Selwo Marina

selwo marina benalmadena

A Selwo Marina delfinárium Benalmádena településen, Malaga közelében található, amely a Costa del Sol népszerű látnivalója, és Andalúzia egyetlen hasonló jellegű parkja. A Selwo Marina tematikája a víz körül forog, és a gyerekek együtt úszhatnak a fókákkal. A SelwoPack jegy ideális azok számára, akik kedvező áron szeretnék a nyaralás alatt a három attrakciót a Selwo Aventura kaland és szafari parkot, és a felvonót felkeresni, amelyet akár különböző napokon is meg lehet tenni.

Selwo Marina látnivalók

A Selwo Marina delfinárum Malagától nem messze, Torremolinos és Fuengirola között található, egyben Andalúzia egyetlen ilyen jellegű parkja. Maga a létesítmény nem a part mellett (Benalmádena Costa), hanem Benalmádena Arroyo de La Miel városrészben található, amely akár tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, és a családoknak ideális kikapcsolódás a nyári hőségben. A Selwo Marina tematikája a víz körül forog, és a gyerekek számára roppant élvezetes, hiszen lehetőség van együtt úszni a fókákkal, de erre a programra előzetesen foglalni kell.

Selwo Marina több mint delfinárium

A Selwo Marina több mint egy szórakoztató delfinárum: egy új park koncepció, amelynek középpontjában az állatvilág tisztelete áll, és célja a látogatók számára megadni a felfedezés, a tanulás és szórakozás élményét.

Állati jólét: a Selwo Marinában a fajok ellenőrzött környezetben, az igényeiknek, a maximális jólétüknek megfelelő körülmények között élnek. A lakókról egy szakértő állatorvosokból, biológusokból, és gondozókból álló team gondoskodik.

Megőrzés: különféle projektekben vesznek részt (például veszélyeztetett fajok védelme, biológiai sokszínűség, és a környezeti egyensúly megőrzése, különféle veszélyeztetett fajok fogságban történő tenyésztési programjaiban).

 

Selwo Marina attrakciói

A delfinárium 1,7 hektár területen található, és 4 zónára oszlik:

  • La Hondonada
  • Amazonia
  • La Isla de Hielo
  • Antilla

Antilla: maga a delfinárium

La Hondonada: az egzotikus dél-amerikai madarak területe

Amazonia: a trópusi dzsungel és növényvilág otthona

La Isla de Hielo: a pingvinek természetes élőhelyének reprodukciója

 

 

Selwo Marina Splash

Új attrakció a Splash, ahol a delfineket lehet egészen közelről megcsodálni.

A Fürdés az oroszlánfókákkal tevékenységhez fürdőruha viselete javasolt, a vendég búvárruhát, vagy a saját ruha felett „gázlóruhát” kap. A program az állatokkal való találkozást, merülést és úszást foglalja magában. Minden találkozások egy, a fajjal kapcsolatos oktató előadással kezdődik. A tevékenység időtartama kb. 30 perc, 4 évesnél idősebb úszni tudó gyerekek vehetnek részt rajta.

 A Delfin találkozások (Dolphin Encounter) programot kimondottan ennek az intelligens tengeri emlős megismerésére, és a közelében való tartózkodásra terveztek meg. A résztvevők (szakértők kíséretében) megtapasztalják az ember és az állat között zajló kommunikációt, megfigyelhetik, hogy hogyan reagálnak az egyes jelzésekre, és piruetteket, és ugrásokat hajthatnak a delfinekkel végre. A tevékenységhez szintén fürdőruha viselete javasolt, az időtartama kb. 30 perc, és 2 évesnél idősebb gyerek vehet rajta részt. De 2-6 év között, illetve 125 cm-nél kisebb gyerek esetén csak felnőtt kísérővel lehetséges a részvétel.

Selwo Marina

 

A Pingvin találkozások (Pengguin Encounter) egy különleges élmény a makaróni pingvin, a király pingvin, a Juanito (Johnny) pingvin, és a magellán pingvin fajokból álló család megismerésére, akik egy hatalmas jégkunyhóban élnek. A tevékenység időtartama kb. 20 perc, és 2 évesnél idősebb gyerek vehet rajta részt, az Antarktiszi barlangba gyapjú öltözet biztosított.

Egyéb attrakciók

A Selwo Marinában minden gyerek megtalálja a számára kedvező mulatságot, a legkisebb gyerekek egy játszóteret is élvezhetnek. Napi rendszerességgel szórakoztató ismeretterjesztő előadásokat tartanak a park fajairól, azok élőhelyeiről, és egzotikus madarairól.

Mit tartalmaz a belépő?

A jegy ára tartalmazza egyrészt a parklátogatást, és az adott napra érvényes ingyenes foglalkozásokon, bemutatókon való részvételt.

Mit nem tartalmaz a belépő?

Az olyan különleges programokat, mint az állatokkal való fényképezést, egyedi interakciós élményeken való részvételt, illetve az éttermi menüt a jegyár nem tartalmazza.

 

Jegyárak

A Selwo Marina jegyárai a dinamikus árképzési rendszer miatt a látogatás napjától függően változnak, befolyásolja továbbá a promóciók, ajánlatok, foglalások mennyisége, és a parkba való beáramlás. A legjobb kedvezmények eléréséhez célszerű elővételben, minél korábban online belépőjegyet váltani.

A Selwo Marina látogatása a három év alatti gyermekek számára ingyenes, és az online vásárlási folyamathoz sem kell a számukat hozzáadni. Viszont fontos tudni, hogy azoknak a 2 éven felülieknek, akik részt vesznek a Delfin találkozások, és a Pingvin találkozások programon, számukra – előzetes foglalás mellett jegyet kell vásárolni.

Jegyár (Online)

Jegyár 11-64 év között: 15,90 €-tól

Jegyár 3-10 év között: 13,90 €-tól

SelwoPack ára: 38,90 €-tól

Megközelítése

Selwo Marina

Benalmádena, Parque de l Paloma s/n, 29630

Autóval: A7-es autópálya, 222. kijárat Benalmádena -Arroyo de La Miel

N340 (Costa): Antonio Machado Av.

Tömegközlekedéssel:

RENFE elővárosi vonat, Arroyo de La Miel megálló

Avanza busz: 110-es (Torremolinos-Fuengirola), 120-as vonal (Torremolinos-Benalmádena)

Nyitvatartás

A Selwo Marina az év különböző hónapjaiban eltérő nyitvatartással üzemel. A nyitás 10:00 óra, a zárás az adott évszaktól függően változik. A pontos nyitvatartással, az elérhető kedvezményekkel, valamint az online jegyvásárlással kapcsolatban érdemes a https://www.selwomarina.es/ weboldalon tájékozódni.

Hasznos tippek

A látogatói vélemények szerint a Selwo Marina a Sea World vidámpark-lánc kicsinyített változatához hasonlítható. A park és a különböző szórakoztató programok nagyjából 3 óra alatt tekinthetők meg. A Selwo Marina területére élelmiszer nem vihető be (a kivételekkel kapcsolatosan ajánlott a hivatalos weboldalon tájékozódni). A Selwo Marina látogatásához érdemes kényelmes öltözékben érkezni. Habár a delfinárium területén a szórakoztató műsorok megtekintése részben árnyékos területen zajlik, érdemes megfelelő napvédelemről (ruha, krém, sapka, napszemüveg) gondoskodni.

Fotók: Selwo Marina, Wikipedia

 

Ez is érdekelhet