Estepona látnivalók

Estepona látnivalók

Estepona a Costa del Sol partvidékének egyik vonzó üdülőtelepülése, a legnagyobb strandja a La Rada. Estepona hangulatos óvárosa gyalogosan is könnyen bejárható. Nevezetes látnivalója még az Őslénytani Múzeum, ahol egyedülálló argentin dinoszauruszok csontváza látható. A Selwo Aventura pedig jóval többet nyújt egy állatkertnél, hiszen zip line, függőhidak, trambulinok és még számtalan izgalom várja a gyerekeket. Érdemes a SelwoPack kombinált jegyet választani, amellyel a benalmedenai Selwo Marina és felvonó is látogatható.

Estepona legjobb látnivalói

Estepona kedvelt nyaralóhely a Costa del Sol partvidékén. Igen népszerű a külföldiek körében és strandjai nyáron zsúfoltak nyaralóktól. A városban rengeteg szálloda és turista apartman található, amelyek minden igénynek és pénztárcának megfelelnek. Estepona a helyiek körében is kedvelt, a városban sok malagai és andalúziai lakos rendelkezik nyaralóval.

Estepona látnivalók

Estepona óvárosa

Estepona bájosságát annak is köszönheti, hogy sikerült megőriznie korábbi jellegzetes andalúz városképét és hangulatát, a központjában lévő labirintusos utcácskákban fehérre meszelt élénkszínű vörös cserepes házakat láthatunk. A nevezetes látnivalók akár pár órás sétával felfedezhetők. A Nuestra Señora de los Remedios egy 18. századi templom, amely egy 16. századi kolostor része volt. A központban hangulatos terek találhatók, például az Óra tér, amelyen egy jól megőrzött óratorony áll. Ma már nem látható 16. századi temploma, amely 1755-ben a lisszaboni földrengésben semmisült meg. Az egykori erődnek a San Luis kastélynak (Castillo de San Luis) már csak a maradványai láthatók, amelyet még a 16. században építtettek a katolikus uralkodók megbízásából a kalóztámadások megakadályozására. Az erős építmény szintén az 1755-ös földrengésben sérült meg. A látogatók az egykori várfalak fennmaradó részét járhatják körbe.

Estepona Castillo de San Luis

La Rada strand

Estepona számos gyönyörű stranddal rendelkezik, az  óvároshoz legközelebb a Playa de La Rada fekszik. A strand több mint 2 km hosszú, a partja szürke homokkal borított. Az alacsony hullámai és a játszóterei miatt kedvelt a családos nyaralók körében. Egy hosszú tengerparti sétány a Paseo Marítimo övezi, a városközpontból könnyű megközelíteni. A sétány mentén jobbnál jobb tengerparti bárok és éttermek találhatók, érdemes felkeresni a hagyományos malagai stílusú konyhájuk miatt.

Estepona playa de la Rada

Selwo Aventura

A Selwo Aventura a Costa del Sol egyik legnépszerűbb attrakciója, ahol a természet, a vadon élő állatok és a kaland kombinációja várja a látogatókat. Az esteponai állatos vidámparkban összesen 2000 állat található a világ minden részéről, jellemzően kihalás szélén álló veszélyeztetett fajoknak ad otthont. Az állatok az élőhelyükhöz hasonló körülmények között élnek. A Safari Serengeti területen élnek Afrika legismertebb vadállatai a fehér orrszarvúk, zebrák, vízilovak, amelyek akár egy exkluzív program keretében terepjáróval is felfedezhetők. A park rendelkezik három nagy függőhíddal és tó felett pedig a 116 m hosszú Ziwa zipline található.

estepona selwo aventura

Punta Doncella világítótorony

A történelmi városközpontot elhagyva a tengerparti út a 20. századi Punta Doncella világítótoronyhoz vezet. A 20 méter magas torony a tengerszint felett 31 méterrel áll, a mai napig működik, a fényjelzései segítik a hajókat a Gibraltári-szoroson való áthaladásban.

Paleontológiai Múzeum

A gyermekek imádják a dinoszauruszokat! Gyermekes családok népszerű programja Paleontológiai Múzeum (Museo Paleontológico de Estepona), ahol a késő triász kori korallzátony maradványa -egyetlen Spanyolországban -, a mezozoikumból származó 10 argentin dinoszauruszok teljes csontváza, valamint több millió éves maradványok láthatók. Az Estepona Bikaviadal arénában található, megközelíteni az Aveninda de España felől lehet.

Museo Paleontológico Estepona

Orchidarium Estepona

Kevésbé ismert, de Esteponában található Európa legnagyobb orchidáriuma, háttérben a Földközi-tengerrel.  Az 1500 m2-es területet és egy bambuszerdő szeli ketté. A kétszintes épületben 1300 orchideafaj, és egyéb, 5000 fajta növény csodálható meg a világ minden tájáról. A létesítményben egy 12 m magas fal tetején egy függőleges kert is található. A három üvegkupolával rendelkező épületben lagúna, vízesések is megragadják a látogatók figyelmét. A 2015-ben nyílt Orchidea Ház népszerű a városba látogatók körében.

Estepona Orchidarium

Turismo Marinero – Legyél halász egy napra

A Turismo Marinero felejthetetlen élményt nyújt azok számára, akiket érdekel a tenger és halászat. A három órás program keretében halászhajó útra lehet benevezni, ahol tapasztalt halászok ismertetik a halfogás módját, a különböző halfajok azonosítását. A kikötőbe visszatérve megfigyelhető, hogyan rakodják ki a napi fogást, és szállítják el a halpiacra a friss árut.

Corominas nekropolisz

Az őskori nekropolisz bemutató területe a temetkezési domb alatt található. Más dolmenekkel együtt öt esteponai dolmen tekinthető meg, amelyek kb. ötezer évesek.

Őrtornyok

Dél-Spanyolország partjai mentén összesen 100 őrtorony áll. Ezek egy részét a mórok, más részüket a keresztény újrahódítás időszakában építették, a délről érkező tolakodók elleni védekezésre, illetve a kalózok figyelése, és figyelmeztető jelek (füstjel, fényjel) adására. Esteponában 7 ilyen torony található. A különleges Torre de Saladavieja Estepona déli részén, a mór eredetű Arroyo Vaquero pedig a Golf Club közepén található.

Ez is érdekelhet