Malaga látnivalók

malaga látnivalók

Malaga/Málaga a Costa del Sol partvidékének fővárosa izgalmas látnivalókkal rendelkezik. A főbb nevezetességek a város központi részén találhatók. Az Alcazaba az iszlám építészet remeke, az egykori mór erődkastély a Gibralfaro a belvárosból busszal megközelíthető. A modern művészetek iránt érdeklődők számára a Picasso Museum, és Center Pompidou Málaga kínál felejthetetlen látnivalót.

Legnépszerűbb látnivalók Malagában

Alcazaba

Az Alcazaba egy 11. században épült erődített mór kastély, évente közel 700 ezer turista keresi fel.  Egy római bástya helyén építették, és száz éven keresztül a várost uraló muszlimok székhelye volt. Több száz toronnyal és három védőfal-kapcsolattal rendelkezett, ezekből mára két torony látható, a Vela torony, és a Homenaje torony. A kastély a Nasrid-korszak jelentős építészeti alkotása, nemcsak bonyolult dekorációs részletekkel, hanem teraszos kerti udvarokkal rendelkezik, ahol medencék és szökőkutak állnak. A bejárata a városközpont közelében található, a katedrálistól 10 perces sétára. a szabadtéri kilátóhelyekről pazar panoráma tárul a Földközi-tengerre.

malaga alcazaba

Picasso Museum

A Picasso Museum a második legnépszerűbb látnivaló Malagában, Andalúzia legfelkapottabb múzeuma, ahol modern művészetek rajongói Picasso átfogó gyűjteményét tekinthetik meg. Az óvárosban található múzeum, és a szülőházának a múzeuma, amelynek a célja, hogy minél többen megismerjék a művész életét és munkásságát.

Catedral de Malaga

A Megtestesülés katedrális a város központi részén az egykori mór városfalak helyén található nem messze a kikötőtől. A helyiek által La Manquita-ként, kis félkarú hölgyként emlegetett templom a nevét a befejezetlen második tornyának köszönheti. Egy régi mecset helyén épült 1528. és a 1782. között, a spanyol reneszánsz kiemelt alkotása, és különböző építészeti stílusok jegyei láthatók rajta. A templom 18. században épült 50 méter magas tornyába 200 meredek csigalépcsőn lehet feljutni.

malaga székesegyház

Gibralfaro kastély, és a Teatro Romano

A Castillo de Gibralfaro a Malagához közel lévő meredek Gibralfaro-hegy tetején áll, ahonnan  a tövében lévő Alcazabára is gyönyörű kilátás nyílik. A mór erődkastély egy föníciai torony helyén épült a 10. században, a katolikus uralkodók három hónapos ostromáról nevezetes. Akár gyalogosan is megközelíthető, vagy busszal az Alameda Principal, vagy a Parque de Malaga megállóktól (EMT 35-ös vonal). Mára az épület jelentős része hiányzik, viszont az erőd fölött magasodó sáncok, és a védőfalakon belül lévő épület és udvar maradványok látogathatók. Nem messze találhatók az Augustus császár idejében épült színház romjai, ma szabadtéri előadások kedvelt helyszíne.

malaga Gibralfaro kastély

Pompidou Központ

Malaga 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa volt, ebből az alkalomból jelentősen megújult. A Center Pompidou Málaga egy kocka alakú épület, a hatalmas kikötőben található. A párizsi központ impresszionista alkotásai mellett olyan világhírű alkotók munkái láthatók, mint például Frida Kahlo, Francis Bacon, Marc Chagall, Pablo Picasso, René Magritte, Alberto Giacometti.

Malaga a modern művészetek fellegvára. A Center Pompidou Málaga,  és a CAC Malaga (Kortárs Művészeti Központ) mellett igen népszerű a Carmen Thyssen Múzeum, amely az óvárosban a Palacio de Villalónban található, ahol 19. századi spanyol remekművek tekinthetők meg.

malaga pompidou központ

Legjobb strandok Malagában és környékén

A Costa del Sol 150 km hosszú partszakasszal rendelkezik, ahol nyáron rengeteg helyi és turista évezi a napsütést. Malaga kevésbé zsúfolt strandokkal is rendelkezik, ezek azonban főként nehezen megközelíthető öblök. Lenyűgöző szépségű a Maro-öböl a La Caleta de Maro, amely egy spanyol sorozatban vált ismerté. A híres Nerja barlangok közelében található, pihenésre, búvárkodásra, kajakozásra is ideális.

La Caleta de Maro nerja barlangok

A város kedvelt strandja a kék zászlós Playa de Malagutea, a kikötő és a Playa La Caleta között húzódik. A városközponttól alig 10 perces sétára van, a strandhoz a pálmafás tengerparti sétány is tartozik. Partja 1200 m hosszú, sötét homokkal borított, mérsékelt hullámzása és a játszótere miatt kedvelt a családosok körében. A standon napozóágyak, napernyők bérelhetők.

Malaga utazás

Malaga autóbérlés

Malaga reptéri transzfer

Malaga szállás

Malaga szervezett programok

 

Ez is érdekelhet