Itt van a 7 legjobb ország, ahol online kaszinót lehet indítani

gibraltár

A 21. században egy online kaszinó kiváló választás egy szívós induló vállalkozásnak, amely biztosan ellenáll a gazdasági visszaeséseknek, a világjárványoknak és más, a vállalkozásokat nagyon keményen sújtó társadalmi küzdelmeknek. Egy ilyen vállalkozás indításakor a legfontosabb megfontolandó szempont, hogy hol legyen az új online vállalkozás székhelye. Az olyan megbízható kaszinók, mint a Hitnspin Kaszinó rendelkezik engedéllyel, legalább egy országban az itt felsoroltak közül, aminek köszönhetően nemzetközi szolgáltatást is nyújthat. Bár az online kaszinók globális jelenségnek számítanak, és szinte minden nemzetből érkeznek játékosok, egyes országokban sokkal kedvezőbb törvények vannak az új cégek számára, mint máshol.

#1. Svédország

Bármelyik skandináv ország jó választás lehet új online kaszinója alapításának, azonban Svédország vezeti ezt a listát a svéd gyökerekkel rendelkező iGaming vállalatok puszta száma, valamint a játékosok biztonságával kapcsolatos progresszív hozzáállása miatt.

A svéd kormány nem vet ki adót a játékosok nyereményeire. A kaszinóknak 18%-os adót kell fizetniük minden bevétel után, de a játékosok adómentesen megtarthatják nyereményeiket.

#2. Gibraltár

Gibraltár nem véletlenül szerepel ilyen magasan ezen a listán. Gibraltár teljes munkaerejének több mint 10%-a valamilyen módon a szerencsejáték-iparban dolgozik vagy ahhoz kötődik. A jelentkezés és a beállítás egyszerű, de nagyon alapos.

A jelentkezésért nem kell fizetni, de a Gibraltáron üzletet nyitni kívánó cégeknek megbízható forrásból származó, a platformba épített széleskörű biztonságot kell felmutatniuk, és a többségi részvényesnek vagy az igazgatótanács tagjainak kifogástalan erkölcsi előélettel kell rendelkezniük, mielőtt Gibraltár kiadná az engedélyt.

Gibraltár egy másik fontos szempontot is érint. Rendkívül nagyvonalú az adózással. Ha a céget Gibraltáron jegyezték be, akkor a nyereség 1%-a, a felső határ pedig körülbelül félmillió font.

#3. Ciprus

Ciprus egyedülálló módon került fel a listára, mivel magán Cipruson belül meglehetősen nehéz és a legtöbb esetben teljesen illegális a szerencsejáték. Ugyanakkor az ország engedélyezi az online kaszinók tulajdonlását és működtetését, amennyiben azok a világ többi része számára kerülnek forgalomba, és a ciprusi közönség számára nem hozzáférhetőek.

A potenciális üzemeltetőknek minden szokásos háttérellenőrzésen át kell esniük, és a ciprusi testületnek jóvá kell hagynia őket, miután befizették az összes szokásos díjat: 30 000 eurót az 1 évre szóló engedélyért és 40 000 eurót a 2 évre szóló engedélyért.

Az üzemeltetőknek rendelkezniük kell egy ciprusi bankszámlával is, amely biztosítja a platformjukon történő fogadásokat. A működési költségek és a cég számára külön bankszámlát vezethetnek, de a tényleges kifizetéseket tartalmazó számlának ciprusi számlának kell lennie.

#4. Isle of Man

Az Egyesült Királyság hatalmas online szerencsejáték-piacához való példátlan hozzáféréshez a Man-sziget remek választás. A Man-szigeten háromféle engedély áll rendelkezésre az online szerencsejátékhoz: hálózati szolgáltatási engedély, teljes engedély és alengedély, a cég céljaitól és igényeitől függően.

Szerencsére a Man-szigeten nincs társasági adó, bár 1-1,5%-os adókulcsot számít fel a szerencsejátékokból származó jövedelemre, a vállalkozás sikerétől függően.

#5. Curacao

Egy karibi online kaszinó indításához sok szakértő Antiguát és Barbudát ajánlja. Nekik azonban az egyik legdrágább engedélyük van az online szerencsejáték-üzemeltetéshez. Hogy elkerüljék ezt a tetemes indulási költséget, sok okos vállalkozó Curacaót választja.

A Holland Antillákhoz tartozó szigetország, Curacao csekély, 2%-os társasági adót kínál, és egyáltalán nem adózik a nagyszabású fogadások után. A körülbelül hat hétig tartó folyamat, a kérelmezési díj körülbelül 2300 dollár, és az ország 1700 dolláros havi díjat számít fel, Curacao nagyszerű lehetőség az új online kaszinó cégének működési bázisaként.

#6. Málta

A Földközi-tengerben található sziget, Málta az új online kaszinójának kapuja Európába. Málta rendelkezik az Európai Uniós tagság minden előnyével, valamint az európai játékosokhoz való hozzáféréssel. Az indulási költségek ott viszonylag alacsonyak, de az Ön által választott licenctípustól függően változnak.

A máltai engedély kérelmezési díja 2700 dollár, az online kaszinó üzemeltetési díja pedig körülbelül 9800 dollár évente. A folyamat több hónapig is eltarthat, és egy magasabb szintű engedély esetében előfordulhat, hogy egyfajta előlegként jelentős összeget kell befektetnie az országban.

#7. Németország

Németország jelenleg az online szerencsejáték történelmet írja, és csak az idő fogja megmondani, hogy mi lesz az eredmény. A németek jelenleg számos rendszeren keresztül játszhatnak, de az online szerencsejáték-oldalak tényleges működése kérdéses. Jelenleg jogalkotási tárgyalások folynak a rendszer legalizálásáról, és arról, hogy keményen megírt szabályok kerüljenek az üzemeltetők számára a könyvekbe.

Hogy hogyan dőlnek majd el a lapok, az csak később, 2021-ben derül ki, amikor a por már leülepedett. Hogy Németország a játékosok nagyhatalmává vagy szellemvárossá válik-e, az még nem derül ki, de ha valaki be akarja indítani a működését, érdemes Németországot szemmel tartani.

Adók, adók, adók

Mint minden vállalkozásnál, itt is mindig tisztában kell lennie az adókkal. Az, hogy melyik országba telepíti a tevékenységét, nagy hatással lesz ezekre az adókra, és arra, hogy pontosan kinek is kell fizetnie. Érdemes egy megbízható könyvelőhöz fordulni, aki tapasztalattal rendelkezik az ilyen jellegű ügyekben, mert egy jó kis adókedvezmény a működésed kezdetén sokba kerülhet a későbbiekben.

Kétféle gondolkodásmód létezik, amikor az adókat vizsgálja a működési bázis kiválasztása előtt: a kezdeti költségek és a hosszú távú adók. Egyes országok jelentős adókedvezményekkel csábítják az új vállalkozásokat, de ahogyan azok növekednek, ők is részesedést akarnak az akcióból.

A másik oldalról viszont egyes országok igyekeznek távol tartani a kis induló vállalkozásokat, és csak a jól beágyazott vállalkozásokat akarják, így az indulási költségek magasak, de az idő előrehaladtával alacsonyabbak az éves adók.

 

Ez is érdekelhet