Marbella látnivalók

Marbella látnivalók

Marbella a csillogás, a kultúra és a szabadidős tevékenységek fellegvára, tökéletes azok számára, akik egész évben kellemes napsütésre, érintetlen strandokra és csillogó éjszakai életre vágynak. Sevillából leggyorsabban autóval közelíthető meg, nagyjából 2 és fél óra alatt.

Marbella legszebb strandjai és látnivalói

Marbella a Földközi-tenger egyik legexkluzívabb települése, gyakran emlegetik Costa del Sol Miami-ként. Ha napsütésre, történelmi épületekre és egy nagy adag csillogásra vágyik, akkor a marbellai nyaralás tökéletes választás. Napnyugta után érdemes elmenni a világhírű Golden Mile-ra, amely az egyik legfényűzőbb lakónegyede, vagy egy koktélt inni a tengerparti bárok egyikében. Marbella a családos nyaralóknak is rengeteg izgalmas élményt kínál, és kiváló strandokkal rendelkezik. Kiváltságos éghajlata páratlan célponttá teszi, ugyanakkor négy kikötője, 14 golfpályája és luxus szállodái éttermei miatt a gazdagok kedvelt nyaralóhelye.

Marbella látnivalók

Marbella strandjai

Közel 30 km-es aranyló homokú partszakasszal rendelkezik, 23 strandjából 6 kék zászlós strand. A város mögött magasodó Sierra Blanca-hegységnek köszönhetően a klímája kellemesebb és nyugodtabb, mint a környező településeké.

Playa de Puerto Banus

Családosok számára a Playa de Puerto Banus ajánlható leginkább, a hullámtörők miatt a víz meglehetősen nyugodt. A parton aranyszínű lágy homok található, és a csekély hullámzás miatt ideális úszásra és evezésre. A strandon vízimentők ügyelnek a biztonságra. Közvetlenül a híres kikötő a Puerto Banus mellett fekszik.

Marbella Playa de Puerto Banus

Playa del Faro

A kék zászlós Playa del Faro (Lighthouse Beach) nevét az elegáns világító toronynak köszönheti, amely 1864-ben épült. Szintén népszerű a családosok körében, egy csodálatos játszótérrel rendelkezik. Annak ellenére, hogy csak 200 m hosszú szakasz, Marbella strandjai közül a legtöbb szolgáltatást nyújtja. A víz sekély, és védett a legkisebbek biztonságban pancsolhatnak. A kikötő és világítótorony nyugatra fekszik, a tengerparti sétány mentén rengeteg látnivaló található. Sétatávolságra van az exkluzív üzletektől és a legexkluzívabb teraszos bároktól, éttermektől. Csak egy utca választja el a csodás parktól a Parque de La Constitucióntól.

Playa de la Fontanilla

A Marbella szívében található Playa de la Fontanilla Estepona irányában található a tengerparti sétány előtt. Több mint egy km hosszú, a part menti hullámtörők miatt kevésbé hullámzik, igen kedvelt a helyiek és a turisták körében. Nevezetes a közelében található legendás szállodáról Hotel Don Pepe-ről, amely Marbellát a turizmus központjává tette. A strand ideális vízisportok a jet-ski számára is.

marbella látnivalók

Playa de Artola – Playa de las Dunas

A Playa de Artola Marbella egyik legkülönlegesebb strandja, jó választás azoknak, akik a bevásárló negyedek nyüzsgésétől távol szeretnek kikapcsolódni. A város legtávolabbi pontján terül el, és homokdűnékkel szegélyezett. Látnivalója a Torre Ladrones négyzet alakú őrtorony. A láncot alkotó ősi őrtornyok közül a legrégebbiek mór eredetűek, míg a kör alakúak 19. századiak.

Marbella látnivalók

Marbella óvárosa és a Plaza de los Naranjos

Marbella óváros

Marbella egy tipikus andalúz település, az óvárosa szűk kacskaringós macskaköves sikátorokból áll. A muszlimok egy erős fallal, őrtoronnyal ás egy kastély építésével védték meg a várost, ezek maradványai ma is láthatók. Az óváros szívében található tér az 1485-ös keresztény visszahódítás után épült, ahol lerombolták a Medina közepén a muszlim épületeket. A tér a kasztíliai városok hagyományain alapul, bár árkádokkal nem rendelkezik, és az új impozáns épületekkel az arab építészeti hagyományokat akarták túl szárnyalni. A zöldellő narancsfák és a mögötte lévő andalúz épületek fehérsége bájos kontrasztban áll egymással. Itt látható a régi Városháza a Casa del Corregidor, az Ayuntamiento és az Ermita de Santiago.

Golden Mile

A Golden Mile a Costa del Sol legszebb tengerparti sétánya a Földközi-tenger partján a várostól nyugatra fekszik, ma Marbella legexkluzívabb lakónegyede. Itt találhatók a legjobb szállodák, a legdrágább ingatlanok trópusi kertekkel, legexkluzívabb éttermek és üzletetek. A csúcskategóriás turizmus szülőföldje, amely 1954-re nyúlik vissza, amikor megnyílt a Marbella Club Hotel. Ezt követően királyi családok tagjai és hírességek özönlöttek, majd elragadtatva az üdülőhely szépségétől itt építettek vagy vásároltak ingatlant. Ma a világ leggazdagabb és leghíresebb embereinek van itt ingatlana.

Marbella Golden Mile

Paseo de La Alameda

Híres park és sétány a Paseo de La Alameda, amely a város történelmi zöldövezete és jelképe, alig pár lépésre van a tengerparti sétánytól a Paseo Marítimótól. A botanikus kertben a sétányok mentén andalúz csempés padok állnak és egy híres 1790-es években épült díszes szökőkút látható.

Marbella utazás

Marbella autóbérlés

Marbella reptéri transzfer

Marbella szállás

Marbella szervezett programok

Ez is érdekelhet