Hogyan fejlődik a szerencsejáték-ipar a világban?

A világgazdaság jelentősen visszaesett a járvány kezdete óta, de egyetlen iparágban nincs jele a gyengeségnek. Így van, a globális szerencsejáték-iparunkról beszélünk, amely továbbra is virágzik, bármi történjék is. Talán ha egy kis aszteroida a Föld bolygónkra zuhan, a világ szerencsejáték-bevételei egy kicsit megcsappannak. Ennyire megbízható ez az iparág, és bár bevált bevételi forrás, a szervezett szerencsejátékok egyes országokban még mindig tilosak. A mai új technológiával a szerencsejátékok minden eddiginél kényelmesebbé válnak, és világszerte egyre jobban terjednek.

Amikor a dolgok vírusszerűen terjednek

Nincs olyan felnőtt, aki még soha nem jelentkezett volna be egy online kaszinóba, vagy még a legkisebb tétet sem tette volna meg egyetlen nyerőgép pörgetés. A legjobb online casino több ezer új játéka minden nap magasabb mércét állít fel a tervezés, a játékmenet vagy a mobil hordozhatóság terén. A legjobb kanadai online kaszinók mindegyike kiválóan megtervezett, kifogástalan banki és ügyfélszolgálatot kínál. Minden a tudományon múlik, és ennek az üzletágnak minden aspektusát tökéletesítik, miközben folyamatosan új fejlesztési ötletek vannak előkészületben. Csak egy dolog teheti még vírusszerűbbé, mint amilyen már most is, és ez a jelenleg zajló világméretű legalizáció.

Egy kis háttérinformáció az első szerencsejáték klubokról

Az első szerencsejáték-házak a Római Birodalomból származnak. Születésüket az utolsó római császárnak, a kegyetlenségéről ismert Büszke Tarquinius Nak tulajdonítják. Azzal az ötlettel állt elő, hogy az összes szerencsejátékost egy helyre gyűjti össze, hogy könnyebb legyen szedni tőlük az adót. A rendet is könnyebbé tette. A római hatóságok egy nagy cirkuszt építettek, ahol szerencsejátékot és kockajátékot játszottak. A közönség napokat és éjszakákat töltött a Nagycirkuszban.

Tarquinius ötletét csaknem kétezer évvel később egy másik híres olasz, Giulio Mazarini bíboros fejlesztette tovább, aki 1765-ben kaszinót nyitott Párizsban. Az ok, ami a magas rangú egyházi személyt arra késztette, hogy a szerencsejátékhoz forduljon, ugyanaz volt, mint Tarquinius: szüksége volt valamire, amivel feltöltheti a kincstárat, amelyet XIV. Lajos és csatlósai lelkesen és leleményesen feldúltak. Az akkoriban ismert szerencsejátékok mellett a kaszinó egy újítást is bevezetett: a „szerencsekereket”. Akkoriban így hívták a rulett kereket. Feltalálását a híres francia tudósok, filozófusok és matematikusok, Blaise Pascalnak tulajdonítják. Ő azonban nem szerencsejáték-készüléket akart készíteni, hanem a valószínűség-elmélet kutatására találta fel a készüléket. De a tudósnak voltak barátai, akik nem annyira a tudományban, mint inkább a kereskedelemben voltak sikeresek, és nagyon jól jártak az elméjének gyümölcseivel.

A rulett sikere hihetetlen volt. Hamarosan több lett, mint egy játék. Ez egy divat volt, egy életmód, egy viselkedési stílus. A kaszinók divatja azonnal elterjedt. Európa szinte minden országában kezdtek megjelenni a szerencsejáték-házak.

Szerencsejáték Amerikában

A szerencsejáték az Egyesült Államokban is nagyon aktív volt. A 20. század harmincas éveiben Nevadában a költségvetési hiányok fedezésére engedélyezték a szerencsejáték-házak legalizálását.

Las Vegas bizonyult a legígéretesebbnek ebből a szempontból. Az erőmű közelségének köszönhetően a város infrastruktúrája épülhetett. A maffiaszervezetek titkos befektetései Vegasból szórakoztató- és szerencsejáték-ipart csináltak. A szerencsejátékosok és más vendégek előkelő szállodákban szálltak meg, éttermekben étkezhettek, konferenciákat és kiállításokat tarthattak. Az 1970-es években a hatóságok bevezették a legalacsonyabb jövedelemadót, és szentesítették a Kaliforniából induló autópálya építését. A Vegasba látogatók fő tömegét az amerikaiak teszik ki, akik saját járművekkel utaznak, vagy tömegközlekedési szolgáltatásokat vesznek igénybe. Évente több mint 43 millió ember látogat el a játékzónába.

A 20. század végére szinte bármilyen szerencsejáték-üzletet biztonságosan meg lehetett nyitni az Egyesült Államokban. Az egyetlen kivétel Hawaii és Utah volt. Az Egyesült Államokban a legnépszerűbb kaszinók ma Nevadában, Carlon Cityben és New Jerseyben találhatók. A század elejét válság jellemezte, amely a szerencsejáték-ipart is érintette. A szórakozáson való spórolás a beruházások elvesztéséhez vezetett. A szerencsejáték-intézmények veszteségeket szenvedtek el.

Made in China, már nem vicces

Akár hiszi, akár nem, a szerencsejáték a legtöbb nagy ázsiai országban, ahol a világ népességének több mint egyharmada él, illegális. Amint Kína és más országok úgy döntenek, hogy teljesen legalizálják a szerencsejátékokat, a dolgok gyorsan megváltoznak. Ez a verseny éles lesz, amint az új kínai szerencsejáték-konglomerátumok átveszik a piacot. Ez nagyszerű hír a játékosok számára világszerte, hiszen nagy bónuszokra, elképesztő előnyökre és a legmagasabb szintű testreszabhatóságra számíthatnak. Biztosak lehetnek benne, hogy jó idők várnak ránk a szerencsejátékos közösségünk számára.

Új játékok, új piacok, új lehetőségek. Ez a mai globális szerencsejáték-szindikátus összefoglalója. A technológia csak javíthat a játékokon, így az új iPhone-ok vagy laptopok csak javítani fogják a játék élményünket a jövőben. Talán a virtuális valóság a következő szintre emeli a dolgokat, így a játékosok a nappalijuk kényelméből látogathatják meg a Las Vegas-i vagy Monte Carlo-i kaszinókat. Mint mondtuk, a szerencsejátékok jövője fényesnek tűnik.

Ez is érdekelhet