Plaza de España

Plaza de España Sevilla

Sevilla egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a Plaza de España, amely nemcsak méretével, de lenyűgöző látnivalóival is elkápráztatja a látogatókat. A hatalmas teret neo-mudejar stílusú épületek veszik körül, amelyek a teret átívelő csatorna alakját követik. Számos híres film forgatási helyszíne volt.

CAAC

CAAC Sevilla

A CAAC egy mozaikszó, az Andalúziai Kortárs Művészeti Központ rövidítése, amelyet azzal a szándékkal hoztak létre 1990 februárjában Sevillában, hogy az autonóm régió számára megfelelő intézményül szolgáljon egyrészt a kortárs művészet kutatására, megőrzésére, másrészt a népszerűsítésére és terjesztésére. Az alapítását követően megkezdődött a műtárgyak összegyűjtése …

Plaza de América

Plaza de America

Az impozáns Amerika tér a Maria Luisa parkban található, és különböző stílusú, nevezetes épületek határolják. A Maria Luisa park, amely Sevilla népszerű városi parkja, francia tájkertészek tervezték szintén az 1929-es ibériai-amerikai kiállításra.

Santa Cruz negyed

Sevilla Barrio Santa Cruz

A Barrio Santa Cruz  Sevilla legnépszerűbb és legpezsgőbb városrésze, így méltán emlegetik a világ egyik legnyűgözőbb negyedeként. Sevilla történelmi és művészeti negyedét foglalja magában, a város legrégebbi részén a Real Alcazar mellett húzódik.

Indiai Archívum Épülete

Indiai Archívum Épülete Sevilla

A sevillai India Archívum Épülete a város egyik legfontosabb műemléke, az UNESCO Világörökség része. A levéltár olyan felbecsülhetetlen értékű dokumentumokat őriz, mint Kolumbusz, Pizzaro és Magellán kutatásait, az Újvilág felfedezésének történelmi feljegyzéseit.

Aranytorony

Aranytorony Sevilla

A Torre del Oro ma egy kicsi, de annál érdekesebb haditengerészeti múzeumnak ad otthont. Eredetileg egy 13. századi védőtorony volt, a Guadalquivir folyó bal partján áll, és a Giralda toronnyal együtt Sevilla legemblematikusabb jelképei.