították át. Napjainkban nyári színházi eseményeknek, koncerteknek és fesztiváloknak ad otthont. A Sohail kastély történetéről az üdülőváros központjában lévő Történeti Múzeumban lehet érdekes információkat, valamint egy virtuális videót megtekinteni.

Fuengirola Sohail kastély

Tengerparti sétány

A Paseo Maritimo Rey de España 8 km hosszú, a strandok és a városi negyed teljes hosszában fut, a sétányon a Fuengirola folyón át a legnyugatabbra lévő Sohail kastélyig lehet elsétálni.

BioParc Fuengirola

A BioParc Fuengirola egy különleges állatkert trópusi erdőkkel, és vízesésekkel, kedvelt úti célja a családos nyaralóknak. Az állatbarát parkban leopárdok, tigrisek, gorillák, orángutánok, és még számtalan állat él szinte természetes környezetben. Népszerű program az éjszaki nyitvatartás, az aktív éjszakai életet élő fajok figyelhetők meg szinte test közelből. A legkisebbek számára egy a miniatűr farmot alakítottak ki egy nagy játszótérrel.

Fuengirola strandjai

Fuengirola nevezetes a 7 km hosszú homokos strandjáról, amely nyugati irányból a Sohail kastélytól Torreblancáig tart. A strandokon általában minden olyan megtalálható, ami a tengerparti lazuláshoz, és vízisportokhoz szükséges. Júniustól szeptemberig a part teljes hosszában napernyők és napozóágyak sorakoznak, és kedvező áron bérelhetők. Fuengirola a vízisportok Mekkája, lehetőség van vízisízésre, ejtőernyőzésre, és  motorcsónak bérelhető a Marina irodában. A fürdőzőktől a vízisport terület jól elkülönül. A parton végig kiváló tengerparti bárok és éttermek találhatók.

Fuengirola látnivalók

Los Boliches

A kék zászlós Los Boliches strand a főszezon idején mindig nyüzsög, a legfelkapottabb strand Fuengirolában. A létesítmények gazdag választéka miatt minden feltétel adott a kényelmes kikapcsolódáshoz.

Torreblanca

A kb. egy km hosszú Torreblanca strand Fuengirola és Benalmadena határán található. A környéken is rengeteg szálloda van, ugyanakkor a strand a kevésbé központi fekvése miatt nyugalmasabb. Számos vízisport lehetőség van, jet-ski, kajak, szörfözés, és főszezonon kívül a horgászat is engedélyezett.

El Castillo strand

A Sohail kastély közelében lévő strand, igen kedvelt, igaz a főszezonban forgalmas, de máskor ideális nyugalmas kikapcsolódásra. Egy km hosszú és igen széles, és a kutyások is fürdethetik a kedvencüket. A tengerparti bárjából pazar panoráma nyílik egyrészt a tengerre, és a folyón átívelő új függőhídra.

Római lelőhelyek

Fuengirola már a föníciaiak, a karthagóiak, és a rómaiak idején is lakott volt, a kastély közelében tárták fel a római Szeul város romjait. Torreblancában egy római lelőhelyet és termálforrásokat tártak fel. Jelentős látnivaló a 4. századi halsógyár maradványai, valamint egy temető vizigót temetkezési sírokkal.

Közlekedés Fuengirolából

Malaga repülőtere 25 km távolságra fekszik, a város vasúton, busszal és közúton is könnyen megközelíthető. Fuengirolából 20 percenként indulnak Malagába a helyi vonatok. A naponta közlekedő autóbuszjárattal a távolabb lévő nagyvárosokba lehet a Costa del Sol nyugati irányába eljutni, de Granada, Sevilla, Ronda, Cádiz és Córdoba felé is utazhatunk.

Fuengirola látnivalók

Fotók: Ilunionfuengirola.com, Pixabay, Wikimedia.org

 

Ez is érdekelhet