BioPark Fuengirola

BioPark Fuengirola

A BioPark Fuengirola az egyik legnépszerűbb családos látnivaló a Costa del Solon. Az állatkert a Városháza mellett, közel a tengerparthoz található. Különlegességét az adja, hogy az állatok az élőhelyükhöz hasonló feltételek között élnek. A kifejezetten állatbarát parkban például leopárdok, tigrisek gorillák, orángutánok láthatók. A kicsik számára egy miniatűr farm is látható, és az éjszaki látogatás az egész család számára izgalmat nyújthat.

BioPark Fuengirola látnivalói

A BioPark egy megőrzésen alapuló állatpark modell. Az állatok a természetes élőhelyüknek megfelelő körülmények között élnek, amely elősegíti a fejlődésüket. A korábbi kis állatkertet még a hetvenes évek stílusának és elvárásainak megfelelő feltételek jellemezték, és sem az állatok életkörülményei, sem a park esztétikája nem volt megfelelő. A mostani létesítmény viszont egyedülálló állatkerti élményt nyújt.

Környezet

Olyan környezetet alakítottak ki, amely a látogatót az állat környezetébe viszi, több mint 130 faj életkörülményeit reprodukálja. A BioPark Fuengirola első jelentős jövevényei a csimpánzok voltak. A séta egy autentikus utazássá válik, olyan messzi területekre kalauzol, mint Madagaszkár, az Indo-Csendes-óceáni szigetek, az Egyenlítői Afrika. Malaga tartomány enyhe klímájához illeszkedő trópusi őserdők ökoszisztémáját reprodukálták, valamint elbontották a kerítéseket és folyókat, vízeséseket, barlangokat és völgyeket alakítottak ki. A parkot függőleges területekkel növelték, amely így sokkal nagyobb környezet benyomását kelti. 2010-től a neve BioPark Fuengirola lett (testvérpark BioPark Valencia miatt), mindkettő egy magáncég tulajdona.

BioPark Fuengirola

Területek

Az állatkertet Európa szerte egyedülállóvá teszi a trópusi erdők élőhelyeinek részletes és valósághű rekonstrukciója, ahol a növények és a víz egzotikus ökoszisztémát alkotnak. A park a következő különálló területekre van felosztva, és mindegyik rész más növény és állatvilágot foglal magába:

  • Egyenlítői Afrika
  • Indo-Csendes-óceáni szigetek
  • Madagaszkár
  • Délkelet-Ázsia

BioPark Fuengirola lakói

A BioPark Fuengirola állatai teljesség igénye nélkül:

Emlősök

Például csimpánz, nílusi krokodil, törpe krokodil, nyugati síkvidéki gorilla, szervál, szurikáta

Madarak

Rózsaszín flamingó, nyakörvű jégmadár, keleti pelikán

Hüllők

Nílusi krokodil, törpe krokodil, komodói sárkány, madagaszkári gekkó, gyémánt piton

Halak

Krokodilhal, vörös hasú piranha, tokhal, ezüst ponty

BioPark Fuengirola

Éjszakai látogatás

Bizonyos hónapokban a BioPark Fuengirola éjszaka is nyitva tart, ideális az éjszaka aktív állatok tanulmányozására. Július-augusztus hónapokban tart nyitva a leghosszabban, 23:00 óráig látogatható.

Egyéb létesítmények

BioParc Café, és Étterem

Az állatkert két nagy teraszos étteremrésszel, és kávézóval rendelkezik. A kávézó Délkelet- Ázsia szívében a hatalmas játszótér mellett található. Minden ízlésnek és igénynek megfelelő menü kapható (pizza, hamburger, hal, vegetáriánus, mentes étrend, stb. Ezenkívül üdítők, jégkrémek, és kávé vásárlásra van lehetőség.

Bolt

Az üzletben a trópusi őserdővel és az ott élő kultúrákkal kapcsolatos ajándéktárgyak, plüssállatok, ékszerek, apróbb ruhaneműk vásárolhatók. Ezenkívül afrikai kézműves termékek- kosarak , kerámiák, maszkok is vásárolhatók.

Megközelítése

C/ Camilo José Cela, 6-8, 29640 Fuengirola, Málaga

Gyalogosan a strandtól 5 perces gyaloglással, a Sohail kastélytól15 perces sétára található. A buszpályaudvar csak 700 m, a Renfe Cercenías Fuengirola állomás pedig csak 600 m távolságra található. Autóval az N-340 –es út, 208-as kijárat.

Nyitvatartás

A park egész évben minden nap nyitva tart. A szezonális nyitva tartás részletes menetrendje a https://www.bioparcfuengirola.es/prepara-tu-visita/horario-anual/ oldalon tekinthető meg.

10:00-18:00 között.

A nyitás ideje állandó, a parkzárás változó. A szezonális nyitva tartás részletes menetrendje a https://www.bioparcfuengirola.es/prepara-tu-visita/horario-anual/ oldalon tekinthető meg.

Jegyárak

3 év alatt ingyenes a belépés.

Felnőtt jegy ára: 24,50 €

Gyermek jegy (3-9 év), nyugdíjas jegy (65 év felett): 18 €

A jegypénztár a parkzárás előtt egy órával zár.

A BioPark Fuengirola szabályai

Az állatkertbe élelmiszerrel tilos belépni, és dohányozni. Az állatoknak tilos élelmet adni, és feléjük bármilyen tárgyat dobálni. Meteorológiai okokra hivatkozva a jegy árát nem térítik vissza. Ing nélkül fedetlen testtel nem lehet belépni, ha valaki egyszer elhagyta a park területét, akkor nem léphet úja be. Egyéb szabályok a park oldalán a https://www.bioparcfuengirola.es/prepara-tu-visita/normas/ tekinthető meg.

Fotók: BioPark Fuengirola, La opinión de Málaga

Ez is érdekelhet