Tippek családosoknak Sevillában

sevilla látnivalók

Andalúzia kiváló nyaralási célpont családosok számára is, azonban a városlátogatás és strandolás mellett egyéb kikapcsolódást is igényelnek a csemeték. Rengeteg szórakozási lehetőség és tevékenység közül lehet választani. Az Isla Magica, az Aquopolis, az Aquarium Sevillában található, de igen népszerű a tengerparti BioPark Fuengirolában.

Sevilla óváros

Sevilla attrakciói családosoknak

Spanyolország és Andalúzia kifejezetten gyerekbarát ország, és Sevillában nem nehéz a családosoknak a megfelelő szállást sem megtalálni. Azonban a kiemelt látnivalók mellett érdemes a gyerekek számára is izgalmas programot biztosítani.

Isla Magica és Agua Magica

Isla Magica és Agua Magica Sevilla

Az Isla Magica tematikus park Sevillában, az 1992-es Expo területén található, amely Spanyolország gyarmati múltja köré épült. A létesítmény hét tematikus területtel rendelkezik, amelyeket egy tó köré építettek fel. Mindegyik részén különböző nehézségű pályák találhatók, a vadregényestől a legszelídebbig. Az Isla Magica része az Agua Magica, amely egy vízipark, ahol lassú folyó, hullámmedence, gyermekmedence, és számos csúszda található. Az Isla Magica a folyónak az óvárossal szembeni oldalán fekszik, és könnyen megközelíthető a C3-as busszal.

Aquopolis Sevilla

Aquopolis Sevilla

A sevillai Aquapark az egyik kedveltebb családos program, ahol mindenki megtalálhatja a maga szórakozását. Az adrenalin felpörgetésére High Exitement hullámvasút, mérsékelt túrák a pihenésre vágyóknak. Többféle medence–kisgyermek medence a gyerekzónában, ezenkívül hullámmedence, hatalmas csúszdák, lagúna is található, és jacuzzival is rendelkezik, Júniustól szeptember végéig tart nyitva. Igaz a téli hónap alatt zárva tart. A sevillai Aquapark testvére Cartayában Huelva tartományban található.

Sevilla Aquarium

Sevilla Aquarium

A sevillai Aquarium 2014-ben nyílt meg, ahol összesen 35 medence található. Az akvárium témája Magellán világhódító útja köré összpontosul, amely a Guadalquivir folyó torkolatától indult egészen a Csendes-óceánig. Mintegy hétezer tengeri élőlénynek és hüllőnek ad otthont. Az Aquarium fő attrakciójának a két bikacápát tartják, amelyeket egy üvegalagúton keresztül lehet megfigyelni a kilenc méter mély medencéjükben. Számos területén lehetőség van a lakók megérintésére (Toca Toca), például a tengeri csillagok, uborkák, vagy tengeri sünök felfedezésére. Kedvelt része a korallzátony-medence, amely a ragyogó külsejű trópusi halak és különféle furcsa tengeri élőlények világa.

BioPark Fuengirola

BioPark Fuengirola

A tengerparti Fuengirola kedvelt úti célja a gyermekes családoknak, hiszen hatalmas vadállatok láthatók különleges eredeti környezetben. A park újdonsága, hogy éjszaka is nyitva tart, így külön élmény az akkor aktív életet élő fajok megfigyelése.

Az állatbarát park gorillák, orángutánok, leopárdok, tigrisek mellett számtalan faj otthona, szinte természetes környezet teremtettek meg, a kicsik kedvence a miniatűr farm a hatalmas játszótérrel.

Ez is érdekelhet