Isla Magica

Isla Magica Sevilla

Az Isla Magica egy vidámpark Sevillában, a legjobb attrakciói a Jaguár, amely a park látogatók kedvence, és Spanyolország első fordított hullámvasútja. Vagy az Anakonda, amely egy vízi hullámvasút 32 m-es zuhanással, és a sínre függesztett vonatok öt hurkon mennek keresztül. Mivel az Agua Mágica szintén a vidámparkban található, így oda az Isla Mágica jegy mellé kell további Agua Mágica belépőjegyet vásárolni.

Az Isla Mágica egy szórakoztató komplexum Sevillában, a városközpont szívében található. Egy vidámpark és vízipark egy területen, hiszen az Agua Mágica-t is magába foglalja. A vidámpark hat tématerülettel rendelkezik, egy időutazás a 16-17 századba, és a legjelentősebb helyszínekre. Megközelíthető gyalogosan 5 perc alatt, illetve a városi buszokkal, amelyeknek a park bejárata előtt van a megállója. A repülőtérről 10 perces autóútra található.

Isla Mágica látnivalói

Az Isla Mágica 1997 nyarán nyílt meg, rengeteg látnivalóval és egy nagy tóval rendelkezik. A látványosságokat, és a túráit úgy alakították ki, hogy minden korosztály- felnőtt és gyermek egyaránt megtalálja a maga számára a legizgalmasabbat.

Isla Magica Sevilla anaconda

Tématerületek

A vidámpark 6 tématerülettel rendelkezik:

Sevilla, Puerto de Indias: a 16. századi Sevilla hangulatát mutatja be, amikor a város volt az Újvilág kapuja.

Puerta de America: minden a hatalmas Fuerte de San Felipe város körül forog.

La Guarida de los Piratas: a vidámpark legveszélyesebb területe, találkozás a legrettegettebb kalózokkal.

La Fuente de la Juventud: a patakokkal, tavakkal rendelkező területen mindenki örökre fiatal marad, is hihetetlen kalandokat él át.

El Dorado: a mitikus elveszett város, amelyet a felfedezők egyfolytában kerestek.

Amazónia: az őserdő fái felett az Újvilág fő kincse a jaguár, és az igazu tutaj.

Legjobb attrakciók

Jaguár

A Jaguár a legkedveltebb attrakció egyike, Spanyolország első fordított hullámvasútja, amely csak a legbátrabbak és kalandoroknak való. A legnagyobb hullámvasút, amely 32 m magasból zuhan, és óránként 85 km-es sebességgel száguld a több mint 700 m-es útvonalon. A vonatok sínre vannak függesztve, öt hurkon megy keresztül az Amazónia őserdeje felett. 8 év felettieknek, és 130 cm felett megengedett.

Isla Magica Sevilla

Anakonda

Vízi hullámvasút, amely a Puerta de America területén található, ahol 8-9, és akár 17 méteres zuhanások várnak egy hordóban ülve. 110 cm felettieknek, 10 év alatt felnőtt kíséretében használható.

Igazu

A tutaj több mint 60 km/h sebességgel zúg a vízeséseken át Amazónia területén. 110 cm felettieknek, 10 év alatt felnőtt kíséretében használható.

El Desafíó

A vidámpark szinte minden szeglétéből látható, amely egy igen látványos elem – egy muszlim minaretet formáz, és szabadesés 68 m magasból. 6 különböző üzemmóddal rendelkezik, alacsonytól a magasig. Az attrakció mellett lévő órarend segítségével kiválasztható a leginkább megfelelő intenzitás időpontja. 140 cm felettieknek, 10 év alatt felnőtt kíséretében használható. A Puerto de Indias területen található.

Návió Barbarroja

Puerta de America területén található hajó a kalózok legféltettebb kincse, amint átlendül a vidámpark taván és közben lenyűgöző a kilátás Fuerte de San Felipe-re. 100 cm felettieknek, 120 cm-ig, felnőtt kíséretében.

Isla Magica Sevilla

Los Rápidos del Orinoco

El Dorádo kedvelt attrakciója, amely egy intenzív rafting egy felfújható tutajon egy ősi maja templom környékén. 95 cm felettieknek, 10 év alatt felnőtt kíséretében használható.

El Vuelo del Halcón

El Dorádo másik népszerű attrakciója a körhinta, 110 cm felettieknek, 10 év alatt felnőtt kíséretében használható.

La Rana Saltarina

Szabadesés és ugráló torony a legkisebbeknek, amely a La Fuente de la Juventud területén található. Intenzitása közepes, 90 cm felettieknek, de 115 cm alatt felnőtt kíséretében használható.

A látnivalók teljeskörű listája, és az részvétellel kapcsolatos szabályok az https://www.islamagica.es/en/atracciones/ oldalon találhatók meg.

Egyéb szolgáltatások

Az Isla Mágica minden tematikus területe éttermek nagy választékát nyújtja, pl. önkiszolgáló éttermek, vagy asztali kiszolgálással, ahol andalúz ételektől, tapasoktól kezdve szendvicseken, hamburgereken, pizzákon át mindent kínálnak. Ezenkívül gluténmentes és egészséges specialitások vásárolhatók (La Tahona étterem, Sevilla, Puerto de Indias).

Isla Magica Sevilla

Üzletek

Az egyes területeken nem csak a park szuvenírjei (kulcstartók, tollak, pólók, játékok, stb.) vásárolhatók meg, hanem a látnivalókon készült fotók is hazavihetők.

Egyéb tudnivalók

A főbb látványosságok megtekintésére egy nap elegendő, de érdemes a látogatást ízlés szerint előzetesen megtervezni, hiszen rengeteg attrakcióval rendelkezik. Ételt, italt bevinni nem lehet (kivéve a kulacsot), egyszer használatos bérelhető szekrények a parkon kívül találhatók, a használatukhoz szükséges tokenek a mellette lévő automatákból vásárolhatók. A park korlátlan számban elhagyható, a kijáratnál kapott jelvény segítségével. Bent zárható szekrények is találhatók.

Az Agua Mágica szintén a vidámparkban található, így kötelező az Isla Mágica jegy mellé Az Agua Mágica belépőjegyet vásárolni. A park területére sem napozóágy, sem napernyők nem vihetők be, lehetőség van napozóágy bérlésre. A jegyek ára a látogatás napjának közeledtével változhatnak, emelkedhetnek. A megvásárolt jegyek adott napra vonatkoznak, más időpontban nem használhatók fel.

A látnivalókon biztonsági okokból tilos a fotózás, mobiltelefonok, kamerák használata. Vegye igénybe a park fotószolgáltatásait, a fotók az adott látványosság kijáratánál tekinthetők meg. Akár különféle formátumban kinyomtatva lehet megvásárolni, illetve online továbbítatni.

Megközelítés

Calle José de Galvez, Pabellón de España. Isla de la Cartuja, s/n, 41092

Városi busszal: C1, C2 Isla Mágica megálló

Gyalogosan: a Barqueta híd bal oldalán

Nyitvatartás

Nyitvatartása szezonális, áprilistól tart nyitva, a menetrend akár egy hónapon belül is különböző, illetve éjszakai nyitva tartás is elérhető.

Április:

Naponta: 11:00-22:00 óra között

Május:

Naponta: 11:00-19:00 óra között, és 11:00-22:00 óra között

Június:

Naponta: 11:00-23:00 óra között

Az aktuális jegyárak, információk a park weboldalán a https://www.islamagica.es/ találhatók meg.

Fotók: Islamagica.es

Vidámparkok Európában
Tripsdrill

Ez is érdekelhet