Melyek a legjobb helyek Sevillában, ahol a 2024-es Európa-bajnokságot nézheted ezen a nyáron?

sevilla városközpont

Ebben az időszakban már egész Európa, vagy legalábbis annak a labdarúgás iránt nem közönyös fele már a közelgő Európa-bajnokság lázában ég. Aki teheti, az a helyszínen élvezi a mérkőzéseket, amelyekre Németország 10 városának stadionjaiban kerül sor.

A közelgő kontinensviadal különösen azokban az országokban komoly beszédtéma, amelyek érdekeltek a verseny során, ezek közé pedig szerencsére Magyarország is oda tartozik. Az eb csoportok Ezeknek a csoportoknak a sorsolása alapján nem lesz könnyű dolga a magyaroknak, de ha a szurkolók a többi csoportot is megnézik, már nem tűnik olyan rossznak a helyzet.

A magyarok az A csoportban a házigazda németek mellett Svájccal és Skóciával játszanak majd. Minden bizonnyal izgalmas párharcok lesznek ezek, és a szurkolók reménykedhetnek abban, hogy a csoportmeccsek után a lehető legmesszebb jut a csapat.

Persze, minden bizonnyal vannak olyanok is, akiket az idén nyáron, vagyis június és július során másfelé visz az útja, vagy azért mert már korábban foglalt, vagy pedig azért, mert egész egyszerűen a nyaralást egy a szurkolóktól zsúfolt helyszíntől távolabb képzeli el.

Sevilla, a turistaparadicsom

sevilla aranytorony

A magyar turisták körében igen népszerű kirándulási célpont Sevilla. Ez nem is meglepő, hiszen ez a spanyol város a római korig visszanyúló történelemmel és kulturális hagyatékkal rendelkezik. Olyan látnivalók tekinthetők meg, mint az Alcázar palota, a Giralda harangtorony, vagy a sevillai katedrális.

A városban a nyár folyamán számos izgalmas utcai eseménnyel találkozhatnak az idelátogatók, amelyek többsége a terület szülőhelyének számító flamencóhoz kötődik, így ha szeretik a táncot, akkor itt élvezhetik teljes mértékben.

A fesztiválok közül érdemes megemlíteni az egy héten át tartó Feria de Abrilt, vagy a Semana Santát. Ráadásul, a térség mediterrán éghajlata is kedvező a kirándulásokhoz, a város felfedezéséhez.

A gasztronómiát sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, ugyanis a sevillai konyha változatos. Ezzel kapcsolatban meg kell említeni a tapast, amely a város legnépszerűbb étele, amelyet számos étteremben és többféle változatban kóstolhatnak meg a vendégek.

Sevilla és a foci

A spanyol város és a labdarúgás egy mondatban történő említése során a nyilvánvaló asszociáció a Sevilla FC. Noha a nyári időszakban, különösen pedig Európa-bajnokság idején nincsenek bajnoki mérkőzések, azért a legendás klub is számos kirándulási lehetőséget kínál.

A Sevilla FC-t 1890-ben alapították, a csapat 7 Copa del Rey győzelmet és hat Európa Liga diadalt tudhat a magáénak, ám nem rossz tudni, hogy ahogy szinte minden nagyobb európai városban, itt is létezik egy rivális klub.

Ez a csapat a Real Betis Balompié, amelyik fennálása 120 éve alatt a La Liga bajnoki címét kétszer szerezte meg és egyszer az Európa Liga legjobbja is volt. Ennek megfelelően a két csapat összecsapásai a város legtöbb turistát vonzó sporteseményei közé tartoznak.

Még ha nincs is bajnoki szezon, a csapat stadionját, a 43 ezer néző befogadására képes Estadio Ramón Sanchez Pizjuánt mindenképp érdemes megtekinteni. Ezenkívül a sevillai Városi Múzeumban mindig lesz néhány kiállítás, amely bemutatja a klub történetét, trófeákkal, mezekkel és egyéb relikviákkal.

Hol lehet EB-t nézni?

Annak ellenére, hogy Sevilla meglehetősen távol van az idei Európa-bajnokság helyszíneitől, ez nem jelenti azt, hogy ha a látogatók ebben a városban tartózkodnak az EB ideje alatt, akkor ki kell hagyniuk a futballnézés élményét.

Nos, nem biztos, hogy a magyar csapat meccsei lesznek azok, amelyeket szervezetten követhetnek a vendégek, de az élmény így is garantált, hiszen a spanyolok is kijutottak a németországi tornára.

A spanyol válogatott a B-csoportba került, amely keményebbnek tűnik, mint a magyarok A-csoportja. A spanyolok ugyanis olyan ellenfeleket kaptak, mint Horvátország, Olaszország és Albánia.

Ez a felsorolás már magában garantálja a remek fociélményt, hiszen a spanyolok mindhárom összecsapása minden bizonnyal számos izgalmat tartogat majd. Ráadásul, ha a helyzet úgy alakul, könnyen megtörténhet, hogy lesz egy spanyol-magyar meccs is.

Sevillában számos közterületen, téren lesz rá lehetőség, hogy nyilvánosan, kivetítőn keresztül nézhesd a már említett mérkőzéseket. Mivel nyáron Sevillában nyüzsögnek a turisták, egészen biztosan fantasztikus hangulat lesz ezek a közvetítések során.

A szurkolók ugyanakkor kereshetnek egy sportbárt is a városban, ahol minden meccset biztosan közvetítenek, így ott, ebben az egyedülálló környezetben izgulhatnak a magyar csapat meccsein.

Fotók: Pixabay

Ez is érdekelhet