Sevilla városlátogatás

Feria Abril Sevilla

Sevilla jó választás az év bármelyik időszakában, Spanyolország egyik legszebb régiójában található. A város rendkívüli adottságokkal rendelkezik, ugyanakkor főbb látnivalói sétálva bejárhatók. Legjobb programok az évente megrendezett Feria de Abril, valamint izgalmas lehet az egy órás folyami hajókázás a flamencóval egybekötött romantikus vacsora előtt.

Legjobb programok Sevillában

Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa, az ország déli részén található, fekvéséből fakadóan az év bármely részében ideális városlátogatásra. Nagyszerű tömegközlekedése és a gyalogos városközpontja miatt a nagy része gyalogosan is bejárható. Aki szeretné a turisták nyüzsgését elkerülni, számukra jó választás lehet akár az előszezon, vagy az utószezon egyaránt. Ha pedig valaki az andalúz kultúrából szeretne egyedülálló élménnyel gazdagodni, akkor az áprilisi hagyományos Feira de Abril rendezvényre célszerű időzíteni a látogatást.

Sevilla

Feria de Abril

Az április harmadik hetében zajló mulatság jó lehetőség a város felfedezésére. Az egy hét alatt a helyi lakosság életébe, a féltve őrzött hagyományaikba és gasztronómiájába lehet bepillantani. A Feria de Abril esemény az egyik leghíresebb Spanyolország szerte, színes flamenco ruhákat viselő emberekkel, a város szűk utcáiban felvonulókkal, lehet találkozni. Az első vásárt (az állatállomány adásvétele céljából) 1847-ben rendezték, még csak 19 kis sátorban árusítottak. Napjainkban már 1500 utcaformában elhelyezett színes sátor (casetas) sorakozik. A nők gyönyörű pöttyös és csíkos ruhákat (volantes) viselnek, és a flamenco-érzés miatt elengedhetetlenek az olyan kiegészítők, mint a virág és hajfésű a hajban és a nagy fülbevaló. A nagyheti körmenetek különösen Andalúziában, de Spanyolország szerte híresek.

Feria de Abril Sevilla

Egy órás hajótúra a Guadalquivir folyón

Egy város varázsa leginkább különböző nézőpontokból és perspektívákból ragadható meg. Számos lehetőség van akár egy órás városi körutazásra, kiscsoportos hajókirándulásra egy finom ital és vacsorával egybekötött (másfél-2 órás) hajótúrákra is. Az egy órás öko körút is jól szemlélteti, hogy hogyan egyensúlyoz a város az új és a régi értékek között.

Sevilla hajókirándulás

Plaza de España

Míg a portói Lello könyvesbolt a Harry Potter rajongóknak a zarándokhelye, a sevillai Plaza de España a Star Wars rajongóknak a számára kötelező látnivaló. A zsidó negyed (Barrio Santa Cruz) közelében található pazar félköríves tér a világkiállításra épült, és az építészetért rajongóknak is kellemes látványt nyújt. Mint háttér számos filmben szerepelt, de a Csillagok háborúja messze a leghíresebb ezek között. A gyerekek kedvelt elfoglaltsága a teret körülvevő csempék felfedezése: mindegyik Spanyolország különböző tartományait jelöli, a rajtuk lévő egyedi térképen az adott terület legfontosabb városait játszva ismerhetik meg.

Plaza de España Sevilla

Flamenco show megtekintése és a Flamenco Tánc Múzeum

A flamenco tánc Andalúzia egyik, talán legismertebb hagyománya. Különösen azok számára jó szórakozás a Flamenco Tánc Múzeum megtekintése, akik a zenét és a táncot kedvelik. A múzeumot 2022-ben az előadások színvonala és Andalúzia kulturális értékeinek bemutatása miatt turisztikai látványossággá minősítették. Érdemes ellátogatni, (valamint egy kombinált jeggyel) egy flamenco bemutatót is megtekinteni a számtalan tablao (flamenco show helyszíne) egyikében.

Sevilla flamenco tablao

Maria Luisa Park

A közeli Maria Luisa Park a város legfelkapottabb nyilvános parkja, különösen nyáron szép. A játszótéren a gyerekek a mászó szerkezeteken levezethetik a felesleges energiájukat, hintázhatnak, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetnek a szebbnél szebb növényben.

Maria Luisa Park Sevilla

Hol érdemes Sevillában megszállni?

El Arenal

Ha valaki központi helyre vágyik, akkor az El Arenal városrész a legjobb választás. Különösen akkor, ha csak pár napot töltünk Sevillában és csak kevés idő áll rendelkezésre a nevezetességek felfedezésére. Az El Arenal előnye, hogy az összes főbb attrakció a közelben található: pár lépésre a bikaviadal arénától, alig pár percre a katedrálistól, de a Calle Sierpes bevásárló negyed is elérhető közelségben van. A folyó mellett remek tapasok, koktélbárok várják a vendégeket.

Barrio Santa Cruz

Ha valaki a legrégebbi városrészt preferálja, annak jó választás a Barrio Santa Cruz. A macskaköves utcáiban klasszikus andalúz erkélyekkel és rejtett teraszokkal rendelkező házaiban kínálnak szállásokat. A Santa Cruz negyed közel van a katedrálishoz, és az Alcazar palotához.

Ez is érdekelhet