Torremolinos látnivalók

Torremolinos látnivalók

Torremolinos jó választás tengerparti nyaralásra, kiváló klímája, strandja miatt a Costa del Sol igen népszerű üdülőhelye. Az Aqualand Torremolinos a családosok kedvence, de a nyüzsgő éjszakai élet miatt vonzó a fiatalabb korosztály számára is. Érdemes a Bajondillo szívében lévő Navajas palotát, valamint a város névadó tornyát megtekinteni, vagy a parton lévő Battery Parkot is felkeresni.

Torremolinos legjobb látnivalói

Torremolinos Malagától csak 13 km távolságra található, és az egykori halászfalu mára a Costa del Sol egyik legfelkapottabb úti célja lett. Sokan állítják, hogy a tartomány legjobb strandjai itt találhatók mind a méretükben és a homoktípusuk alapján. Torremolinos teljes hosszában húzódó partszakaszán modern szállodák és több ezer napozóágy, és napernyő sorakozik. A tengerparti sétánya mentén nemzetközi üzletek, éttermek, tengerparti bárok és kávézók találhatók.

Torremolinos látnivalók

Malmok tornya – Torre de Pimentel

Torremolinos a nevét a Malmok tornyáról (korábbi neve Molino de la Torre) kapta, egy 14. századi őrtorony, amelyet egy szikla tetején építettek a tenger felöl érkező támadók megfigyelésére. Kiváló elhelyezkedése révén stratégiai jelentőséggel bírt a granadai királyság számára. A 12 m magas torony körül idővel egy szerény molnárnegyed alakult ki, és az évek során a modern Torremolinossá fejlődött.

Aqualand Torremolinos

A vízipark a Costa del Sol legfelkapottabb és legnagyobb víziparkja, amely felejthetetlen időtöltést kínál a családoknak és a baráti társaságoknak. Torremolinos központjától kb. negyed órás sétával érhető el. Összterületéből csak 40 ezer m2-t a látnivalók és a szolgáltatások birtokolják. Az adrenalin függők számára 14 vízi attrakció van, 15 gyerekcsúszdával, és 19 felnőttcsúszdával rendelkezik, és a legkisebbek a KidzWorld területén tudnak önfeledten szórakozni. A kamikaze csúszda Európa legmagasabbja, és a Costa del Solon egyedülállónak számít a hatalmas hullámmedence, és a Boomerang. Az Aqualand Torremolinos jó választás egy tartalmas nap eltöltéséhez. A vízipark különböző étkezési lehetőségekkel rendelkezik, és a létesítményhez számos környező település biztosít közvetlen autóbuszjáratokat.

aqualand torremolinos

Calle de San Miguel

A város szíve a Calle de San Miguel, amely sétálóutca, mindig nyüzsög a sétáló és bevásárló emberektől. Az utca végén a Pimentel-toronyhoz, a tengerparti sétányhoz és a Bajondillo strandhoz juthatunk el.

Navajas-ház

Az 1930-as években néhány gazdag család Torremolinosban rendezkedett be második otthonaként. Ekkor épült a Navajas palota (Casa Navajas), amely jelentős neo-mudéjar építészeti alkotás, és a Bajondillo strandhoz közel található. Esküvőknek, kiállításoknak és különféle zenei eseményeknek a kedvelt helyszíne, ingyenesen látogatható.

Torremolinos Navajas-ház

Cocodrilos Park

Torremolinos központjától rövid sétára (nem messze az Aqualand Torremolinostól) a Jardin Botánico mögött található. A krokodilpark területe jól bejárható, és a hatalmas állatok 2 méter távolságról figyelhetők meg. A kilátópontokról és a sétányokon a krokodilok napi életvitelét szemlélhetjük meg.

Parti út (Tengerparti sétány)

A parti út (Senda Litoral) egy hosszú útvonal, amely Esteponától Nerjáig köti össze a partot. A 6-os szakasz Torremolinoson halad át a város hat strandja mentén. Ez része annak az igen hatalmas projektnek, amely az egész Földközi-tenger partvonalát szeretné egyesíteni egészen Spanyolországtól lefelé Görögországig.

Járdin Botanico

A vízipark közelében található komplexum a nyugalom és a természet oázisa. Közel ezer növényfajnak az otthona, csak pálmafajból 150 féle látható. Az egykori halászfalu története a malmokhoz kapcsolódik szorosan, a botanikus kertben egy 17. századi hidraulikus díszmalom másolata is megtekinthető. Továbbá rendelkezik egy japánkerttel – a felkelő nap országát szimbolizáló tavakkal teli kert található egy sziklás lejtőn.

Torremolinos jardin botanico

Battery Park

A tengerre néző Battery Park egy szabadidős létesítmény, ideális sportolásra és kikapcsolódásra. A nevét a régi parti védőütegről kapta, máig látható két földalatti bunker és pár tüzérségi ágyú. A komplexum számos látnivalót kínál, például a mesterséges taván csónakázni lehet, de van egy 15 m magas kilátója, sétány hálózat, és külön kocogópálya, és bicikliút.

Torremolinos Battery park

Torremolinos vásárlás

A városközpontban számtalan nemzetközi üzlet található, ugyanakkor a városon kívül a hatalmas Plaza Mayor kereskedelmi központban Ikea, Leroy Merlin, és egy nagy outlet falu is található.

Fotók: Riu.com,Torremolinoscultura.es, Hagigroup, Pixabay

 

Ez is érdekelhet