Nerja látnivalók

Nerja látnivalók

Nerja a Costa del Sol keleti részének kedvelt úti célja, egy népszerű nyaralóhely. Legfelkapottabb látnivalói a Nerja-barlangok, a fantasztikus kilátást nyújtó Európa Erkélye, és városközpontban álló Chanquete hajómásolat. A kristálytiszta víz, és a sziklás kiemelkedések miatt a környék ideális búvárkodásra. Nerja nevezetes eseménye a nyári Festival Cueva de Nerja.

Miért jó választás Nerja?

Malagától keletre haladva a Costa del Sol még érintetlen, egyben kevésbé fejlett partszakasza található. Leghíresebb települése Nerja, amely egy rejtett gyöngyszeme a környéknek. amely a világhírű barlangokról nevezetes. A Costa del Sol-on mindenki megtalálja a számítását, Nerja különösen azok számára ideális, akik nyugalomra, és lenyűgöző természeti adottságokra vágynak. Az egykori halászfalú ma egy több tízezres lakosú város, festői tengerparti fekvése miatt egyre felkapottabb. Főként 18. és 19. századi épületek és lakótömbök láthatók, az óvárosa a szárazföld belsejéből nyúlik ki a híres Balcon de Europa-tól a Burriana strandig terjed. Nerjától keleti irányba tovább haladva található meg Malaga tartomány leglátványosabb partszakasza is.

Nerja látnivalók

Nerja legjobb látnivalói

Nerja-barlangok

A Cuevas de Nerja 4 km hosszú barlangrendszere ötmillió évvel ezelőtt alakult ki, és egykor lakott volt. 1959-ben fedezték fel, ahol ősi barlangrajzok, és a főkamrájában a világ legmagasabb természetes oszlopa látható (32 m magas). A barlangrendszer vezetett túra keretében látogatható, és lenyűgöző mészkőképződmények – cseppkövek és sztalagmitok- láthatók. A Főkamra fantasztikus akusztikával rendelkezik, és Nerja nevezetes eseménye a barlangok belsejében évente július és augusztus során megrendezett nemzetközi zenei és táncfesztivál.

Nerja-barlangok

Európa Erkélye

A Balcón de Európa egy sziklán álló nagy kerek erkély, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a tengerre és a Sierra Almijara vonulatára. A népszerű mirador helyén a 9. században egy mór erődtorony állt, és a partvonal megfigyelésére használták. A látvány tökéletes szemlélésére több távcső áll rendelkezésre. Közvetlen az erkély alatt fantasztikus kilátást nyújtó étterem található, ahonnan a hidegebb évszakokban kényelmesen élvezhető bentről is a kilátás. A terasz közvetlenül a Plaza Cavana mellett található, gyalogosan közelíthető meg, és táblák segítik az odajutást.

Nerja Európa Erkélye

Chanquete hajója

Az El Barco de Chanquete hajómásolat egy híres halászhajó másolata igen kedvelt a külföldi és hazai turisták körében. A népszerűségét egy Nerja partjainál játszódó filmsorozatnak köszönheti. A hajó a a szárazföldön áll városközpont bejáratánál.

Strandok

Nerjában számos strand található, például a Playa del Salon az Európa Erkélyétől nyugata található. Keletre a Calahonda, a vízisportok számára pedig a népszerű Burriana strand ajánlható.

Őrtornyok

Dél-Spanyolországban a part mentén kb. 100 őrtorony található, ezek egy része mór eredetű, és a későbbi keresztény időszakban épült. Egyrészt a délről érkező betolakodók, és kalózok rajtaütése ellen védtek, nap közben füstjelekkel figyelmeztették a lakosokat, éjjel pedig tűzfényt adtak. Nerjában illetve a közelében összesen hat őrtorony áll, a tornyok nagy része a 19. században Casa de Carabineros-sá alakultak, és laktanyákat telepítettek melléjük, vagy a közelébe.

Maro-öböl és a sziklák

A védettséget élvező Acantilados de Maro-Cerro Gordo Természeti Területen félreeső kristálytiszta vízű öblök és homokos strandok találhatók. A kristálytiszta víz, és a sziklás kiemelkedések miatt a környék ideális sznorkelezésre és búvárkodásra.

Nerja Maro öböl

Kirándulás Nerja közelében

Sas-vízvezeték (Sas-híd)

A Puente del Águila vízvezeték a Nerja-barlangoktól nyugatra található. Az 1880-as években épült azzal a céllal, hogy a vizet Nerjából a marói cukorgyárba szállítsa, máig használatos öntözésre. A vízvezeték mudejár stílusban épült, négy emelet magas, minden szintje boltív sorokból áll, tetejükön egy toronnyal, amelyet egy kétfejű sas díszít. A közeli Maro faluból gyalog is könnyen megközelíthető.

Nekropolisz – Frigiliana

A Nerjától 6 km távolságra lévő faluban egy különleges vaskori temetkezési hely található, egyike annak a három lelőhelynek, amely az i.e. 9. századból származik. Maga a terület nem látogatható, a feltárt régészeti kincsek a falu Archeológiai Múzeumában a Casa de Apero-ban tekinthetők meg.

Ez is érdekelhet