5 ok, amiért érdemes megnézni egy Sevilla FC mérkőzést, ha a városba látogatsz

sevilla plaza espana

Ha a labdarúgás rajongója vagy és a 2024-es utazásokat tervezed, akkor az idén nyáron az utad jó eséllyel Németországba visz, ahol június és július folyamán zajlik a 17. Európa-bajnokság.

Az egyhónapos időszak a focirajongók számára maga a paradicsom lesz, a baráti társaságokban már most komoly viták folynak a labdarúgó európa bajnokság eredmények kimenetelét illetően.

De abban az esetben, ha erről már lemaradtál, vagy valamilyen objektív okok folytán nem tudsz eljutni az EB ideje alatt azon 10 város valamelyikébe, ahol a mérkőzések zajlanak, még mindig nem kell lemondanod arról, hogy összekösd egymással a turizmust és a labdarúgást.

Számos város közül válogathatsz, amennyiben a szűrőd a hagyományokra, látványosságokra és a focira egyaránt kiterjed. Ha pedig Spanyolország felé vennéd az irányt, akkor mindenképp érdemes megfontolni Sevilla meglátogatását, ahol mindhárom dolgot megtalálhatod.

Sevilla Andalúzia központja, egyben az ország negyedik legnagyobb városa, ahol rengeteg történelmi és kulturális örökség tekinthető meg és bőven akad látnivaló. Ezen felül a térség éghajlata kifejezetten kellemesnek mondható, ezért nem csak nyáron látogatható, hanem akár az őszi és tavaszi hónapokban is.

Rivális focicsapatok

fc sevilla

Viszont, ha ebbe a városba látogatsz, korántsem kell megelégedned egy városnézéssel, a fentebben taglaltaknak megfelelően remek fociélményben is lehet részed. A város említése kapcsán nyilván a Sevilla FC az a klub, amely elsőként az eszedbe jut, de akkor elmondjuk, hogy a történet ennél izgalmasabb.

Tény ugyan, hogy ez Spanyolország egyik legrégebbi és legnagyobb sikerekkel rendelkező klubcsapata, amelyet még a 19. században, konkrétan 1890-ben alapítottak és többek között 7 Copa del Rey győzelmük, valamint hat Európa Liga diadaluk van, de van a városban egy rivális csapat is.

Ez pedig nem más, mint a Real Betis Balompié, amelyet valamivel később, 1907-ben alapítottak, de közel 120 éves fennállása alatt ez a klub kétszer nyerte meg a La Ligát, háromszor a Copa del Rey-t és egy alkalommal az Európa Ligát is. A két csapat közti rangadó a város foci életének jeles eseménye.

Térjünk azonban vissza a Sevilla FC-hez, nekik ugyanis jóval nagyobb az ismertségük és bőségesebb a hozzájuk fűződő legendárium is. Következzen velük kapcsolatban néhány érdekesség, olyan dolgok, amelyek miatt érdemes megnézni egy Sevilla FC meccset, ha a városban jársz.

1. A Ramón Sánchez Pizjuán Stadion

Az első helyen mindenképp a Sevilla FC otthonának, az Estadio Ramón Sanchez Pizjuánnak a meglátogatását, megtekintését érdemes kiemelni. Ez ugyanis vérbeli fociélménynek fog bizonyulni, ezt garantálni lehet. A stadion 1958 óta a csapat szentélye, amely több mint 43 ezer néző befogadására alkalmas. Örök élmény egy teltházas mérkőzés, amikor a lelátókon hömpölyög a vörös-fehér tenger.

2. Országos és európai szereplés

Tekintve, hogy a csapat a La Ligában és az európai megmérettetésekben is rendszeresen ott van, egészen biztosan első osztályú focit láthatsz, ha bejutsz egy mérkőzésre. Ahogy a fenti felsorolásból már láthattad, számos nemzetközi trófeával is büszkélkedhetnek és minden szezonban ott vannak valamelyik európai versenyben.

3. Hírességek a pályán

Mivel az európai foci élvonalába tartozó klubcsapatról van szó, a soraikban mindig található egy-két világklasszis, vagy feltörekvőben lévő játékos. Így például az azóta legendássá vált Sergio Ramos is itt kezdte a karrierjét. A lelátóról jó eséllyel láthatsz olyan fiatal játékosokat, akik majd csak pár év múlva lesznek világhírűek.

4. Bemelegítés és after party

Amellett, hogy Sevillában rengeteg látnivaló és esemény közül válogathatsz, amikor mérkőzésnap van, akkor az egész város a foci jegyében lélegzik. Ilyenkor a városközpont, különösen pedig a stadion környéke lüktetni kezd, a szurkolók már jó néhány órával a mérkőzés előtt összegyűlnek a környékbeli bárokban, hogy ráhangolódjanak a meccsre.

5. A kihagyhatatlan szuvenírek

Ha pedig ott jársz, megnézel egy meccset, nem teheted meg, hogy nem viszel haza magaddal valamilyen emléktárgyat. A csapat hivatalos márkaboltja ott van a stadion közelében, de természetesen a város legkülönbözőbb pontjain hozzájuthatsz ilyen szuvenírekhez. Így a fociélmény mellett olyan tárgyi emlékeket is hazavihetsz, mint egy kulcstartó, egy mez, zászló, vagy valami más érdekesség, ami lehet apróság, de mindig feleleveníti a remek élményt.

Fotók forrása: Pixabay

Ez is érdekelhet