Indiai Archívum Épülete

Indiai Archívum Épülete Sevilla

A sevillai India Archívum Épülete a város egyik legfontosabb műemléke, az UNESCO Világörökség része. A levéltár olyan felbecsülhetetlen értékű dokumentumokat őriz, mint Kolumbusz, Pizzaro és Magellán kutatásait, az Újvilág felfedezésének történelmi feljegyzéseit.

Az Indiai Archívum Épületét, vagy más néven az Indiák Általános Levéltárát (Archivo de Indias) III. Károly utasítására hozták létre 1785-ben, hogy egy helyen központosítsák a spanyol gyarmatok igazgatására szolgáló összes dokumentumot. Ezek a levéltár megalapításáig szétszórva voltak az ország különböző levéltáraiban: Sevillában, Cádizban, és Simancasban. A Kereskedőház (La Casa Lonja de Mercaderes) épülete még 1584-1598 között II Fülöp uralkodása idején épült, és ezt a házat választották a levéltár számára, ahol a mai napig is található. Az archívuma több mint 43 000 dokumentumot őriz, amelyek kb. 80 millió oldal terjedelműek így például Amerika felfedezésének történelmi feljegyzéseit – Columbus, Pizzaro és Magellán munkáit. Ezenkívül 8000 térképet, és rajzokat is őriznek, amelyek főként a gyarmatok igazgatásáért felelős fővárosi hivatalokból származik.

Indiai Archívum Épülete Sevilla

Az Indiai Archívum Épülete valamint a katedrális, a Giralda torony és az Alcázar Real (Királyi Palota) –  amely a mudéjar stílus egyik legkiemelkedőbb alkotása – 1987-ben az UNESCO Világörökség része lett. A kőből épült levéltár belsejében egy központi udvar található, amely a pillérekhez féloszlopokkal rögzített boltívekből áll. A jelenlegi fő lépcsőháza is figyelemre méltó, Lucas Cintora munkája, és az épület nyitva áll az érdeklődők előtt, és ingyenesen látogatható.

Indiai Archívum Épülete- Nyitvatartás

Hétfő kivételével kedd-szombat: 09:30-16:30 óra között

Vasárnap és ünnepnap: 10:00-13:30 óra között tart nyitva.

Indiai Archívum Épülete – Megközelítése

Sevilla Av. de la Constitucion, s /n

Fotók: Wikipedia

Ez is érdekelhet