Fedezze fel a világot kényelmesen: A legjobb mobilalkalmazások utazáshoz

utazas app

Anélkül, hogy túloznánk, bátran kijelenthetjük, hogy napjainkban már szinte egyetlen mobiltelefonnal el lehet mindent intézni az utazásaink előtt és alatt. Intézhetjük az útitervünket, a foglalásainkat, fizethetünk vele, képeket és videókat készíthetünk, kommunikálhatunk, tolmácsolhatunk és így tovább. Az utazás napjainkban már rendkívül könnyen intézhető elfoglaltság lett az utazóknak készített rengeteg mobil appnak is köszönhetően. Mert ha belegondolunk, az utunkat a kigondolás pillanatától kezdve le tudjuk szervezni mobilról és konkrétan mindent intézni tudunk az appok segítségével.

Tehát egy okostelefonnal minden utazás felejthetetlenné varázsolható. A következőkben olyan appokat nézünk meg, amelyek kifejezetten jók az utazásokhoz vagy azok megszervezéséhez.

Flightradar24

Ezzel az applikációval mindig egy lépéssel mások előtt járhatunk. A Flightradar24 alkalmazással bárki szemmel tarthatja a

  • késéseket,
  • járattörléseket,
  • kapumódosításokat és
  • eltereléseket,

így mindig naprakész lehet és újratervezhet abban a pillanatban, ahogy a légitársaság is újratervez. Ingyen letölthető Android és iOS esetén is, és segítségével nem csak a gépek és járatok részleteit ismerheti meg, de az időjárást és sok egyéb paramétert is követhet. Akkor is hasznos applikáció, ha nem mi utazunk, hanem valamelyik családtagunk, hiszen követhetjük, hogy éppen merre jár.

AirBnB

Már hol van az az idő, amikor szállodát kellett utazásunkhoz keresni. Ha utazni akarunk és saját magunk akarunk olcsó szálláshelyet keresni, akkor az ingyenes AirBnB appra van szükségünk. Bárki szálláshelyet találhat a segítségével 191 ország több mint 6 millió szálláshelye között. A keresést ár, környék és közeli szolgáltatások alapján is testre szabhatja az utazó, hogy ízlésétől és igényeitől függetlenül megtalálja a legjobb választást. Mentsük el kedvenc bérelhető lakásainkat a jövőbeli nyaralásokhoz, és fedezzünk fel új élményeket!

Google Maps

Vendégszakértőnk, Boross Ors rámutat: „nem csak a szállodai foglalások, de az összehajtható térképek ideje is lejárt. A Google Maps alkalmazással a világ bármely pontjára kereshetünk útvonaltervet, sőt, akár a különböző közlekedési módokhoz is igazíthatjuk az útvonalakat. „ Ha pedig olyan helyre megyünk, ahol nem lesz internetkapcsolatunk, előre letölthetjük az utazási területekre vonatkozó térképeket, hogy offline is hozzáférhessünk ezekhez. Létrehozhatunk mentett listákat, ahol listázhatjuk kedvenc látnivalóinkat, éttermeinket és bárjainkat egy saját térképre. Természetesen van komoly vetélytársa a Google Maps-nek, a Magyarországon főleg az autózásról ismert Waze, amellyel aztán tényleg nagyszerű autós utakat tervezhetünk.

SkyScanner

A SkyScanner még az utazás szervezésének kezdeti szakaszában segít nekünk, hiszen ezzel össze tudjuk hasonlítani a legolcsóbb járatokat. Ha már tudjuk az utazási dátumokat, könnyedén megtalálhatjuk a legjobb ajánlatokat – szűrhetünk ár, repülési időtartam, megállások száma, „környezetbarát” járatok és még sok minden más alapján. Ha rugalmasabbak a dátumok, használjuk a különféle grafikonokat, hogy pontosan meghatározhassuk a legjobb utazási időpontot a maximális megtakarítás érdekében.

Fontos, hogy ezt az alkalmazást szállodák és autóbérlés összehasonlítására is használhatja bárki.

utazási app

TripAdvisor

Ha nem igazán tudjuk, hogy egy adott helyen mit nézzünk meg először vagy egyáltalán mit nézzünk meg, akkor a TripAdvisor jó kiindulópont. Még abban is segíteni fog az értékelései segítségével, hogy melyik éttermet érdemes felkeresni vagy elkerülni. Mentsük el bátran az összes részletet a minket érdeklő helyekről, nézzük meg az értékeléseket, és tudjunk meg minden fontos információt, például a nyitvatartási időt és az árakat.

Ez az alkalmazás ma már rendkívül népszerű a világ minden sarkából érkező utazók körében. Beleértve a junket-turistákat is (így hívják azokat a turistákat, akik szeretik a kötelező kaszinólátogatással egybekötött szórakoztató utazásokat). Ha Ön is közéjük tartozik, és nemcsak a szárazföldi létesítményekben szeret játszani, akkor a https://kaszinok.online/ oldalon olvashatja a megbízható online kaszinók értékeléseit, hogy szórakozva tölthesse el az idejét az utazáson, anélkül, hogy időt pazarolna a szerencsejáték-házak látogatására.

XE Currency Converter

Vannak páran, akik hosszabb, több országot érintő utakra indulnak. Ők az XE valutás appjával folyamatosan nyomon követhetik a változó árfolyamokat, és akár 20 valutát is nyomon követhetnek figyelmeztetésekkel és értesítésekkel. De használhatjuk árak ellenőrzésére is, mert az XE simán átváltja nekünk az ismeretlenebb pénznemeket ismertekre. Van ingyenes verziója is, de abban reklámok vannak,  a reklámok nélküli verzióért néhány száz forintot kell fizetni. Ez az az alkalmazás, ahol tényleg érdemes mérlegelni, hogy lesz-e rá valóban szükségünk.

Konkluzió

A fentiekben öt applikációt mutattunk be, amelyek nagyban javíthatják az utazásunkhoz kötődő élményt, legyen szó az utazás megtervezéséről, az utazásról magáról vagy a megérkezés után szerzett élményekről. Egy jó mobillal nagyjából már bármit el tudunk intézni bárhonnan. Ami a legjobb ezekben, hogy ingyenesek és minden telefonos platformra letölthetőek és mivel olyan óriásiak már, hogy komoly stáb áll mögöttük, nem kell tartanunk attól, hogy téves információkat kapunk.

A letöltések során természetesen már előzetesen figyeljünk oda arra, hogy mihez van szükség regisztrációra és mi az, ami esetleg pénzbe kerül, mert nem túl pozitív, ha az utazás közben futunk bele egy regisztrációs űrlapba.

Ez is érdekelhet