Rendhagyó Rabona kaszinó szokások a világ játéktermeiből

A fiatalabb korosztály talán hajlamos azt gondolni, hogy a szerencsejátékok története az online térben kezdődött, pedig ez nem így van. A Rabona és a hozzá hasonló platformok ugyan remek szórakozást kínálnak és rengeteg játékost vonzanak, de a Rabona internetes korszak megjelenése előtt is komoly hagyománya volt ennek az időtöltésnek, ami egyáltalán nem kopott meg az idők során.

A Rabona és a hozzá hasonló oldalak ügyfélköre folyamatosan növekszik, ami érthető is, hiszen egy online kaszinó a világ bármely pontján és ma már bármilyen eszközről elérhető, nem kell hozzá más, csak egy megfelelő eszköz és internetes kapcsolat.

Ugyanakkor a Rabona oldalán nem csak hagyományos kaszinó játékok érhetők el, hanem lehetőség van például sportfogadásra, de olyan játékok is vannak itt, mint a craps, a lottó, a különböző pilóta játékok, vagy éppen a Monopoly társasjáték internetes változata.

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a Rabona háttérbe szorította volna a hagyományos kaszinókat. Azok továbbra is köszönik, jól vannak, ma is rengeteg látogatót fogadnak. A számok csalókák lehetnek.

Mert igaz ugyan, hogy egy online kaszinónak sokkal több látogatója van, de ők jellemzően kisebb összegekben játszanak, mint a hagyományos kaszinók látogatói. Ezért is van az, hogy például az Egyesült Államokban a szerencsejáték bevételek nagyobb része még mindig a szárazföldi kaszinókból származik.

Sokan vannak ma is, akik elsősorban a hagyományos kaszinókra esküsznek, abban hisznek, hogy az igazi élményt a fizikai jelenlét adja meg. A klasszikus kaszinókhoz az évszázadok során számos érdekes rituálé kapcsolódott, a folytatásban ezekből ismerhetsz meg néhányat.

A szerencsét hozó öltözék

A kaszinók játéktermeiben lévő asztalokhoz számos hiedelem, legenda fűződik. Sok játékos köti a játékot bizonyos rituálékhoz, abban bízva, hogy ilyen módon növelheti nyerési esélyeit. Ezek egyike az öltözékhez kötődik.

Vannak játékosok, akik abban hisznek, hogy nagyobb lesz a nyerés esélye, ha mindig ugyanazt a konkrét ruhadarabot viselik. Legyen az alsónemű, zakó, vagy éppen egy apró kiegészítő. A magyarázata a dolognak nyilván abban van, hogy néhányszor bejött ez a dolog, vagy inkább nem alakult jól a játék azok hiányában.

Csengetés győzelem esetén

A huszadik század eleje óta a kaszinók egyik legnépszerűbb játékainak a nyerőgépek számítanak. Ezek a gépek az évtizedek során számos átalakuláson estek át, számos új változatuk jött létre, amelyek egyike a Japánban ismeretes pachinko.

Ehhez a változathoz is fűződik egy érdekes szokás. Itt ugyanis, ha a játékosnak sikerül megütnie a jackpotot, vagy csak nagyobb nyereményt nyer, megkongatja a gép mellett elhelyezett csengőt. Ez általában fokozza a játékteremben uralkodó hangulatot is és ösztönzi a többieket a játék folytatására.

A baccarat és a vörös boríték hagyománya

A baccarat a feljegyzések szerint a legrégebben ismert kártyajáték, amelynek első változata még a 14. században jelent meg. Az idők során tökéletesedett, a mai formájában a 17. század óta ismerjük, de ez a hosszú időszak alatt sem veszített fényéből. Ehhez a játékhoz is Japánban fűződik egy érdekesség.

Itt ugyanis jellemző a hong bao nevű piros borítékok használata, amelybe a játékosok a tétjeiket helyezik el. A hiedelem szerint, amennyiben még a party vége előtt kinyitják a borítékot, az balszerencsét okozhat nekik.

Ez is érdekelhet