Costa del Sol látnivalók

Costa del Sol látnivalók

A Costa del Sol partvidékén minden megtalálható, ami a tengerparti nyaraláshoz szükséges, legyen szó kellemes kikapcsolódásról, vagy nyüzsgő éjszakai életről. Az üdülőtelepülései mindegyikének megvan a maga vonzereje, a legnépszerűbb Malaga, Torremolinos és Benalmadena.

Costa del Sol legjobb látnivalói

A Costa del Sol 150 km hosszan húzódik Malaga tartományban, és a partvidék központjában Malaga város található. Andalúzia legfejlettebb és legsűrűbben lakott tengerparti része, a keleti irányban Malagától Nerjáig terjed, a nyugati rész pedig déli irányba Cadíz tartományig, Gibraltárig húzódik. A Costa del Sol olyan nevezetes tengerparti üdülőtelepüléseket foglal magába, mint Marbella, Fuengirola, Benalmadena, és Torremolinos. A keleti rész kevésbe fejlett, fő látnivalója Nerjában található. Sok város az elmúlt időszakban korszerűsítette a sétányait (Paseo Maritimos) és rengeteg féle szolgáltatást, programot kínálnak. A Costa del Sol vidékén számtalan hotel, és sokemeletes apartman található, ugyanakkor számtalan igényes étterem, kávézó, és bár közül választhatunk.

Costa del Sol látnivalók

Malaga

Malaga a Costa del Sol fővárosa, széles aranyló homokos partja, és történelmi látnivalóinak gazdagsága miatt Malaga Spanyolország egyik legfelkapottabb úti célja. Fő vonzereje kellemes éghajlatában rejlik, így egész évben alkalmas strandolásra, és szabadtéri programokra. Manapság kulturális és gasztronómiai központtá lépett elő, kiváló éttermekkel, tapas bárokkal rendelkezik, és a modern művészetek fellegvára is egyben.

Costa del Sol Malaga

Torremolinos

Torremolinos egyre népszerűbb üdülőtelepülés, köszönhetően Malagához (és a repülőtérhez) való közelségének, ugyanakkor a környező települések is vonattal könnyen megközelíthetők. Torremolinos nagy része tengerparti strandként látogatható. Népszerű látnivalója a családosok körében az Aqualand Torremolinos, amely kimondottan családbarát vízipark. Itt látható Európa egyetlen krokodilparkja is.

Benalmadena

Az üdülőtelepülés különösen a gyermekes nyaralók körében népszerű, itt található a Sea Life Benalmádena aquárium, és a Tivoli World vidámpark. A kiterjedt strandok mellett kiváló szórakozóhelyekkel és éttermekkel rendelkezik, de a középkori Colomares-kastély is jó program lehetőséget kínál.

Costa del Sol Benalmedena

Nerja

Nerja Malagától keletre fekszik, fő látványossága a Nerja barlangok, amelyek Spanyolország legnépszerűbb természeti látnivalóinak egyike. A föld alatt öt méter mélyen húzódó barlangok nevezetesek a neolitikus barlangrajzokról. A túrázók kedvelt úti célja a Földközi-tenger felett található Maro-Cerro Gordo sziklák, és a település központjában lévő Európa Erkélye, ahonnan pazar kilátás nyílik a tengerre.

Costa del Sol Nerja

Fuengirola

Fuengirola a Costa del Sol kedvelt üdülőtelepülése. Enyhe klímával, valamint hét km hosszú, aranyló homokú széles, kék zászlós strandokkal rendelkezik, amely kiváló a vízisportokra és pihenésre. A település eredetileg egy halászfalu volt, mára minden igényt kielégítő szállodákkal és apartmanokkal rendelkezik. Fő attrakciója a BioPark Fuengirola állatkert, ahol júliusban és augusztusban éjszakai ”holdfénylátogatás” keretében az éjszaka aktív fajok figyelhetők meg – mialatt az erdei ösvényeket mesterséges fénnyel világítják meg.

Costa del Sol legjobb strandjai

Andalúzia 800 km hosszú tengerparttal rendelkezik, és a Costa del Sol Andalúzia legfejlettebb partvidéke 150 km hosszan nyúlik el. Jellemzően itt a tenger víze melegebb és biztonságosabb, mint más tartományokban.

Costa del Sol Malaga

La Caleta de Maro – Nerja

A forgalmas és tipikus strandok mellett eldugott öblökben kevésbé zsúfolt strandok is felfedezhetők, egyik legszebb a Maro-öböl, amely kiváló pihenésre és búvárkodásra is.

Playa del Cristo – Estepona

Esteponában a kikötőtől nyugatra lévő strand egy védett és kellemes öbölben található, ideális fekvése miatt népszerű a családok körében. A tenger az öböl és a külső védőfal miatt melegebb a környező vizeknél. A kék zászlós strandon zuhanyzók is találhatók.

Playa Nagüeles – Marbella

Marbella híres ”Arany Mérföldjén” található Nagüeles strand kedvelt az ide látogató gazdagok és hírességek körében is, a keleti részét Playa Casablankának nevezik. A strand a sétány mentén található, és a végében lévő hullámtörőnek köszönhetően szélesebb, mint a többi strand a közelben, a hossza másfél km. Nyári hónapokban igen forgalmas, a parton napozóágyak, napernyők és vízibiciklik bérelhetők.

Éjszakai élet

A Costa del Sol partvidéke büszkélkedhet Spanyolország legjobb éttermeivel és éjszakai szórakozóhelyeivel, amely szinte vonzza a látogatókat. A tengerre néző előkelő éttermek, éjszakai diszkók, beach bárok, (Chiringuito), tapas bárok egyaránt megtalálhatók, és egyre felkapottabbak a flamenco show-k. Malagában jóval több bár található négyzetméterenként, mint bárhol szerte Európában, az elmúlt években Andalúzia legelegánsabb kulináris városává vált. Malaga mellett Benalmedena kikötőjében zajlik a legélénkebb éjszakai élet, a zene egész éjjel szól, amely vonzza a bulizni vágyó fiatalokat a közeli településekről is. A fényűzőbb és gazdagabb éjszakai élethez érdemes Puerto Banusba látogatni, bár itt mélyebben kell a pénztárcába nyúlni. Estepona is vonzza a fiatalok tömegeit, számos zenés bár a Marina környékén található. Marbella éjszakai klubjai legendásak, a város az egyik legelegánsabb késő esti helyszín.

Ez is érdekelhet