Benalmadena Teleférico

Benalmadena Teleférico

A Costa del Sol páratlan szépségű partvonala leginkább a magasból érvényesül, ha a legjobb kilátást keresi, akkor jó választás a Benalmadena Teleférico. Nem csak a látvány a jutalom, a közelben különböző turisztikai tevékenységek is végezhetők, például túrázás, solymászat, vagy hegyikerékpározás. A kerékpárok megfelelő felszereléssel a felvonón is szállíthatók.

Benalmadena Teleférico látnivalói

A Costa del Solon egyedül Benalmádenában található felvonó. A gondolatúra, vagy ismert nevén Benalmadena Teleférico alsó állomása Benalmádena Arroyo de La Miel városrészében található, és a Calamorro-hegy tetejére (érkezési állomás) visz fel. A felvonó több mint 3 km-es magasságban közlekedik. Kb. 15 perc alatt ér fel a felső állomásra, ahol tetszőleges ideig lehet a panorámát élvezni, vagy bármilyen tevékenységet végezni. Minden kabinban max. 4 fő fér el, babakocsi összecsukva szállítható. A kabinok folyamatosan közlekednek, ezért nincs szükség helyfoglalásra, sem a felfelé sem a lefelé útra. Az alsó állomásról (Arroyo de La Miel felöl) 15 perccel zárás előtt indul. A Calamorro-hegyről pedig az utolsó kabin 15 perccel zárás után indul. A Központi, a déli és az északi kilátó ingyenesen látogatható, ahonnan panorámás kilátás nyílik a felvonó útjára és a tengerpartra. Mosdók mind az alsó és felső állomáson találhatók. Az alsó állomás – Arroyo de La Miel tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

La Cima étterem

A Benalmadena Teleférico rendelkezik Benalmádena legmagasabban fekvő éttermével. Van egy belső társalgója és terasza, mindkét helyszínen lehetőség van étkezésre. Ezenkívül több kioszk és automaták is találhatók a park területén.

Benalmadena Teleférico

Calamorro-hegy Solymász show

A Calamorro-hegy teteje a környék legmagasabb pontja, 800 m-rel a tengerszint felett található. Benalmadenában a Calamorro-hegy tetején van a legjobb ragadozó madár repülés bemutató, amelyet a Valle de Águilas Alapítvány működtet. A felvonójegy ára nem tartalmazza a solymász show megtekintését.

Túraútvonalak

A felső állomásról összesen 6 hegyi túraútvonal indul, amelyek különböző hosszúságúak és nehézségi fokozatúak. Továbbá a hegy tetejéről indul a Sierra Mijas másik négy túraútvonala is.

Kerékpáros útvonalak

A Monte Calamorro teteje a hegyikerékpározás szerelmeseinek a paradicsoma, egy hegyikerékpár ereszkedő útvonal kiindulópontja.

SelwoPack

A SelwoPack birtokában a kiválasztott naptól kezdve van lehetőség a Selwo Marina és Selwo Aventura, valamint a Benalmádena Teleférico látogatására. Természetesen a három attrakció különböző napokon látogatható meg.

Megközelítés

Explanada del Tivoli, s/n. 29630 Benalmádena Malaga

Autóval: Autóvia Costa del Sol, 222 Benalmádena Arroyo de La Miel exit.

Helyi buszokkal: Tivoli megálló- Torremolinos-Mijas L-121, Torremolinos-Benalmádena Pueblo L-126, M-103

Vonat (Cercanías): Arroyo de La Miel vasútállomás

Nyitvatartás

Október-március között: 11:00-18:00

Április-júnus között: 11:00-19:00

Július-szeptember között: között: 10:00-23:00

Jegyár-Online

3 év alatt a Benalmadena Teleférico ingyenes. Az ára a dinamikus árképzési rendszer miatt a látogatás napjától függően változhat.

Jegyár 11-65 év között (General ticket): 12,90 €

Jegyár 3-10, és 65 év felett: 9,90 €

SelwoPack ára személyenként (elővételben, online): 38,90 €

Online jegyvásárlás esetén a 3 év alatti gyerek számát, valamint a fogyatékkal élő kísérőjét nem kell a vásárlás során pluszban hozzá adni. 65 év felettiek, nagycsaládosok, fogyatékkal élők kedvezményes jegyet vásárolhatnak. A nagyobb kedvezmények elérése érdekében célszerű elővételben online a lehető legkorábban megvásárolni a menetjegyet. A retúrjegy ugyanarra a napra nyitvatartási időben érvényes.

Tippek a Benalmadena Teleférico látogatásához

Érdemes magunkkal sapkát, napszemüveget vinni, valamint kényelmes ruházatot és cipőt viselni a kilátókhoz és a túraösvények bejárásához. A babakocsival, kerekesszékkel érkezőknek fontos tudni, hogy a déli és északi panoráma kilátóhoz vezető ösvények nem közelíthetők meg az útviszonyok és lépcsők miatt. A parkba étellel tilos bemenni, ez alól kivétel a 3 év alatti gyerek, illetve a speciális élelmiszerek az allergiával küszködőknek.

Fotók: TeleféricoBenalmadena, YouTube

Ez is érdekelhet