Plaza de América

Plaza de America

Az impozáns Amerika tér a Maria Luisa parkban található, és különböző stílusú, nevezetes épületek határolják. A Maria Luisa park, amely Sevilla népszerű városi parkja, francia tájkertészek tervezték szintén az 1929-es ibériai-amerikai kiállításra.

1926-ban a Királyi Pavilonban XIII. Alfonz király részvételével egy vacsora zajlott, majd az esemény után a téren a király egy érzelmes beszédet mondott Sevilla népének: a város Dél-Spanyolország gazdasági központjaként való fontosságáról beszélt, és arról, hogyan kell a város gazdaságát megerősíteni az 1929-es Sevillai Expo által.

Az Amerika tér nevezetes a különböző stílusú épületeiről: mudéjar stílusú a Sevillai Művészeti és Népszokások Múzeuma, amelyben csipkék, kerámiák, ruhaneműk, munkaeszközök, hangszerek és nemesfém munkák láthatók.

Plaza de America

A neoreneszánsz Régészeti Múzeumról, valamint a gótikus stílusú épületről, amely a Városháza tulajdonában áll, és irodaként használatos. Mindhárom épület Anibal Gonzalez sevillai építész nevéhez fűződik, és 1913-1916 között épültek – a jövőbeni ibériai-amerikai kiállításra.

A Plaza de América magában foglalja a Galambok parkjaként nevezett területet, és része még a Glorieta de Miguel de Cervantes, amely szintén Anibal Gonzalez munkája. A nyolcszögletű kb. 10 m átmérőjű „körforgalom” egy ausztrál fa körül helyezkedik el, csempékkel gazdagon díszített és Cervantes leghíresebb munkáinak (pl. Don Quijote) és Rodrigez Marin műveinek tiszteleg. A Glorieta a közelmúltban esett át egy jelentős felújításon.

Fotók: Wikipedia, Visitasevilla.es

Ez is érdekelhet