Negatív viselkedésminták a szerencsejáték világában

A szerencsejáték mindig is a szórakoztatóipar egyik húzó ágazata volt, amelyben rengetegen lelik örömüket és sokan nagy összegeket is nyernek. Mint más szórakozásformák esetében, így a szerencsejáték esetében is beszélhetünk sajnos olyan játékosokról, akiknek problémáik vannak, de szerencsére ők a játékostársadalom csak egy kis részét teszik ki. A függőség kialakulásának az esélyét nagyban csökkentheti az is, ha hagyományos kaszinók helyett olyan online kaszinókat látogatsz, mint például a Vulkan Vegas, ahol most VulkanVegas login bónusz is vár rád. Az online kaszinókban általában kedvezőbb nyerési esélyekkel és jobb nyereményekkel is találkozhatsz. A hagyományos kaszinókban rengeteg a zavaró tényező, mint például a többi játékos jelenléte, az italok, a zene, a fények, a hangulat. Ezek a zavaró tényezők nehezítik a játékra való koncentrálást és a függőség kialakulásának esélyét is növelhetik. Online rugalmasabb és jobb körülmények mellett tudsz játszani. Játék közben pedig mindig emlékezz arra, hogy akármennyire is jól szórakozol, a kaszinóba elsősorban pénzt nyerni jár mindenki, úgyhogy neked is ki kell majd dolgoznod a saját nyerő stratégiádat.

A Céltalan Játék

A szerencsejáték szórakozás és pénzkereseti lehetőség is lehet egyszerre. Teljesen mindegy, hogy te ezen kettő közül melyik aspektusra szeretnél koncentrálni, ha céltalanul, felkészületlenül, össze-vissza játszol az nem fog eredményre vezetni. Sokan azért játszanak az online kaszinóban, mert unatkoznak, vagy mert idegesek és a játék lenyugtatja őket. Semmi probléma nincs azzal, ha a buszon ülve 10 percet nyerőgépeket pörgetsz, vagy ha a szerencsejáték elfeledteti veled az aznapi problémákat, azonban az elhúzódó, órákon keresztüli játék, melyet már végül akkor is folytatsz, amikor már rég unod, egy kerülendő viselkedésforma. Ha úgy érzed, hogy már nincs kedved játszani, akkor mindig hagyd abba a játékot. Gyakori érv az, hogy azért játszottál tovább, mert egyébként se tudtad, hogy mi mást csinálhatnál. Ez egy nagyon rossz érv. Mindig csak kipihenten, felkészülten és megfelelő hangulatban játssz, különben óriási bukókba tudsz belefutni. Ha eluntad a játékot, akkor mindig hagyd abba, holnap újult erővel tudsz majd ismét szerencsét próbálni.

Amikor Nem Tudod Abbahagyni A Játékot

Ez kicsit hasonlít az előző problémához, azonban a nagy különbség, hogy ilyenkor a játékos azért nem hagyja abba a játékot, mert valamilyen célkitűzéshez ragaszkodik foggal körömmel. A leggyakoribb az, hogy valaki azért nem akarja abbahagyni a játékot, mert nem akar vesztesként felállni az asztaltól. Ez az egyik legveszélyesebb viselkedésminta, amelynek a veszélyeire még a profik is sokszor felhívják mindenkinek a figyelmét. Soha, senki, még a legjobbak sem tudnak minden nap és minden héten nyerni, de nem is kell. A siker kulcsa a kitartó, megfontolt, hosszú távú játékban rejlik. Nem probléma, ha jön egy rossz hónap, ha az előző 3 sikeres volt. Soha ne erőltesd azért a játékot, mert mindenképpen kompenzálni akarod a veszteségeidet. Általában ennek az a vége, hogy egyre jobban eltérsz a megszokott stratégiáidtól és azoktól a játékoktól, amelyekhez értesz és egyre nagyobb kockázatokat vállalsz, a vége pedig a legtöbbször óriási bukó. A szerencsejáték alázatra is tanít, ahhoz, hogy hosszú távon győztess maradhass, néha el kell fogadnod a vesztes szerepét is.

Túl Nagy Kockázatok

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak azok szerencsejátékfüggők, akik túl sokat játszanak. Ez azonban egyáltalán nem így van. Az is egyfajta függőség, ha valaki bár ritkán játszik, de akkor nagyon sokat kockáztat. A profik már jobban be tudják lőni azt, hogy meddig mehetnek el, de amíg kezdő vagy, addig különösen érdemes inkább kisebb tétekben játszanod és inkább óvatosabb fogadásokat tenned. Mindig csak annyi pénzt kockáztass, amennyit el tudsz veszíteni. Olyan pénzt soha ne kockáztass, amelyre mindenképpen szükséged van. Ha valaki nem képes reális kockázatokat vállalni és folyamatosan túl nagy kockázatokat vállal, az ugyanúgy negatív viselkedésminta, mint amikor valaki aprópénzben játszik ugyan, de azt éjjel-nappal. Szerencsére ezt a rossz szokást a legkönnyebb elkerülni. Egyszerűen jelölj ki összeghatárokat, amelynél többet nem akarsz kockáztatni, és ennél több pénzt az adott idő alatt ne tölts fel az online casino egyenlegedre. Ha ehhez az egy szabályhoz tartod magad, akkor neked soha nem lesz ilyen problémád.

Így Szerencsejátékozhatsz Biztonságosan

Szerencsére a felsorolt káros viselkedésminták csak a játékosok egy kis részét érintik, azonban nem árt, ha te is tisztában vagy ezekkel, hogy időben fel tudd ismerni az intő jeleket magadon vagy az ismerőseiden. A biztonságos szerencsejáték egyik legjobb eszköze az, ha a már említett módon meghatározol egy költségkeretet magadnak, amelynél többet az adott héten vagy hónapban semmiképp nem költesz szerencsejátékra. A szerencsés hónapokban, amikor nyersz, akkor persze ez a probléma fel sem merül, de mindig lesznek vesztes hónapok is. Nagyon fontos, hogy a saját magad által kijelölt limiteket kudarc esetén se lépd át. Mindig emlékezz, hogy a szerencséhez idő kell. Sok játékos hosszú éveken keresztül játszott a nagy siker előtt. Sőt, olyanok is vannak, akik már nyugdíjas korukban pörgetik ki a jackpotot. Ne gondolj úgy a szerencsejátékra, mint valamiféle azonnali jövedelemforrás, mert úgy túl nagy kockázatokat fogsz vállalni. Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre szorulsz, úgy kapcsolatba léphetsz az online kaszinóddal is, akik be tudnak állítani kötelező limiteket a fiókodra vagy akár ideiglenesen el is tilthatnak a játéktól.

Ez is érdekelhet