A legjobb helyek a turisták számára a szórakozáshoz Sevillában

Plaza de España Sevilla

Minden ember más okokból szeret utazni. Van, aki azért utazik, mert egyszerűen szeretne világot látni, míg mások azért, hogy valami olyasmit csinálhassanak, amit itthon nem tudnak, például búvárkodás, vagy hatalmas hegyek megmászása. A kaszinózás és sportfogadások hasonló elveken alapulnak, hiszen a játékosok nagy része kikapcsolódásból szerencsejátékozik, vagy éppen azért, hogy a szürke hétköznapokat feldobják. Emellett a Magyar casino oldalak minőségi szolgáltatásokkal rendelkeznek, ezáltal a játékosoknak akár valódi élményben lehet részük. Az élményszerzés minden ember számára fontos, ezért elhoztuk azokat a látnivalókat, melyeket mindenképp érdemes megtekinteni, ha Sevilla városában jársz.

Sevilla, és a város legjobb látnivalói

Sevilla-ról tudni kell, hogy Spanyolország negyedik legnagyobb városa. Sevilla egy egyetemi város, ahova évente több millió turista ellátogat, hiszen bővelkedik a látnivalókban, múzeumokban és híres nevezetességekben. Azonkívül, hogy Spanyolország városa kulturális és gazdasági szempontból is kiemelkedő helyen áll az országban, a futballról is rendkívül híres, hiszen itt működik két nagy labdarúgóklub: a Sevilla FC, valamint a Real Betis. Sevilla számos híres festőművésznek, költőnek és zeneszerzőnek adott otthont, akik művészi értékeket képviselve gazdagították a város kulturális történelmét. Szakértők szerint a város keletkezése nagyjából a római korra tehető.

Alcazar of Seville

Az Alcazar of Seville nevű királyi palotát kr.e. 914-ben építették, keletkezésének oka pedig az akkori kormány elleni lázadás volt. Az akkori vezető, III. Abd al-Rahman azért építette ezt négyszögletű erődítményt, mely az iszlám építészeti stílust kapta, azóta pedig a történelem során alkalmazott felújítások miatt gótikus és román elemekkel tarkított, reneszánsz stílust képvisel.

Alcazar Sevilla

A palota igen népszerű turistalátványosság, hiszen a csempékkel feldíszített nagytermek, valamint az ősi trónterem is csodás élményt nyújt az idelátogatók számára. Ezenkívül érdemes megnézni a szintén itt található költők kertjét, a barlang galériát, valamint a palota belső udvarát is.

Plaza de Espana

A Plaza de Espana Sevilla egyik legnagyobb tere, melyet 1928-ban építettek Aníbal González tervezése alapján. A Sevillába látogató turisták többsége ide látogat el legelőször, hiszen az óriási téren számos látnivaló található, ráadásul művészi értékekkel is bír: a reneszánsz, a barokk, illetve a mór stílus keveredik a spanyol építészeti remekműben. A Plaza de Espana-n rengeteg világkiállítást rendeznek, melyekre érdemes egyszer ellátogatni, hiszen olyan kulturális élményben lehet része az idelátogatóknak, amelyben máskor talán nem lenne alkalom.

Sevilla Plaza de espana

Érdekességképp megemlítendő, hogy a téren található főépület jelenleg technológiai és ipari múzeumként üzemel, illetve a komplexum tulajdonképpen félkörívben lett megépítve, mely négy hídon keresztül közelíthető meg.

Sevillai katedrális

A Sevillai katedrális szintén egy építészeti remekmű, melyet a világ legnagyobb katedrálisaként tartanak számon, illetve 1987-ben világörökséggé avatták. A katedrális belülről is szemet gyönyörködtető, valamint a hely érdekessége, hogy Kolumbusz Kristóf és III. Ferdinánd kasztíliai király sírhelye is itt található. Az összesen tizenöt kapuval, és négy homlokzattal rendelkező épületet mindenképp ajánlott megtekinteni.

katedrális Giralda Sevilla

Ez is érdekelhet