Andalúzia látnivalók

Andalúzia Spanyolország egyik legszebb tartománya, kiváló választás azoknak, akik többre vágynak egyszerű tengerparti nyaralásnál. Sevilla, Córdoba, Granada és Ronda páratlan elhelyezkedésük, valamint mór és keresztény építészeti örökségük miatt a leglátogatottabb spanyol városok között szerepelnek. Malaga és a Costa del Sol gyönyörű tengerparti települései is népszerű nyaralási célpontok évről évre.

Andalúzia régiója összesen nyolc tartományból áll, mindegyiket a fővárosa alapján neveztek el. Egykor Spanyolország legszegényebb régiójának számított, viszont napjainkban különösen Malaga, Granada és Sevilla a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé tartoznak. Fapados járattal akár Malagába, akár Sevillába is repülhetünk.

Andalúzia legszebb látnivalói

Costa del Sol

A régió több mint 800 km tengerparttal rendelkezik, amelynek hetven százaléka homokos strand. Talán a legnépszerűbb partszakasza a Costa del Sol, ahol páratlan klíma, gyönyörű strandok és kellemes látnivalókban gazdag városok találhatók. Malaga repülőteréről a legendás üdülőhelyek, mint Torremolinos, Marbella és a felhőkarcolóiról közismert Benalmadena könnyen megközelíthető, ugyanakkor Malaga önmagában is ideális tengerparti nyaralásra. Fő látnivalója az Alcazaba, és a Gibralfaro kastély, amelyek Málaga mór erődjei, a Teatro Romano a legrégebbi műemlék. A város világhírű szülöttje Picasso, jelentős látnivaló a Picasso Múzeum és gyermekkori otthona, amely Malaga óvárosában található.

Costa del Sol

Granada

A Granadába érkező turisták első számú célpontja a Világörökség részét képező Alhambra. A világ legfestőibb elhelyezkedésű palotája, amely Európa egyik leghíresebb építészeti öröksége is egyben. A mórok gyakorlatilag az egész országot meghódították, majd a félsziget nagyvárosaiban, így Granadában telepedtek le. Az Alhambrát a mór Naszrid dinasztia építette, bámulatos palotákat, árkádokat foglal magában, de a medencékkel, szökőkutakkal berendezett parkok is lenyűgöző látványosságok. Érdemes a megtekintésére elegendő időt szánni, és a belépőjegyet elővételben megvásárolni. Granada nem csak az Alhambra miatt kedvelt a turisták körében, lenyűgöző történelemmel rendelkezik, óvárosában megcsodálható a keresztény örökség, a hatalmas katedrális. A városban keveredik az észak-afrikai városokra jellemző hangulat, de az arab fürdői bepillantást engednek az egykori Granada hétköznapi életébe.

granada

Ronda

Ronda nemcsak bámulatos építészete miatt különleges, hanem páratlan elhelyezkedése miatt is. Ronda kétségtelenül Andalúzia egyik legszebb kisvárosa, legfőbb látványossága a várost kettéosztó hatalmas szurdokon átívelő híd, amely az egyik legtöbbet fotózott építészeti látványosság. Óvárosában a zegzugos utcácskák és a különleges épületek látványa teszik emlékezetessé a kirándulást.

Ronda

A városból Malaga, Sevilla egy óra alatt, a Costa del Sol 45 perc alatt érhető el. A távolabb fekvő Cadíz és Córdoba másfél óra alatt, de még a Gibraltár, és Granada 2 óra alatt közelíthető meg. A fő buszpályaudvaráról a fent említett települések mellett az összes helyi „fehér falu” Pueblos Blanco felé közvetlen járatok közlekednek.

Ez is érdekelhet