Sevilla
   
| Spanyolország | Sevilla | Látnivalók | Jellegzetes hagyományok | Andalúz gasztronómia | Galéria | Térkép |
Andalúz gasztronómia







vilagvarosai.hu on Facebook

Az andalúz bortermelésnek évezredes hagyományai vannak, hiszen ez az ország második legnagyobb bortermelő vidéke. Az arab hódítással egyre népszerűbbek lettek a borok, bár a Korán tiltja a szeszes italok fogyasztását. Ebben az időben emelkedett ki Sheresh, a mai Jerez városa. Innen kapta nevét a sherry, Andalúzia világszerte ismert bora. A spanyol hódítok hajóira is került a nedűből, így ez volt az első bor, amely körbejárta a világot. A sherry-t fehér szőlőből készítik, a fűszerezésre pedig hétpecsétes titok. A fahordókban érlelt igazi sherry-t Andalúzia – szerte meg lehet vásárolni.

Sevilla

Sherrys hordók (Foto: Flickr by Btobin)

A spanyol konyha egyik elengedhetetlen hozzávalója az olívaolaj. Az első cserjéket a rómaiak telepítették. Andalúzia legnagyobb ültetvényei a Guadalquivir folyó felső folyásánál alakultak ki. Az év során többször is szüretelnek, ezt minden helyen hagyományos mulatság kíséri.

Sevilla

Olivabogyók (Foto: Flickr by Salerie)


Sevilla

Olivabogyós Martini (Foto: Flickr by Fellowship of the Rich)

Impresszum és kapcsolat - Impressum and contact