Sevilla Aquarium

Sevilla Aquarium

A Sevilla Aquarium a városközpont közelében a Guadalquivir folyó partján található. Több mint 30 akváriummal rendelkezik, fő akváriuma az Oceanario, amely a legmélyebb cápaakvárium Spanyolországban. A cápák mellett megfigyelhetők az amerikai trópusi őserdőiből származó zöld leguánok, zöld anakondák, valamint 10 medúzafaj is látható.

Sevilla Aquarium látnivalói

A Sevillai Aquarium egy új szabadidős terület Sevillában, a Guadalquivir folyó partján a városközpont közelében található. Lenyűgöző történelmi utazást kínál a Magellán expedíció nyomán, amely Sevilla kikötőjéből indult 1519-ben világkörüli felfedezőútra. A képzeletbeli utazás nyomán számos faj csodálható meg, amelyek mindegyike a biológiai sokféleségét képviselik a Föld vizeinek és dzsungeleinek. A Sevillai Aquarium könnyen megközelíthető kerékpárral, buszokkal, a legközelebbi metrómegálló pedig 15 perces sétaútra található.

Akváriumok

A Sevilla Aquariumban összesen 35 különböző méretű akvárium található. A 700 m2-es területen lévő lineáris útvonal az első világkörüli utazáson alapul, és a különféle élőhelyein és ökoszisztémáiban több mint 400 vízi faj csodálható meg. Reprodukálja azokat a mérföldköveket, amelyet az expedíció is annak idején megtett. A Sevilla Aquarium látogatása kb. 90 percet vesz igénybe.

Sevilla Aquarium

Magellán expedíció

Magellán 1519-ben indult világkörüli útra, és Sevilla kikötője volt a kiindulópontja és végcélja is az expedíciónak, így nem véletlenül a Guadalquivir mellett épült meg az akvárium. 5 hajóból álló flotta indult, majd négy hónapnyi hajózás után elérték Dél-Amerikát, amelyet Patagóniának nevezett el. Az út során felfedezett egy szorost, amellyel a Csendes-óceán vált gyorsabban elérhetővé. Felfedezte például a Fülöp-szigeteket- Magellán itt életét veszette. Három évnyi utazás után csak egy hajó, a Victoria tért vissza Sevillába.

Tematikus területek

A tematikus területeket az 1519-es Magellán expedíció mintájára alakították ki, és a kiállítóterületen – az expedíció útvonalához hasonlóan lineárisan lehet haladni. Ezek közé tartozik a Guadalquivir folyó, az Atlanti-óceán és a Csendes-óceáni térség, és az Indo-Csendes-óceáni térség.

A Guadalquivir folyó terület a folyó különféle szakaszain élő őshonos és invazív fauna egy részének van szentelve, így a híres Doñana Parque mocsaras területeinek.

Az Atlanti-óceánnak szentelt terület magába foglalja a mélyebb vizek és a part menti ökoszisztémákat egyaránt.

A trópusi dzsungelben kétéltűekkel, hüllőkkel lehet találkozni, majd az út az Oceanarióhoz vezet tovább.

Sevilla Aquarium

Oceanario

A legnagyobb akvárium, amely az Ibériai-félsziget legmélyebb cápaakváriuma is egyben. A tartály 9 m magas és 2 millió liter vizet tartalmaz, és az akvárium legnagyobb állatainak az otthona, akik az Atlanti-óceán olyan reprezentatív fajaival élnek együtt harmóniában, mint caretta caretta teknősök. A tartály további lakói a gitárhal, bikacápa, vagy feketefoltos cápa (feketeúszójú szirticápa).

A Csendes-óceán térsége nem csak az expedíció résztvevőit kápráztatta el, a látogatók maguk is meggyőződhetnek a térség természeti gazdagságáról.

A kalandozás a medúzáknak szentelt területtel és az afrikai szavanna hüllő terráriumával ér véget.

10 medúzafaj látható több mint 15 tartályban, köztük igen egzotikus medúzák (fordított medúza) is.

 Egyéb tevékenységek

Az akvárium különböző kiállításokkal, vezetett látogatásokkal, és tevékenységekkel kedveskedik a látogatóknak. Az ”Éjszaka a cápákkal” program keretében a kicsik nem csak oktatási játékon vehetnek részt a létesítményekben, hanem tárlatvezetésen és piknikezésen.

Entremares- különleges víz alatti vacsora

Egy különleges vacsorához keres helyszínt? A Sevilla Aquariumban akár vacsorázhat is, és a cápákkal, rájákkal és teknősökkel együtt élvezheti a finom falatokat az Oceanario közvetlen közelében.

Tárlatvezetés

A tárlatvezetés minden nap zajlik, kb. másfél órás tevékenység. Az ára a belépőjegy mellett további 80 €, javasolt előzetesen időpontot foglalni az Akvárium honlapján található űrlapon.

Megközelítés

Muelle de las Delicias s/n. Área Sur. Puerto de Sevilla

41012 Sevilla Andalúzia

Busszal: A 3-as, 6-os, 34-es Tussam buszokkal La Palmera megálló

Metróval: L-1 Puerta Jerez megálló

Nyitvatartás

A Sevilla Aquarium egész évben látogatható, a nyitvatartása szezononként különböző.

Július-szeptember:

Hétfőtől-péntekig: 10:00-19:00

Szombat-vasárnap: 10:00-20:00

Szeptember-június:

Hétfőtől-péntekig: 10:00-18:00

Szombat-vasárnap: 10:00-19:00

Ünnepi nyitvatartás:

December24., 31., és január 5.:10:00-16:00

December25., és január 1.,6.:12:00-18:00

Utolsó belépés zárás előtt 1 órával, a jegypénztár az akvárium zárás előtt 1 órával zár.

Jegyárak (online)

0-3 év között ingyenes, 15:00 óra után kedvezményesen látogatható. A belépőjegyek az akvárium oldalán a https://entradas.acuariosevilla.es/TicketOffice/Index.aspx?o=web alatt vásárolhatók meg.

Jegyár 14 év felett: 17 €

Jegyár 4-14 év között: 12 €

Nyugdíjas jegyár: 15 €

Családi jegy (2 felnőtt+ 2 gyerek): 46 €

Éjszaka a cápákkal program ára: 40 €

Fotók: Acuariosevilla.es, Youtube

Néhány népszerű aquarium a világban
Dubai Aquarium

További utazási ötletek
Ljubljana

Ez is érdekelhet