Benalmadena látnivalók

Benalmadena látnivalók

Benalmadena a Costa del Sol népszerű települése, kedvező elhelyezkedése és a szabadidős tevékenységek széles választéka miatt. Fő látnivalója a Tivoli World, vagy a Selwo Delfinárium, amely a családosok körében népszerű, de a neo-iszlám stílusú palotát is érdemes meglátogatni. A Teleférico Benalmádenáról belátható a Földközi-tenger, és tiszta időben akár Gibraltár is.

Miért jó választás Benalmádena?

Benalmádena minden évszakban jó választás, éghajlatára szinte egész évben a meleg a jellemző. Habár a nyári hőmérséklet gyakran 40 fok feletti, a tenger ezt jól szabályozza, így jóval könnyebben viselhető. Európa más országához képest a tél igen enyhe, sosincs 0 Celsius foknál hidegebb. Az ősz és a tavasz általában pár hétig tart, ilyenkor a legkellemesebb a parton sétálni és élvezni a mozgalmas andalúziai utcai életet. Könnyen megközelíthető bérelt autóval akár Sevilla felől, a malagai repülőtérről is, vagy vasúthálózata, és buszvonalai révén a környező városokból is. A település három részre osztható: magára Benalmádenára, ahol a városmag és a történelmi központja is található. Arroyo de la Miel-re, amely a tengerpart, és a hegy között terül el. Maga a Benalmádena-part pedig a Puerto Marina kikötőjéről és környékéről nevezetes.

Puerto Marina Benalmadena

Benalmádena legjobb látnivalói

Colomares kastély

A kastély nevezetes arról, hogy itt található a világ legnagyobb Kolumbusz Kristóf emlékműve. Maga a kastély igen új, 1987-ben épült ezzel tisztelegve Amerika felfedezésének. Ez egy igen látványos erődítmény, a belsejében található a világ legkisebb kápolnája. Érdekesség, hogy a kápolnát a Costa del Solon a magyar Szent Izabellának szentelték.

benalmadena colomares kastély

Tivoli World

Az 1972-ben megnyílt tematikus park Costa del Sol népszerű vidámparkja, ideális egész napi családos programra. Az Arroyo de la Miel területén található Tivoli több száz tematikus túrával és show műsorral rendelkezik. Az elmúlt évek alatt új túrákkal és látnivalókkal egészült ki, új része a Tivoliandia, amely a legkisebbek számára kínál izgalmas túrákat.

Teleférico Benalmádena – Benalmádena felvonó

A felvonó a Costa del Sol fő turisztikai attrakciója. A négyszemélyes felvonó városközpontból a Tivoli World mellől indul, és település legmagasabb pontjára repít 12 perc alatt. A kilátóból tiszta időben akár Gibraltárig is ellátni. Lejutni vagy a kabinnal, vagy akár gyalogosan lehet (sokan kerékpárral zúgnak lefelé). Kijelölt, kitáblázott utak vezetnek a Monte Calomorrohoz, ahol a szamarak várják a felvonó utasait egy különleges kirándulásra.

Teleférico Benalmádena

Delfinárium – Selwo Marina

A városközpontban, a la Paloma parkban található a delfinárium, amely felnőttek és gyerekek számára izgalmas kalandot kínál.

A Selwo Marinát delfinek, pingvinek és oroszlánfókák számára hozták létre. Kombinált jegyek is vásárolhatók, amelyekkel az Estepona Selwo Aventura és a Teleférico Benalmádena látogatható meg. A terület 4 földrajzi zónára oszlik, egyik érdekessége a jégpingvinárium (Jégsziget), amely egy speciálisan hűtött környezet, és a Déli-sarkhoz hasonló életfeltételek állnak a magellán pingvinek, királypingvinek, gentoo pingvinek és bóbitás pingvinek rendelkezésére. Az állatok jól megfigyelhetők mivel az egész egy üvegház belsejében található, a hóval borított sziklás félsziget, és egy nagy sós vízű medence egyaránt.

benalmadena selwo marina

La niña de Benalmádena

A La niña de Benalmádena bronzszobor a város fő szimbóluma, egy vízzel teli kagylót tartó lányt ábrázol. A szobor másolata megtalálható a testvérvárosban Brüsszelben is.

Bil-Bil kastély

A Bil-Bil kastély a környék igen felkapott látnivalója, amely egy a neo-iszlám stílusú palota, kedvelt esküvői helyszín. Egy gazdag francia család magántulajdona volt az 1930-as években, majd a helyi önkormányzat megvásárolta, és ma művészeti központként működik.

Bil-Bil kastély benalmádena

Puerto Marina

A Costa del Sol egyik legszebb kikötője, és már kétszer is elnyerte a „Világ legjobb kikötője” címet. A hajók mellett rengeteg étterem és bár található, a város rekreációs helyszíne.

Budismo España – Sztúpa

A buddhista emlékművet 2003-ban avatták fel, a magassága több mint 30 méter, ingyenesen látogatható. Bámulatos panoráma nyílik a Földközi-tengerre, különösen naplementekor lehet gyönyörű fotókat készíteni.

benalmadena sztupa

Ez is érdekelhet