Puerto Banus látnivalók

Puerta Banus látnivalók

Puerto Banus legendás az éjszakai életéről, és luxus tengerparti klubjairól, amely vonzza az ide látogató turistákat. Ideális azok számára, akik hírességeket szeretnének felfedezni, és tengerparti nyaralást luxuskörülmények között kívánják eltölteni. Fő látnivalója a luxus jachtoktól és sportautóktól hemzsegő Marina, ugyanakkor Puerto Banus mesés strandokkal, és remek éttermekkel, és vásárlási lehetőséggel rendelkezik.

Puerto Banus legjobb látnivalói

Puerto Banus Marbella Nueva Andalucia külvárosában található, San Pedro de Alcantara és Marbella között. Az új szabadidős komplexumot még 1970-ben tervezték meg és építették fel a helyi ingatlanfejlesztő José Banús tervei alapján. Magába foglalja a luxus kikötőt, és a bevásárló negyedet, az egykori spanyol halászfalu a kikötő felett húzódik. Főleg a kikötő környékén rengeteg étterem található, a tengerre néző asztalokról gyönyörű kilátás nyílik a környékre és a luxus jachtokra. Marbellába és a közeli teleülésekre helyi busszal lehet eljutni.

Puerta Banus látnivalók

Tengerparti klubok

A komplexum két luxus tengerparti klubja az Ocean Klub Marbella, és a Sala Beach, amelyek gyakran szerepelnek a médiában az itt megforduló hírességeknek és reality sztároknak köszönhetően, akik a medencék körül élvezik a luxus kikapcsolódást. A Puerto Banus Playa Nueva Andalucia sétányán végig sétálva lehet a luxus létesítményekhez eljutni. Az Ocean Klub Marbella Európa egyik legnagyobb strandklubja, amely gyönyörű környezetben kínálja az új koncepcióját az exkluzivitásnak, és a divatnak. Gyógyfürdővel, ezer m2-s medencével, éttermekkel, bárokkal és chill-out zónákkal rendelkezik, a strandterületén 150 napozóágy is található.

A Sala Beach (korábbi nevén Buddha Beach) Marbella első butik strandklubja volt, korábban egy privát villaként működött. A gyönyörű tengerparti környezetben medencék találhatók, és tágas pálmafás zöldterülettel rendelkezik, ahol a medencékkel és a napozóágyakkal ellátott éttermében lehet a különleges fogásokat élvezni. A VIP területén bárok és rockpool jakuzzi is található.

Puerta Banus La Sala

Kikötő

Puerto Banus fő látnivalója a Marina, ahol a híresek és gazdagok a lenyűgöző hajóikat kikötik. 900 hajó befogadására alkalmas és sok hajót egyszerűen, mint nyaralóhajót használnak. A jachtokon túl a parton álló luxus sportautókat is meg lehet csodálni. A luxus dekorációval rendelkező Pangea a kikötő legfényűzőbb klubja, a nagy hajók mellett található.

Dali orrszarvú szobra és a La Victoria szobor

Puerto Banús nevezetessége a két szobor, melyek az Avenida de Nacionales Unidason találhatók. A tengerparti végén áll egy 26 m magas gránitoszlopon a bronzból és rézből készült La Victoria szobor, amelyet 1994-ben Moszkva polgármestere adományozott a településnek. A sugárút másik végén látható Dali ”csipkébe öltözött orrszarvú” szobra, 2004-ben lett felállítva, a szobor 3 tonnát nyom.

Strandok Puerto Banusban

A településen három strand található, amelyek nagyon különböznek egymástól, így mindenki megtalálhatja az ízlésének, igényének leginkább megfelelőt. Kék zászlós a Playa del Rio Verde, és Playa Nueva Andalucia. A Playa de Levante (más néven Playa Puerto Banus) a Marina komplexum és a Rio Verde strand között található, gyermekes családok körében népszerű, mivel a víz sekély és melegebb és a hosszú partja finom homokkal borított.

Puerto Banus látnivalók

Vásárlás Puerto Banusban

Habár a település nem nagy, a vásárlás szempontjából minden megtalálható, legyen szó csúcskategóriás dizájner luxusmárkájú butikokról, de akár helyi piacokról egyaránt. Puerto Banúsban Spanyolország legnagyobb Corte Inglés áruháza is megtalálható és a nemzetközi divatmárkák új kollekciójának fellegvára. A Costa del Sol egyik legnagyobb bolhapiaca szombat reggelenként a Puerto Banús bikaviadal arénája mellett található. A Plaza Antonio Banderason a kikötő és a Corte Inglés áruház között szombatonként nemzetközi kézműves piac található, ahol kézzel készített ékszerek, üvegtárgyak, vintage ruházati cikkek és még számtalan portéka vásárolható. A híres színész Malaga szülötte, és a közterületet a színészről nevezték el, a nagy tér igen népszerű területnek számít.

Közlekedés Marbella és Puerto Banús között

Puerto Banús kikötőjébe a helyi buszmegállótól az Avenida Jose Banús visz le. Buszpályaudvara nincs, a megálló és Marbella között közlekedő helyi járatokkal lehet utazni nagyjából 20 perc alatt, amelyek Marbella központjába, a buszpályaudvarára és a La Canada bevásárlóközponthoz viszik az utasokat, egy éjszakai járat is működik.

Hajókirándulás

Puerto Banús kikötőjéből óránként indulnak hajók Marbellába, a menetidő 30 perc, de akár oda-vissza utat is választhatunk.

Fotók: Zanityproperty.com, Salagroupholdings.com

Ez is érdekelhet