Selwo Aventura

Selwo Aventura

A Selwo Aventura egy lenyűgöző kalandpark Esteponában, ahol az állatok szabadon élnek, és a látogatók gyalogosan és terepjárókon közelíthetik meg őket. A Selwo Aventura területén található az afrikai témájú szálloda, amely a parkba is belépést biztosít. A látogatóknak érdemes a SelwoPack jegyet megvásárolni, amellyel a közeli Selwo Marina, és a benalmádenai felvonó is látogatható akár különböző napokon.

Estepona Malagától mindössze egy órás útra fekszik, a Costa del Sol egyik legjobb turisztikai célpontja. A kulturális és szabadidős kínálata miatt az egyik legjobb hely Malaga tartományban. Itt található Spanyolország egyik leglátványosabb állatkertje, valamint az Estepona Orchidarium, amely az ország legnagyobb botanikus parkja. A történelmi városközpont a tipikus andalúz építészet hagyományait őrzi, kihagyhatatlan látnivalója a 16. századi óratorony, és a San Luis-kastély. Számos kiváló stranddal rendelkezik, amelyek nagy része a városközpont közelében található.

Selwo Aventura látnivalók

A Selwo Aventura jóval több, mint egy állatkert, kalandpark és szafari park is egyben. A területe több mint 14 Ha, öt földrész több mint kétezer állatfajának otthona, ahol a hasonló állatok különböző élőhely zónákban – a természetes élőhelyükhöz leginkább hasonlító feltételek között élnek. Bár abból a szempontból különbözik más szafari parkoktól, hogy nem a saját autóban ülve járható be, hanem gyalogosan, illetve a park terepjárójával. A létesítmény 2022 óta az „S” Fenntartható Turizmus Tanúsítvány birtokosa.

 

Nature Gateway

A Nature Gateway (Portico de la Naturaleza) a nagy tavat veszi körül, és a buja trópusi és szubtrópusi környezetben számos faj él, vörös pandák, különböző főemlősök (selyemmajom, fehérkezű gibbon) gepárdok, hiénák, szurikáták, és flamingók.

Lakes Reserve

A Lakes Reserve a titokzatos Afrika hangulatát idézi a terület jellegzetes növényeivel, ahol megtekinthetők a szavanna növényevő állatcsordái, zebrák, impalák, gnúk, antilopok, valamint a vízilovak és az orrszarvúk. A Lakes Reserve területét egy hosszú folyó szeli át, ahová az állatok inni érkeznek. Az antilopok, és a dromedárok a nagy vízesés mellett legelésznek. Az Elephant Territory a tórezervátum közelében található. Nevezetes látnivalója az ázsiai elefántcsalád, amely az EEP (európai veszélyeztetett fajok tenyésztési és védelmi program) része.

 

Birds Canyon

Birds Canyon (Canon de las aves) része az ibériai hiúzok védelmi programjának, és a vidráknak, a különböző hiúzoknak az otthona. A természetes madárház ideális a különleges madarak (afrikai tantalus, trombitás szarvascsőrű, koronás daru, Abdim gólya, sárgacsőrű gólya), vagy például a rózsaszín skarlát ibisz megfigyelésére, amely az elfogyasztott rákféléknek köszönheti a színét.

Central Village

Central Village (Poblado Central) a park stratégiai és földrajzi középpontja, az oroszlánoknak, a világ egyik legnagyobb ragadozójának az otthona. Egy olyan exkluzív területen élnek, ahol különleges nézőpontok vannak a legjobb megfigyelésükre kialakítva. Nevezetes látnivaló a közelben található Éjszaka barlangja, amely élethű mása egy, a gyümölcsdenevérek által lakott barlangnak.

Egyéb látnivalók

A különböző területeken olyan kalandlátványosságok is találhatók, mint a rugalmas trambulinok, a Ziwa Zipline, vagy a három függőhíd. A legnagyobb függőhíd 65 m-rel a tó felett található. A Madárkanyon függőhíd a Pórtico de la Naturaleza területén található. A Poblado Centralban található Afrika Nagy hídja a legjobb helyszín a szelfikre, míg a Lynx Territory függőhíd a Canon de las Aves területen található, a hidak ingyenesen (a belépőjegy tartalmazza) látogathatók.

Ziwa Zipline

A Ziwa szó szuahéliül azt jelenti, hogy átrepülni a tó felett. A zipline közel 120 m hosszan a függőhíd mellett ível át „Afrika nagy taván” keresztül. A részvétel min. 40 kg, max. 90 kg testsúly.

A szakértőkkel minden nap izgalmas didaktikai beszélgetéseken lehet részt venni, ezenkívül tárlatvezetéseket, madárbemutatókat tartanak. A parkbelépő a látogatás napjára tervezett összes ingyenes tevékenységet is magába foglalja.

Különleges élmények a Selwo Aventura-ban

Serengeti Safari

Afrikai ikonikus fajainak megismerésére legjobb mód az exkluzív túra, (Serengeti Safari), amely egy terepjáróval történik és közben a zebrákat is lehet etetni. Az autentikus szafari túra a Poblado Central kiindulási állomástól indul.

Selwo Aventura Estepona

VIP Experience

A VIP élmény egy idegenvezető kíséretében történő exkluzív tárlatvezetés, amelynek során olyan területekre lehet látogatni, ahová egyébként nincs bejárás, és megismerteti a park állatainak érdekességeit, tulajdonságait. Belépést nyújt a technikai területekre, ahol közelről megtapasztalható az állattartók munkája. A 4 órás élmény magában foglal egy ebédet, és terepjáróval átkelést a Lakes Reserve-n.

Hotel Selwo Lodge

A Hotel Selwo Lodge afrikai faházakból, kőkunyhókból áll, amelyek az alapfelszerelések, és a klíma mellett saját jakuzzival rendelkeznek. Ezenkívül ingyenes látogatást tesz lehetővé (nyitvatartási időben) és exkluzív túrát (Serengeti Safari) egy terepjáróval, valamint ingyenes parkolást, és reggelit biztosít.

Hasznos tippek

A Selwo kalandpark területére élelmiszer nem vihető be (a kivételekkel kapcsolatosan ajánlott a hivatalos weboldalon tájékozódni). A Central Village-ban található a Korongo önkiszolgáló gyorsétterem, ahol szendvicsek, pizzák, hamburgerek, valamint frissítők és fagylalt kapható.

A Selwo Aventura látogatásához érdemes kényelmes öltözékben érkezni, és a megfelelő napvédelemről (ruha, krém, sapka, napszemüveg) gondoskodni. A SelwoPack ára tartalmazza a Selwo Aventura Estepona + Selwo Marina Benalmádena + Teleférico Benalmádena látogatását akár különböző napokon. Az árak – a Selwo Marina dinamikus árképzési rendszere miatt a látogatás napjától függően változnak, ezért érdemes online minél előbb a jegyet megvásárolni.

Megközelítése

Selwo Aventura Estepona

Km. 162.5, Autovía A-7, 29680, Estepona

Nyitvatartás

A Selwo Aventura nyitvatartása az év különböző hónapjaiban eltérő. A nyitás naponta 10:00 óra, a zárás az adott évszaktól függően változik. A pontos nyitvatartással, az elérhető kedvezményekkel, valamint az online jegyvásárlással kapcsolatban érdemes a https://www.selwo.es/horarios-y-precios/precios weboldalt felkeresni.

Jegyár (Online)

3 év alattiak számára a belépés ingyenes.

Jegyár 11-64 év között: 19,90 €

Jegyár 3-10 év között: 13,90 €

SelwoPack ára: 38,90 €-tól

Fotók: Selwo.es, Wikipedia

Ez is érdekelhet