Bellingham öccse már a Premier League és a Real Madrid radarján szerepel

Bellingham

Bellingham öccse már a Premier League és a Real Madrid radarján szerepel. A vezetékneve miatt, vagy tényleg a tehetsége miatt?

Amikor Jude Bellinghamet megkérdezték, hogy szerinte ki nyeri majd utána a Golden Boy-díjat, jelenlegi csapattársát Arda Gulernek, egykori dortmundi csapattársát, Jamie Bynoe-Gittenst és testvérét Jobnak nevezte el. Úgy tűnik, Jude nem próbál semleges maradni, de mások potenciált látnak a fiatalabb Bellinghamben.

A sunderlandi meccseken, ahol Job játszik, a Real Madrid felderítői és a Premier League számos élvonalbeli klubjának képviselői már aktívan figyelik a teljesítményét. Ideje jobban megismerni Job Bellinghamet.

Birminghamben az ifjabb Bellingham (túlságosan?) óvatos volt, a Sunderlandben viszont rögtön az első csapatban kapott helyet.

Jude-hoz hasonlóan Job is elkezdte karrierjét, és a birminghami akadémián nevelkedett. Idősebb bátyjával ellentétben ő nem haladt át olyan gyorsan az akadémiai korosztályokon, de még így is 2022 januárjában debütált a felnőttek között, 16 évesen és 107 naposan, ami mindössze 69 nappal maradt el Jude rekordjától. A birminghami edző, John Eustace megjegyezte, hogy Job bátyja miatt nyomás alatt volt, és a csapatnak meg kellett őt védenie.

A 18. születésnapja előtti nyáron Job úgy döntött, elhagyja Birminghamet, és 1,75 millió euróért csatlakozik a Sunderlandhez. Ez a lépés sikeresnek bizonyult: az új csapatban Job azonnal a kezdőbe került, megszerezte első góljait, és mára a Championship 10 legdrágább fiatal játékosa között van (Transfermarkt becslése: 9 millió euró). A Jude miatti nyomásgyakorlással ellentétben Jobe-t most hízelgő összehasonlításnak vetik alá a Real Madrid játékosaival.

Hamarosan megjelenik egy sor a https://mostbet-hu.com/ honlapján, amelyben kiválaszthatod, hogy melyik klub lesz a következő a játékos karrierjében.

Mike Dodds, aki mindkét bátyjával együtt dolgozott Birmingham akadémiáján, most pedig a Sunderland edzői stábjának tagja, így nyilatkozott: „Mindkét testvér nagyon hasonló mentalitású, ami a céljaik könyörtelen elérését illeti. Job bátor és nehéz döntést hozott a távozás mellett. „Birmingham, a klub, amelyet egész életében támogatott.” A 2023/24-es szezonban Jobe azt kérte, hogy csak a neve jelenjen meg a mezén. Most a pályán Jobként mutatja be magát, és nem csak Bellinghamként. A játékos identitásáról szóló beszélgetések hangneme megváltozott – most a saját identitásod létrehozásáról van szó, függetlenül a testvéred nevétől.

Bellingham

Job megpróbálja meghatározni pozícióját a pályán. Jude csatárnak nevezi, de a Sunderlandben a 10. helyen játszik, és a box-to-box szerepkört részesíti előnyben

A munkát sokoldalúnak nevezhetjük. Gyermekkorában elöl játszott. „Nagyon fiatal kora óta edzettem, és egészen az U-14-ig láttam csatárként játszani. Csak akkor változott a pozíciója, amikor kicsit idősebb lett” – emlékezett vissza Dodds.

Job Golden Boy díját jósolva Jude „igazi csatárnak nevezte, akárcsak az apja”. Talán az idősebb Bellingham próbálta vigasztalni apját, aki maga is jelentős, nem bajnoki gólszerző volt. Vagy talán Jude előre látta, hogy ő és bátyja nem duplikálják egymást, és sikeresen együtt tudnak élni ugyanabban a csapatban.

A ritka birminghami meccseken Jobot használták támadószerepben, amikor több időt kapott a pályán: tizedesként vagy jobb oldali támadóközéppályásként (állandó mozgásokkal a középső területre) játszott. „Időnként ő irányította a játékot. Egy ilyen fiatal srácnál nagy érettséget mutatott, uralta a labdát, és képes volt lelassítani a tempót a megfelelő időben” – mondta Eustace, a Birmingham menedzsere a Millwallban aratott 1-0 után. , amelyben Job 79 percet játszott, és gól előtt passzolt.

Amikor Jobe először érkezett a Sunderlandhez, Mowbray menedzser középpályásként beszélt róla, de egyértelmű szerepe nélkül. „Még nem sokat futballozott felnőtt futballban. Ki kell találnunk, hogy nyolcasként, tízesként vagy mélyebben hatosként fog játszani. Ezt az edzéseken és a meccseken fogjuk kitalálni.”

Bellingham

Job a szezon nagy részében 10-esként játszik, bár néhány alkalommal 8-asként kellett játszania (minden esetben új formációban: 4-4-2, 4-1-4-1 és 3-4-3) és egyetlen csatárként. A 10-es pozícióban a fiatalabb Bellingham inkább a bal oldalra esik, hogy átvegye a labdát.

A Bellingham fivérek nem csak sokoldalúságukban hasonlítanak egymásra, hanem fizikai erejükben, a tizenhatoson belüli helykeresésben és mentalitásukban is.

A két testvér összehasonlítása elkerülhetetlen – nemcsak sokoldalúságuk egyesíti őket. Mindkettő fizikailag erős. „Egy év alatt Job 10 kilogrammot hízott, és igazi szörnyeteg lesz, akárcsak a bátyja” – mondta Troy Deeney még 2023 márciusában. „Ha mellette állsz, egy 18 éves fiúhoz képest egyedi felépítésű” – tette hozzá Mike Dodds decemberben. Job sunderlandi csapattársa, Dan Neil megerősítette: „Úgy néz ki, mint egy 17 éves! Fizikailag egy szörnyeteg. Még soha nem láttam 17 évest ilyen méretben.”

Job magassága változó: a Sunderland hivatalos honlapján nem szerepel a magassága, a Transfermarkt szerint 1,88 méter, a Black Cats korábbi menedzsere, Mowbray pedig júliusban azt mondta, hogy Job 6 láb 3 hüvelyk, ami körülbelül 1,92 méter. Mindenesetre a Jude madridi bemutatójáról készült fényképeken is jól látszik, hogy az öccs már magasabb, mint a hivatalosan 1,86 méter magas idősebb.

Jelenleg ez az előny még nem tükröződött: ebben a szezonban Job kisebb valószínűséggel vesz részt a légi csatákban Jude-hoz képest a Championship-mérkőzéseken (2,91 versus 3,75), bár valamivel gyakrabban nyeri meg azokat (40,3% versus 38,4% ).

Az a tény, hogy Job sokat játszott ebben a szezonban, sokat elárul fizikumáról: már 1915 percet játszott a Championshipben, míg a 18 éven aluliak között csak a leedsi Archie Gray töltött el több időt (1998 percet). Jude is eszembe jut, aki a 20. életévének betöltéséig játszott percekben vezette a csapatot.

A testvéreket az is egyesíti, hogy szabad helyet találnak és lőhetnek a büntetőterületen. Ennek a képességnek köszönhetően Jude a legtöbb gólt szerezte a Real Madridban. Mike Dodds megjegyezte Jobe hasonló tehetségét: „Jobnak volt egy nem engedélyezett gólja a QPR ellen, egy nem engedélyezett gólja a West Brom ellen. Lehet, hogy gólt szerzett a Leicester, a Birmingham és az Ipswich ellen. Ez azt mutatja, hogy „természetes tehetsége van ahhoz, hogy jó helyen legyen a bajnokságban. a megfelelő időben – és szerintem ezt lehet edzeni. Ő egy olyan játékos, aki be tud kerülni a tizenhatosba, és természetesen talál benne helyet.” Ezek a szavak nemcsak dicséretet jelentenek, hanem a tökéletlen megvalósításra is utalnak. Vizuálisan úgy tűnhet, hogy hiányzik a higgadtság a befejezésben. De ez a benyomás megtévesztő. Természetesen ahhoz a 13 gólhoz képest, amelyet Jude szerzett a La Ligában 7,2 xG-vel, Job bajnokságban nyújtott teljesítménye kevésbé tűnik lenyűgözőnek. De ez egy anomália a megvalósításban.

Ez is érdekelhet