Egy kis rabona kaszinó történet Sevillából

sevilla

A 2020-as évtizedben már elég nagy biztonsággal jelenthető ki, hogy a turizmus és az online kaszinózás kéz a kézben járnak. Elmondható ez annak ellenére, hogy például Sevillában is működnek szárazföldi kaszinók, de sokan vannak, különösen a fiatalabb nemzedék soraiban, akik inkább az olyan platformokat részesítik előnyben, amilyen a rabona. Ennek többféle magyarázata is van.

Az alapvető ok, hogy ez a nemzedék már a különböző digitális eszközökön keresztül szocializálódott, ezért sokkal természetesebb és kényelmesebb a számukra, ha telefonjuk, táblagépük, esetleg számítógépük segítségével csatlakoznak a rabona vagy más online játékoldalak platformjához.

Ezt az irányvonalat egyébként felismerte nagyon sok szárazföldi kaszinó is, ezért bőségesen akadnak példák arra is, hogy egy ilyen létesítmény működtet ahhoz hasonló oldalt, amilyen a rabona. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy az érintett célközönség szívesebben ül egy ilyen komplexum medencéje partján egy kényelmes nyugágyban, egyik kezében koktéllal, a másikban pedig a telefonnal, mint, hogy öltönybe bújjon és leüljön egy játékasztalhoz.

Az adott nemzedék számára a megfelelő élményt a rabona élő osztós részlege biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a játékosok live stream segítségével kapcsolódnak az online kaszinóhoz, ahol a különböző játékasztaloknál élő osztók várják őket. Velük akár csevegni is lehetőség van, illetve lehetséges az interakció a többi jelenlévő játékossal is.

Az úri kluboktól a virtuális kaszinókig

Az első kaszinó, ahol a látogatók a különböző szerencsejátékok élvezetének hódolhattak 1638-ben Velencében nyitotta meg kapuit. Ami Sevillát és Spanyolországot illeti, itt hasonló volt a helyzet, mint nálunk. Az első kaszinó nevet viselő helyszínek ugyanis az úri közönség klubhelyiségeiként kezdték meg működésüket.

Itt a látogatók összeülhettek beszélgetni, eszmét cserélni, biliárdozni, de a szerencsejátékok csak később jelentek meg ezekben a helyiségekben. Ennek egy zártkörűbb, intimebb változata volt a Tertulias, ami egyfajta irodalmi szalonként funkcionált és ennek középpontjában az irodalom, a művészetek álltak.

Az első spanyol “kaszinók” ennek a két változatnak valamilyen elegyei voltak, exkluzív klubok, ahová csak a gazdagabbak léphettek be. A 19. század első felében itt jelentek meg a szerencsejátékok és alakultak át folyamatosan olyan kaszinókká, amilyeneket ma is ismerhet a nagyközönség.

Az első hivatalos spanyol kaszinó 1814-ben nyitotta meg kapuit, ez Puerta del Sol néven ma is üzemel és a szerencsejátékok mellett sokkal inkább építészeti megoldásaival emelkedik ki a turisztikai látványosságok sorából.

A sevillai és úgy általában a spanyol kaszinózás Franco uralma idején megrekedt, ekkor ugyanis tiltottá vált ez az iparág, a múlt század hetvenes éveiben azonban új lendületet kapott és ma már ez az ország élen jár a szerencsejátékok és a sportfogadás tekintetében.

Az EU tagországaként Spanyolország pontosan szabályozza az iparág működését. A legtöbb szárazföldi kaszinó ugyan Madridban és Barcelonában működik, ennek ellenére Sevillában is találhatsz ilyet, ha ezt a fajta időtöltést keresed.

Ugyanakkor, bőséges online kaszinó kínálat is vár rád, egyszóval, ha az okostelefonon vagy számítógépen keresztüli játékot részesíted előnyben, semmiféle akadályba nem fogsz ütközni. Nem lesz szükséged másra, mint egy digitális eszközre és megfelelő internetes kapcsolatra. Ha ez megvan, akár hotelszobád nyugalmából is élvezheted kedvenc játékaidat.

Fotó: Pixabay

Ez is érdekelhet