Legjobb tengerparti bárok Malagában

malaga bárok

A malagai Chiringuitos bárok szorosan hozzátartoznak a helyi tengerparti életmódhoz, és mindegyik egyedi hangulattal rendelkezik. Sokuk terasszal és napozóágyakkal van felszerelve. A specialitásuk a különféle friss halételek és a tenger gyümölcsei, és a finom ételeket és italokat a kényelmes napozóágyhoz szolgálják fel. Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb malagai Chiringuitos bárok listáját és specialitását.

Tengerparti bárok Malagában

Malaga és a Costa del Sol partvidéke évente átlagosan kb. 2900 napsütéses órával rendelkezik, és Malagát tartják a legnaposabb városnak egész Spanyolországban. A strandolást májustól októberig lehet élvezni, de még az ezt követő hónapok is ideálisak egy sétára a tengerparton, vagy lazulásra egy Chiringuito-ban, amely kimondottan ideális a finom ételek és italok elfogyasztására a tengerparton, majd este a naplementében való gyönyörködésre. Malaga partvidékén egyre másra létesültek az új tengerparti bárok, amelyek nemcsak a helyiek, de az idelátogató turisták körében is kedveltek. Ma alapvetően két féle tengerparti bár van, az egyik a hagyományos Chiringuito, illetve a luxus, trendi tengerparti Beach Club, amely az elmúlt évtized új trendje.

Mi az a Chiringuito?

A Chiringuito egy olyan tengerparti terasz, amely ötvözi az éttermeket és a bárokat. Egyben Malaga és a Costa del Sol ikonikus tereptárgyai, hiszen az elsők még akkor épültek, amikor az első turisták Torremolinosba érkeztek a 60-as évek derekán. Korábban csak kis méretű faszerkezetek voltak, és az évek alatt sokat fejlődtek. Jellemzőjük, hogy ma is fából készülnek, és a környezettel igyekeznek harmóniában állni. Ezzel együtt minden kényelemmel – klímával, fürdőszobával is fel vannak szerelve. Nagyon élvezetes egy Chiringuitóban étkezni, miközben az ember érzi a tengeri szellőt, amely vegyül a tenger morajlásával. Szívesen látogatják a családosok és a helyiek, akik zömmel hétvégékre érkeznek meg. Különleges elhelyezkedésük miatt az árak általában magasabbak, közülük sok friss halételekre – sült halakra, grillezett szardíniára (Espetos), paellára, és tenger gyümölcseire specializálódott.

Mi az a Beach Club?

Ezek a létesítmények egészen más közönséget céloznak meg, a legelbűvölőbb Beach Clubokról Marbella nevezetes, ezek között kiemelkedik a Nikki Beach, amelynek kiterjedt hálózata van világszerte. Itt sok híresség is gyakorta felbukkan.

A Beach Clubban napernyős balinéz ágyak, úszómedencék, medence melletti ágyak, ülőgarnitúrák, tengerre néző nagy terasz, és étterem található. A fényűző létesítményekben VIP ágyak mellől pazar panoráma nyílik a tengerre. Különféle szórakoztató programokat kínálnak, masszázs szolgáltatást, élőzenét, DJ-ket, és egy limit összeget fogyasztásra kell a vendégnek elköltenie. De mivel az árak legalább tízszer olyan magasak, mint más egyéb helyen, a vendégeknek nem szokott problémát okozni a minimális összeg elérése.

Mi az a balinéz ágy?

A balinéz ágy egy baldachinos ágyhoz hasonló szerkezet. Az eredeti balinéz ágyakat a föld fölé emelték a magas páratartalom miatt, és egy négyszög alakú tetővel látták el az erős napfény, és a szúnyogok ellen. Ma már sok üdülőhelyen láthatunk balinéz ágyat a medencék mellett, vagy közvetlenül a tengerparton. Funkcionalitásban és esztétikumban is sokat fejlődtek, megfelelő keménységű matracokkal, egyedileg dönthető támlákkal, és párnákkal vannak ellátva, amelyek a legkényelmesebb testhelyzetet biztosítják.

Legjobb Chiringuitos Malagában

Chiringuito Tropicana

A Malagueta strandon számtalan chiringuitos található egymástól alig pár méterre. A Chiringuito Tropicana garantáltan az egyik legnépszerűbb malagai fotótéma, alig pár méterre található a Malagueta strand ikonikus betű tábláitól (Malaga Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso). A Chill Out típusú bárban a vendégek széles franciaágyakon lazulhatnak a parton. Igen kedvelt a turisták körében a fehér és modern enteriőr, és a napernyők egzotikus, trópusi hangulata miatt. Specialitása a grillezett szardínia és a friss tenger gyümölcseiből készült tálak.

Mari Carmen Casa Playa

Ma az egyik leghíresebb Malagában, a La Arana strandon található, és a tágas terasza közvetlenül a vízparton található (C. Escitor Alarcón Bonel, 2 Málaga). A modern chiringuito híres a fúziós konyhájáról, amely a hagyományos kulináris elemeket ötvözi a mediterrán ízvilággal, és a sushival.

El Tintero II

Az El Tintero II Malaga legikonikusabb Chiringuitója, El Palóban (Playa del dedo Malaga) található. Nevezetes arról, hogy ételeit a pincérek árverésen értékesítik a vendégek körében.

Chiringuito Picasso

A Chiringuito Picasso szintén a Malaguetán található Malaga keleti felében (Malaga Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso). Kedvelt a helyiek körében is, nagyszerű fogása a pescaito combinado. Nyáron meglehetősen zsúfolt, ezért ajánlott előre lefoglalni. A strandon napozóágyak bérelhetők.