Három kiváló laptop munkához és otthonra

laptop

A számodra legjobb laptop megtalálása trükkös lehet, mert soha nem volt még ennyi választási lehetőség. Nem sok pénzért kaphatsz egy kompakt, gyors 13 hüvelykes ultrahordozhatót, és azok, akik megengedhetik maguknak, hogy egy kicsit többet költsenek, a legjobb laptopok svédasztalához férhetnek hozzá olyan cégektől, mint az Apple, a Dell, a HP és mások.

Melyek a legjobb laptopok?

Az új MacBook Air M2 a legjobb laptop tesztjeink alapján. Gyors M2 teljesítményt nyújt egy 20%-kal kisebb térfogatú és mindössze 0,44 hüvelyk vastag kialakításban. Emellett fényes és színes 13,6 hüvelykes kijelzőt és több mint 14 órányi akkumulátor-üzemidőt kap tesztjeink során. Az új Air drágább, mint az Air M1, de szerintünk megéri a felárat a teljesítménynövekedés, a MagSafe töltés és az élesebb 1080p-s webkamera miatt.

Az általunk választott legjobb Windows laptop a Dell XPS 15 OLED (2022), amely gyors teljesítményt és gyönyörű, keret nélküli kijelzőt kínál hihetetlenül vékony és könnyű kivitelben, tisztességes akkumulátor-üzemidővel. Ha megengedheti magának a drágább, OLED érintőképernyővel ellátott modellt, akkor megéri a kiadást.

Ha tetszik az OLED laptopok ötlete, de valami megfizethetőbbet szeretnél, az Asusnak van egy OLED kijelzővel felszerelt Zenbook 13, amely nagyszerű teljesítményt és elképesztő akkumulátor-üzemidőt kínál, és általában valamivel olcsóbb, mint az XPS 13. Ezek mind olyan gépek, amelyeken játékok egy része, az online casino oldalak játékai garantáltan gördülékenyen futnak. Ha egy olyan laptopot szeretnél most azonnal, amelyen garantáltan fut a Windows 11, és azt teljes mértékben megmutathatod, a Microsoft Surface Laptop Studio remek választás. Ez egy nagy teljesítményű, jól felépített 2 az 1-ben, amely (ha a diszkrét Nvidia 3050 Ti GPU-ra költenél) tisztességes játékra vagy videoszerkesztésre is képes.

Ha hajlandó vagy kiadni, a 14 hüvelykes MacBook Pro 14 colos M1 Pro-val új szintre emeli a teljesítményt, és 120 Hz-es Liquid Retina kijelzője gyönyörű. Ez a Mac azoknak a profiknak való, akik HDMI-kimenetre és SD-kártyaolvasóra vágynak anélkül, hogy USB-C adaptert kellene használniuk. Az Acer Swift 3 a legjobb olcsó laptop a pénztárcájukra vigyázó vásárlók számára.

Új MacBook-ot keresel? Itt az Air M2!

Az új MacBook Air M2 annyira jó, hogy a legjobb laptopok listájának első helyét foglalja el. Mégpedig azért, mert mindent nyújt, amit egy notebooktól elvárhatsz: nagyszerű teljesítményt, fantasztikus kijelzőt, hosszú akkumulátor-üzemidőt és rengeteg kényelmet egy nagyon elegáns dizájnban.

Ez az új Air méltó a nevéhez, hiszen térfogatát tekintve 20%-kal kisebbre zsugorította a dizájnt, és mindössze 0,44 hüvelyk vastagságú. Ráadásul a 2,7 kilogrammos súlyával meglehetősen könnyű. A gép belsejében lévő M2 chip mégis olyan teljesítményt nyújt, amely a legtöbb Windowsos laptopot felülmúlja. Ez egy multitasking bajnok, és ha több grafikai teljesítményre vágysz, akkor 10 magos GPU-ra frissíthetsz. Nagyon tetszik az új MacBook Air M2 fényes kijelzője is, amely vetekszik a MacBook Pro M2-vel, és 13,6 hüvelykkel nagyobb lett, vékonyabb keretekkel. További kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik az éles 1080p-s webkamera, a MagSafe töltés és a négy színválaszték. A MacBook Air M2 több mint 14 órán át bírta a webes szörfözést tesztelő akkumulátorral, így a nap nagy részét egy feltöltéssel is kibírja. Az egyetlen csapás a rendszer ellen a kissé zavaró bevágás és a csak egyetlen külső kijelző támogatása.

Egy kis Dell lett, maradhat?

A Dell XPS 15 OLED 2022 nem egy innovatív vagy forradalmi laptop. A frissített belső részektől eltekintve gyakorlatilag megegyezik elődjével. De bár ez a gép nem rázza fel a dolgokat, még mindig az egyik legjobb laptop, amit megvásárolhatsz. A felfrissített Dell XPS 15 minden modellje a legújabb, 12. generációs Intel Core CPU-kat tartalmazza, és a Windows 11 operációs rendszerrel együtt érkezik. A felső kategóriás konfigurációk Nvidia 30-as sorozatú GPU-t tartalmaznak. A tavalyi iterációhoz hasonlóan a Dell 3,5K OLED érintőkijelzővel ellátott modellt kínál. Ez nem csak a mindennapi használatra kiváló laptop, hanem egy kompetens játékgép is. Bár bevallottan drága, nehéz vitatkozni a lenyűgöző teljesítményével. Szinte bármivel megbirkózik, amit csak hozzávágsz.

A Dell XPS laptopcsaládot már régóta a hordozható Windows-számítógépek csúcsának tekintik. A Dell XPS 15 OLED (2022) folytatja ezt a kiválóságot. Még ha nem is rázza fel a számítástechnikai világot soha nem látott funkciókkal, ez egy minden szempontból megbízható gép, amely tökéletes a mindennapi munkához és a csúcskategóriás játékokhoz.

Ha maradnál a Windowsnál és a Microsoftnál: Surface Laptop Studio

A Microsoft Surface Laptop Studio egy újragondolt Surface Book MacBook Pro-szerű kialakítással és szemet gyönyörködtető, összecsukható kijelzővel. Ez a Microsoft zászlóshajó készüléke a Windows 11-hez, amely azt ígéri, hogy a Windows hívogatóbbá teszi a munkát és a szórakozást egyaránt. A Windows 11-hez hasonlóan a Surface Laptop Studio-t is úgy hirdetik, mint a termelékenység, a szórakozás és a kreatív munka egyablakos rendszerét. És a legtöbb esetben ez mindez így is van: a 11. generációs Intel CPU és a 16+ GB RAM elegendő teljesítményt biztosít a legtöbb munka elvégzéséhez, és ha a diszkrét Nvidia GeForce RTX 3050 Ti GPU-val ellátott modellre költesz, a Surface Laptop Studio egy tisztességes gépként is használható játékhoz vagy videoszerkesztéshez útközben.  A felszereléssel azonban kissé drága, és a Surface Laptop Studio a nagyszerű összetevők ellenére a hasonló árú gépekhez képest alulmúlja a teljesítményt. De kevés más laptop tudja felvenni a versenyt az érdekes, összehajtható kijelzővel, amely a billentyűk fölé sátorozható, mint egy festőállvány, vagy teljesen laposra csúsztatható, így a Studio egy nehéz táblagéppé válik.

Ez is érdekelhet