Mijas látnivalók

Mijas Pueblo

Mijas a Costa del Sol egyre népszerűbb üdülőtelepülése, amely három, jellegében is különböző területekből áll. A turisták általában a modern tengerparti szakaszt Mijas Costát látogatják.  Mijas Pueblo-ba a festői fehér faluba főként rövid kirándulásra ruccannak el. A Parque Acuatico Mijas vízipark a családosok körében népszerű. Mijas egy világhírű golfparadicsom, a völgyeiben létesült golfpályákat a Costa del Sol legjobbjaiként tartják számon.

Mijas legjobb látnivalói

Mijas Costa

Mijas Costa Fuengirola és Marbella között található, egy 12 km-es tengerparti szakasz, amelyet 1960 után turisztikai céllal fejlesztettek. Magába foglalja a népszerű tengerparti üdülőhelyet a La Cala de Mijas-t (Mijas-öböl). A Mijas Costa kedvelt úti cél, kiváló bárokkal, éttermekkel, és minden igényt kielégítő tengerre néző, úszómedencékkel, napozóteraszokkal ellátott szállodák és apartmanok választékával rendelkezik.

Mijas Costa

La Cala de Mijas

Mijas Costa központja a Mijas-öböl, amely még a közelmúltban egy kis halászfalu volt, de a modernizáció ellenére máig őrzi az andalúz tengerparti falu hangulatát. A La Cala rengeteg éttermet kínál akár a tengerparton, akár a Boulevard de La Cala mentén. Minden július 25-én egy fesztivállal egybekötött éves vásárt tartanak, ahol az egy hétig tartó eseményen a helyi zene mellett hagyományos borok és tapasok kóstolhatók meg. Akik kedvelik a helyi utcai piacok hangulatát, számukra érdemes szerdánként és szombatonként 9-14:30 között az el barratillo standjait felkeresni, ahol helyi kézműves termékek kerámiák is vásárolhatók a friss zöldségek és gyümölcsök mellé.

Mijas Pueblo

A bájos andalúz fehér falu a part feletti hegyekben található 10 km távolságra Mijas Costától, és ahhoz, hogy Mijas Puebloba eljussunk, át kell haladni Fuengirolán. A part felett 400 méter magasan fehérre meszelt házak halmaza áll a szűk, kanyargós utcákban, ahonnan bámulatos panoráma nyílik a tengerre, és a Sierra Mijas hegyeire.

Mijas Pueblo

Az andalúz kultúra egyik legfontosabb eleme a bikaviadal, a szokatlan ovális alakú bikaviadal arénát 1900-ban a helyiek kérésére építettek. A faluban az andalúz falusi életet bemutató Helytörténeti Múzeum is található, de népszerű látnivaló a Miniatűrök Gyűjteménye (Carromato de Mijas), ahol az összesen 360 kiállított miniatúra mellett megtekinthető Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájának másolata rizsszemen.

Mijas egy sziklás platformon fekszik, és meredek lejtők veszik körül, így elsősorban védelmi funkcióval hozták létre az egykori Mijas-erődkastélyt. Valószínű, hogy négy toronyból állt, mára a falak és tornyok újkori rekonstrukciója látható. Mijas Pueblo népszerű az ősi közlekedési eszközéről a szamártaxi szolgáltatásáról, az állatok mindig készen állnak arra, hogy a látogatókat körbe vigyék a faluban.

Mijas Pueblo

AquaMijas vízipark – Las Lagunas de Mijas

A vízipark Mijas és Fuengirola között Las Lagunas városrészben található, és az egész családnak izgalmas kikapcsolódást kínál. A gyönyörű környezetben számtalan attrakció található: kamikaze csúszda, Bravo folyó, The Jungle gyermekmedence, Hullámmedence, CrazyLoop, Diver-Dragon, River Adventure. A nyugalmasabb kikapcsolódást kedvelők számára a Kék tó medence, a Lágy lejtők csúszdái, vagy a Jakuzzi medence ajánlható. A vízipark szezonálisan tart nyitva, április elejétől és szeptember közepéig látogatható. A részletes nyitvatartás és a jegyárak a vízipark oldalán a https://aquamijas.com/visita-parque-acuatico/ alatt tekinthető meg.

Mijas Aquamijas

Golfozás Mijasban

Mijas a golfozók paradicsoma, bármelyik részen is szállunk meg, biztosan pár perces távolságra találhatunk egy jó golfpályát. Az első pálya a környéken a Mijas Golf Internacional volt, amely két, egyenként 18 lyukú pályával rendelkezik (Los Lagos és Los Olivos). Az Eurostar Mijas Golf & SPA egy modern komplexum, ahol a golfpályák mellett gyógyfürdővel, szezonális szabadtéri medencével, és fitneszközponttal rendelkező szálloda található.

Tengerparti sétány

Igen népszerű a tengerparti sétánya, amelyet a Malaga tengerparti ösvény (Senda literal de Malaga) részeként nyitottak meg. Szombat estéken a nyári hónapokban a sétány a flamenco tánc és a klasszikus zene helyszínévé válik.

Mijas látnivalók

Strandok Mijasban

Playa Calahonda

A Calahonda strand (Riviéra) nagyon népszerű, a leghosszabb Mijas Costa területén. Ideális családosok számára is, de a búvárkodók és a horgászok is megtalálják a számításukat. A világos homokos partszakaszon napozóágyak, napernyők bérelhetők. Számtalan tengerparti bárral rendelkezik, de van egy csendesebb része is azok számára, akik a nyugalmas pihenést választanák.

El Cabo Rosso

A sziklás El Cabo Rosso strand a Playa Marina városi komplexum mögött található, nevezetes az ősi toronyról, amely mint természetes határvonalként áll La Cala és  Calahonda között. A vízparti sziklák miatt csendesebb a többi strandhoz képest, és igen kedvelt a szörfösök, a búvárok és sznorkelezők körében. Napozóágyak és sportfelszerelések is bérelhetők a területén.

Mijas strand

Butiplaya

A kék zászlós Butiplaya egész évben látogatott, a La Cala strand mellett található. Rendkívül jól felszerelt – mosdókkal és zuhanyzókkal, napernyők, napozóágyak kölcsönözhetők. A strandolás mellett lehetőség van jet-skire és vízisíelésre.

Tengerparti bárok

A Mijas Costa területén számtalan egyedi hangulatú tengerparti étterem és bár (Chiringuitos) található, sokan zenét is kínálnak. A legtöbb létesítmény akár naponként/óránként elfogadható áron kínál bérelhető napozóágyat.

Fotók: Aquamijas.com, Pixabay

További utazási ötletek

Párizs látnivalók

Ez is érdekelhet