Andalúzia látnivalók

Andalúzia Spanyolország egyik legszebb tartománya, kiváló választás azoknak, akik többre vágynak egyszerű tengerparti nyaralásnál. Sevilla, Córdoba, Granada és Ronda páratlan elhelyezkedésük, valamint mór és keresztény építészeti örökségük miatt a leglátogatottabb spanyol városok között szerepelnek. Malaga és a Costa del Sol gyönyörű tengerparti települései is népszerű nyaralási célpontok évről évre.

Andalúzia régiója összesen nyolc tartományból áll, mindegyiket a fővárosa alapján neveztek el. Egykor Spanyolország legszegényebb régiójának számított, viszont napjainkban különösen Malaga, Granada és Sevilla a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé tartoznak. Fapados járattal akár Malagába, akár Sevillába is repülhetünk.

Andalúzia látnivalók, nevezetességek

Costa del Sol

A régió több mint 800 km tengerparttal rendelkezik, amelynek hetven százaléka homokos strand. Talán a legnépszerűbb partszakasza a Costa del Sol, ahol páratlan klíma, gyönyörű strandok és kellemes látnivalókban gazdag városok találhatók. Malaga repülőteréről a legendás üdülőhelyek, mint Torremolinos, Marbella és a felhőkarcolóiról közismert Benalmadena könnyen megközelíthető, ugyanakkor Malaga önmagában is ideális tengerparti nyaralásra. Fő látnivalója az Alcazaba, és a Gibralfaro kastély, amelyek Málaga mór erődjei, a Teatro Romano a legrégebbi műemlék. A város világhírű szülöttje Picasso, jelentős látnivaló a Picasso Múzeum és gyermekkori otthona, amely Malaga óvárosában található.

Costa del Sol

Granada

A Granadába érkező turisták első számú célpontja a Világörökség részét képező Alhambra. A világ legfestőibb elhelyezkedésű palotája, amely Európa egyik leghíresebb építészeti öröksége is egyben. A mórok gyakorlatilag az egész országot meghódították, majd a félsziget nagyvárosaiban, így Granadában telepedtek le. Az Alhambrát a mór Naszrid dinasztia építette, bámulatos palotákat, árkádokat foglal magában, de a medencékkel, szökőkutakkal berendezett parkok is lenyűgöző látványosságok. Érdemes a megtekintésére elegendő időt szánni, és a belépőjegyet elővételben megvásárolni. Granada nem csak az Alhambra miatt kedvelt a turisták körében, lenyűgöző történelemmel rendelkezik, óvárosában megcsodálható a keresztény örökség, a hatalmas katedrális. A városban keveredik az észak-afrikai városokra jellemző hangulat, de az arab fürdői bepillantást engednek az egykori Granada hétköznapi életébe.

Granada - Andalúzia látnivalók

Ronda

Ronda nemcsak bámulatos építészete miatt különleges, hanem páratlan elhelyezkedése miatt is. Ronda kétségtelenül Andalúzia egyik legszebb kisvárosa, legfőbb látványossága a várost kettéosztó hatalmas szurdokon átívelő híd, amely az egyik legtöbbet fotózott építészeti látványosság. Óvárosában a zegzugos utcácskák és a különleges épületek látványa teszik emlékezetessé a kirándulást.

Ronda

A városból Malaga, Sevilla egy óra alatt, a Costa del Sol 45 perc alatt érhető el. A távolabb fekvő Cadíz és Córdoba másfél óra alatt, de még a Gibraltár, és Granada 2 óra alatt közelíthető meg. A fő buszpályaudvaráról a fent említett települések mellett az összes helyi „fehér falu” Pueblos Blanco felé közvetlen járatok közlekednek.

Andalúzia szervezett programok

További kirándulástippek Európában
Garda-tó

Ez is érdekelhet